Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kledingstijl van Utrechter Vivian: ‘Wijde spijkerbroeken zijn mijn favoriet’

Door Isabelle van Dijk 22 oktober 2020

In deze rubriek portretteren we een Utrechter die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledingstijl van Vivian (24). Wat haar outfit typerend maakt? Ze draagt voornamelijk denim.

Vivian is iemand die houdt van denim en felle kleuren. Ze heeft fashion business gestudeerd aan TMO en is nu marketeer bij Douwe Egberts. In haar vrije tijd doet ze graag waar ze zin in heeft, zoals tekenen en schilderen.

Wat draag je?

“Een spijkerbroek, die draag ik eigenlijk altijd. Ik draag bijna altijd een wat wijdere spijkerbroek, omdat die het meest comfortabel zitten naar mijn mening. Nu draag ik bijvoorbeeld een 501 van Levi’s.” Verder draagt ze een wit met blauw gestreepte blouse met daarover een spijkershirt van Scotch & Soda. “Mijn spijkershirts of jassen haal ik graag van de mannenafdeling, lekker overzised.” Ze maakt haar look af met een petje en haar niet meer zo witte Dr. Martens.

Waarom draag je graag spijkerstoffen?

“Ik sport veel en mijn bovenbenen passen niet in alle broeken.” Waarom ze zo’n enorme fan is van spijkerbroeken weet ze niet goed. Wel geeft ze aan de stof erg bijzonder te vinden, zo zegt ze: “Ik vind het superfascinerend dat je met een stuk stof veel verschillende kanten op kunt, de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Dat vakmanschap vind ik erg interessant en blauw is toevallig ook een van mijn lievelingskleuren. Het is niet zo meisjesachtig, maar wat stoerder en ik voel me er goed in!”

Tekst loopt door onder de foto

Waar shop jij het liefst denim kledingstukken?

“Dat vind ik een hele lastige vraag, het is moeilijk om een mooie denim te vinden die goed past. De meeste spijkerbroeken koop ik bij Levi’s, de ribcage en 501 zijn mijn favoriet.” Vivian vertelt dat het superleuk is om je eigen creativiteit te uiten met spijkerstoffen en deze te pimpen. “Ik ging een keer roadtrippen met een vriendin in Amerika en toen heb ik een spijkerjas gekocht. Vervolgens heb ik uit iedere staat pins of patches meegenomen en deze op mijn jasje bevestigd. Daarnaast bleek ik ook weleens mijn kledingstukken; ik vind het leuk om daarin te experimenteren en te ontwerpen wat ik zelf wil.”

De ultieme tip van Vivian voor de perfecte spijkerjas of broek in de kast, is om zelf aan de slag gaan en te experimenteren met bleek of patches!

Lees ook:

De kledingstijl van Utrechter Indy: ‘Ik draag graag comfy oversized kleding’

In deze rubriek portretteren we een Utrechter die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledings...

De kledingstijl van Utrechter Oane: ‘Dit fleecevest is van mijn oma geweest’

De kledingstijl van Utrechter Merel de Ligt: ‘Ik draag liever een mom jeans dan een heel vrouwelijk jurkje’

De kledingstijl van de Utrechtse Lisanne: ‘Ik draag bijna nooit spijkerbroeken’

De kledingstijl van de Utrechtse Carmen: ‘Ik draag vaak één ding dat de outfit net even anders maakt’

adv.