Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: deze zeven Utrechters werden op de voet gevolgd en schitteren nu in een docu-serie

Door Pauline Dons 8 oktober 2019

Hoe is het om op te groeien zonder vader, of juist dag in dag uit met hem te werken? Valt het leven op kamers mee of tegen? Vraag jij jezelf dit ook weleens af, dan hebben wij een kijktip voor je: de docu-serie De wereld aan je voeten (VPRO), waarin Michiel van Erp (56) zeven Utrechtse kinderen volgt op de meest belangrijke momenten van hun jeugd.

Op je achttiende verjaardag ben je volwassen en mag je ineens van alles, maar tegelijk zwaai je je jeugd gedag en ga je een nieuw leven tegemoet. Fascinerend, vindt Michiel van Erp en daarom maakte hij een docu over opgroeien. Hij volgde daarvoor van 2010 tot 2018 een aantal Utrechtse kinderen, tot het moment waarop ze achttien worden. Welke gebeurtenissen in hun leven maken hen tot de persoon die ze zijn geworden? De docu-serie geeft hier antwoord op.

Uniek document

De zeven Utrechtse hoofdpersonen Mitchell, Hannah, Luka, Aron, Tanay, Noor en Sardan kijken terug op levensbepalende gebeurtenissen en vertellen hierover. Waarom de regisseur voor Utrechtse kinderen heeft gekozen? In 2010 vroeg de gemeente aan de documentairemaker of hij een docu wilde maken over de nieuwe generatie Utrechters. Er werd gekozen voor een dwarsdoorsnede van Utrechtse kinderen: van verschillende afkomsten tot diverse gezinssamenstellingen. Doc3: “De documentaire is een uniek document over de meest bijzondere gebeurtenissen in de jeugd van de personages.”

Klik hier als het filmpje het niet doet.

Wie, wat, waar?

De wereld aan je voeten is een uniek document van herkenbare, maar ook enorm verschillende huiselijke situaties, met de stad Utrecht als gemeenschappelijke deler”, schrijft 3Doc over de zevendelige docu-serie. Vanaf dinsdag 8 oktober om 20.25 uur is De wereld aan je voeten te zien op NPO 3.

adv.