Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Menno: ‘De rock-a-slok popquiz van Willem Slok is de beste popquiz van Utrecht’

Door Liselotte Idema 8 juli 2017
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Menno van Schayk over zijn favoriete hotspots in Utrecht: “Laat je niet misleiden door de plastic tuinstoelen van Toko Mitra, het eten is goed!”

Thaise topper Saowapa

saowapa
Foto: Facebook Saowapa

“Per toeval ontdekte ik dit zaakje toen ik laat terug kwam van werk en op weg was naar de supermarkt. Uiteraard had ik helemaal geen zin om te koken. Toen viel mijn oog op Saowapa. Ik zag niet veel meer dan de beslagen ramen en liep naar binnen. Daar werd ik aangenaam verrast. Inmiddels is het een favoriet adres waar ik kom om Thais eten af te halen of om iets te eten met een klein groepje – er is weinig plek. Mijn favo gerecht is Pad Thai Saowapa. Aanrader!”


Meer over Saowapa Nicolaasstraat ontdekken?

Saowapa Nicolaasstraat Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Nicolaasstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

Topper twee: Toko Mitra

toko mitra
Foto: Toko Mitra

“Laat je niet misleiden door de plastic tuinstoelen en het uiterlijk van dit restaurant in de Planeet. Bij deze toko eet je voor heel weinig pieken heel lekker. Op donderdagavond is Toko Mitra open tot een uurtje of negen, een ideale stop tijdens, voor of na een do-mi-bo! Je kunt er trouwens ook afhalen.”


Meer over Toko Mitra ontdekken?

Toko Mitra indonesische restaurants

Geopend10:00 - 18:30

Lange Viestraat 2, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

Rock-a-slok quiz bij Willem Slok

Willem Slok“Café Willem Slok is een a-typische bruine kroeg. Het is de perfecte locatie voor een donderdagmiddagborrel met wat import Utrechters. Daarnaast speel je er de beste popquiz van Utrecht, de rock-a-slok quiz. De crème de la crème van popquizend Utrecht komt hier samen om de ultieme eer te behalen.”


Meer over Willem Slok ontdekken?

Willem Slok cafés

Geopend16:00 - 00:00

Korte Koestraat 2, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Bij DB’s huur je voor een paar centen een oefenruimte

dB's Utrecht“DB’s in Zuilen is een bandoefenruimte en een poppodium in één, het is het muzikale broeinest van Utrecht. Ik oefen er af en toe met mijn bandje. Voor een paar centen kun je er een oefenruimte huren, een flinke pot herrie maken en ondertussen een paar stevige pinten soldaat maken. Klinkt goed, toch? In het weekend zijn er trouwens ook vaak optredens van bandjes en mini-festivalletjes.”


Meer over dB’s ontdekken?

dB’s poppodia

Geopend12:00 - 00:00

CAB Rondom 100, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Behind Bars is een perfecte datelocatie

behind bars“Behind Bars is een obscuur cocktailbarretje, ik ontdekte het per ongeluk, gewoon toen ik er langs liep. In het pand zat vroeger het beruchte café Le Carefon. Het is niet groot, maar de sfeer is geweldig. Het is een ideale plek voor een spannende eerste date, je zit er lekker knus bij elkaar en kunt er cocktails drinken om de zenuwen te bedwingen (niet te veel natuurlijk). De White Russian is een aanrader.”


Meer over Behind Bars ontdekken?

Behind Bars cafés

Geopend17:00 - 01:00

Hamburgerstraat 14, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.