Stoer! De 11-jarige Krijn uit Utrecht runt nu al zijn eigen bedrijf

Door Janine Guijt 16 januari 2019

Wij waren laatst behoorlijk onder de indruk van de 19-jarige Fleur die naast haar studie een eigen bedrijf runt waarmee ze presentatietrainingen geeft. Maar er zijn ook Utrechters die nóg jonger zijn en al een onderneming hebben. De 11-jarige Krijn is daar een voorbeeld van. Terwijl leeftijdsgenootjes kranten bezorgen, verhuurt hij laserguns voor kinderfeestjes en bedrijfsuitjes in Utrecht.

“Klanten kunnen bij mij laserguns, kleding, maskers en targets huren”, vertelt Krijn, ondertussen de hele collectie attributen uitstallend op de keukentafel. De ondernemer weet wat hij verkoopt. Voor zijn verjaardagsfeestjes huurde hij drie keer een lasergame. Hij vindt het vooral ‘heel leuk’ om te doen: “Het is net alsof je zelf in een schietspel zit, maar dan buiten.”

Meer kans op een baan

De juf van de 11-jarige Krijn Groenewegen vertelde een tijdje terug dat minderjarigen met een eigen bedrijf meer kans hebben op een baan. De jonge ondernemer in de dop leek dat wel wat. In het begin moest hij flink nadenken over wat voor bedrijfje hij wilde. De oplossing lag dichterbij dan gedacht. Zijn achterneef, Rens Zuiderwijk (13) uit Monster startte vier jaar geleden Lasergame Verhuur Westland. “Hij zocht een afhaalpunt. Dat wilde ik graag doen.”

Onderhandelen met pa

Krijn startte op 1 januari dit jaar zijn eigen bedrijf Leidsche Krijn & Co op. Hij werkt met het bedrijf van zijn achterneef samen. Niet iedereen was daar meteen enthousiast over, vertelt hij. “Mijn vader was het er eerst niet mee eens. Ik ben toen gaan onderhandelen, met succes.” Samen maakten ze afspraken en verdeelden taken. “Ik krijg nu nog een beetje hulp, maar ik moet het steeds meer alleen gaan doen”, aldus Krijn.

Het hele verhaal over Krijn lees je op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad.

Lees ook:

Van beha’s tot meubels: 7 x Utrechtse ondernemers die de vetste dingen maken

Wat een vakmensen wonen er toch in ons stadsie. Deze Utrechtse makers zijn daar het ultieme voorbeel...

adv.