Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Ysanne: ‘De vismix met kokosrijst bij Griek Stelios is heerlijk’

Door Liselotte Idema 27 mei 2017
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Ysanne van Praag over haar favoriete hotspots in Utrecht. “Koffiebar ’t Koffieboontje is áltijd open. En de oreo-brownie, die is om te smullen!”

Originele vintage items bij Frümel

frumel utrecht

“Voor vintage ga ik naar Frümel aan de Amsterdamsestraatweg. Je haalt hier niet alleen je hart op voor vintage dressoirs en bureautjes, maar ook voor kleinere accessoires zoals vaasjes en retrolampen. Iedere maandag wordt de collectie weer met nieuwe vondsten bijgevuld. Het leuke aan deze winkel vind ik dat je zeker weet dat je een origineel item hebt.”


Meer over Vintagewinkel Frümel ontdekken?

Vintagewinkel Frümel vintage

Vandaag gesloten

Amsterdamsestraatweg 322, Utrecht

Bekijk meer:vintage

Wandelen bij idyllisch Zwartewater

zwarte water utrecht“Zwartewater vind ik misschien wel het schattigste stukje Utrecht en ik wandel er dan ook graag. Er staan snoezige huisjes langs het water en via allerlei kleine bruggetjes kom je bij een oude molen uit. In de lente staat de bloesem hier prachtig te bloeien. Dat maakt het echt een idyllisch buurtje.”

Smullen bij Stelios Kitchen & Bar

stelios utrecht
Foto: Stelios Greek Kitchen & Bar

“Mijn favoriete Griek in Utrecht is Stelios. Verwacht geen typisch, traditioneel Grieks restaurant, maar eerder een soort loods met een moderne inrichting en bar. De Griekse gerechten zijn ook nét even anders. De vismix en de bijhorende kokosrijst met boter is heerlijk, een aanrader dus!”


Meer over Stelios Greek Kitchen & Bar ontdekken?

Stelios Greek Kitchen & Bar Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Ledig Erf 36, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

Kopjes koffie bij ’t Koffieboontje

“Zeven dagen per week – en ook nog eens heel vroeg al! – open. Daarom alleen al is ’t Koffieboontje het benoemen waard. Het is een heel klein koffietentje aan de Oudegracht dat vaak over het hoofd wordt gezien. De oreo brownie is om te smullen en ze hebben er goede koffie. Ook belangrijk.”


Meer over ’t Koffieboontje ontdekken?

’t Koffieboontje koffiebars

Gesloten08:00 - 17:30

Oudegracht 92, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Pubquizen bij Grand Café Lebowski

Lebowski spelletjes
Foto: Lebowski

“Verschillende cafés in Utrecht organiseren eens in de zoveel tijd een goede pubquiz, maar die van Grand Café Lebowski is toch wel mijn favoriet (ondanks de vele Top 2000 fan t-shirts die je er kan spotten). Leuk om met een groep vrienden of collega’s te doen! En makkelijk te combineren met een hapje eten. Lebowski is sowieso een leuk café met een hele bijzondere inrichting waar je leuk een drankje kan doen.”


Meer over Grand café Lebowski ontdekken?

Grand café Lebowski cafés

Geopend10:00 - 01:00

Domplein 17, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Ook vertellen over jouw favoriete plekken in Utrecht? Leuk! Laat hier je favoriete plekken achter, dan nemen we contact met je op.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.