Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lisa verhuisde van Utrecht naar Londen: ‘Een kop koffie kost hier al snel een rib uit je lijf’

Door Noortje Janssen 20 september 2020

Wat doe je als een vriendin je uitnodigt om een paar weken in Londen te verblijven? Dan ga je natuurlijk! Toen Lisa (29) op die manier in Londen belandde wist ze het zeker: hier wilde ze niet meer weg.

Toen Lisa nog studeerde, speelde ze zo nu en dan mee in een amateur-musical. Londen wakkerde die liefde voor de musicalwereld weer aan. Via-via rolde ze vorig jaar tijdens haar verblijf langzaam maar zeker weer in het wereldje. Daardoor wist Lisa een ding zeker: weggaan uit Londen wilde ze niet meer. Niet veel later besloot ze naar de Britse hoofdstad te verhuizen. “Musicals doen voor de rest van mijn leven leek me fantastisch”, vertelt ze, terwijl ze terugblikt op deze openbaring. En dus besloot ze naar de Britse hoofdstad te verhuizen om haar musicaldromen na te jagen.

Fietsie

Een oer-Hollandse gewoonte die Lisa niet heeft laten varen is fietsen. Echter is Londen iets minder fietsvriendelijk dan ons eigen stadsie. Fietspaden zijn er niet echt. “Het is zo doodeng om hier te fietsen”, zegt ze lachend. “De Londenaars rijden zó agressief.”

Bruisend

Verder is het volgens Lisa geweldig om in Londen te wonen. “Vooral als je van musicals of van theater houdt.” Er is behoorlijk wat aanbod in de stad om je cultuurhonger te stillen. Lisa vertelt dat er een grote cultuur community in Londen is. Zo worden er geregeld open-mic avonden georganiseerd in de pubs en bars, waar de voormalig Utrechtse regelmatig aan deelneemt.

Foto: Lisa Peters

Koffiecultuur

“Het is niet dat ik Utrecht niet mis”, verklaart Lisa. Ze mist het feit dat ze zo op de fiets kan springen en binnen no time ergens kan zijn. Dit is in het grootse Londen namelijk wel een ander verhaal. En betaalbare koffietentjes, die mist Lisa ook. “Hier kost een koffie bij een hip tentje al gauw een rib uit je lijf”, vertelt ze lachend. Ook merkt Lisa op dat er niet echt een ‘koffiecultuur’ heerst in Londen. “De hippe koffietentjes in Londen zijn al gauw wat meer high class”, zegt Lisa.

Broedplaats

Af en toe komt Lisa nog wel eens in Utrecht. Dan bezoekt ze alle horecazaken waar ze voorheen altijd naartoe ging. “Het voelt een beetje als thuiskomen en op vakantie gaan tegelijkertijd”, vertelt Lisa. “Utrecht heeft alles wat je wil uit een stad”, vertelt Lisa. “Maar qua theater is geen een stad hetzelfde als Londen. Als dat nou óók in Utrecht zo zou zijn, zou ik misschien wel teruggaan!”

Utrechters in het buitenland

Ben jij ook een Utrechter die in het buitenland woont? We komen graag met je in contact om je verhaal te horen! Inmiddels hebben we al heel wat geëmigreerde Utrechters gesproken. Op het wereldkaartje hieronder zie je wie ze zijn en waar ze wonen.

Lees ook:

Marlous en Shirley verhuisden van Utrecht naar Antwerpen en bloggen nu over het leven in België

In Utrecht woonden Marlous en Shirley heel dichtbij elkaar, toch leerden de bloggers elkaar online k...

Erlijn verhuisde van Utrecht naar Zuid-Duitsland: ‘Ik mis kanoën door de Oudegracht’

Quirine verhuisde van Utrecht naar Saba: ‘Iedereen kent elkaar op dit eiland’

Céline verhuisde van Utrecht naar Portugal: ‘Het is hier een compleet andere wereld’

Esther verhuisde van Utrecht naar Florence: ‘Zodra het hier warm is, gaat men naar binnen’

Meer over

Utrechters

adv.