Jeanette geeft body balance les: ‘Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen’

Door Laura Roverts 17 mei 2018

Omdat mijn rug en schouders soms schreeuwen om aandacht, ga ik eens per week naar de sportschool om mee te doen aan een groepsles body balance: een combinatie van yoga, tai chi en pilates. Heel veel stretchen en het versterken van je core-spieren. Mijn favoriete docent voor deze les is de immer positieve en opgewekte Jeanette. Ze is niet alleen heel erg attent, ze let er tijdens de les ook goed op dat iedereen de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Of ze zin had om een keer koffie te drinken? Uiteraard!

Jeanette: “Ik kan alles en ik heb van alles gedaan. Van modellenopdrachten tot in de spoelkeuken van een restaurant en van serveerster in een strandtent tot presentatrice. Mijn passies zijn dansen, bewegen, yoga en fotografie. Ik hou erg van zelfexpressie en ik vind het fijn om met mijn eigen lijf bezig te zijn. In de loop der jaren ben ik veranderd. Alle dingen die ik vroeger deed waren erg naar buiten gericht, terwijl ik nu veel meer op mezelf focus. Ik heb voor mezelf gekozen en heb geleerd me te richten op wat ik leuk vind en waar ik me met hart en ziel voor kan en wil inzetten. Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen.”

“Het heeft iets magisch dat mensen terugkomen naar mijn les”

“In Nepal heb ik yogalessen gegeven en genomen. De kleuren, geuren en mensen; het is er zo anders! Mensen in Nepal voelen veel meer en kijken elkaar beter aan. Er heerst veel meer spiritualiteit en mensen leven veel bewuster dan in Nederland of in Duitsland, waar ik geboren ben. Al een aantal jaren geef ik onder andere body balance bij Newstyle Healthcenter. Het heeft iets magisch dat alle individuen die zich opgeven voor mijn les altijd weer terugkomen. Hoewel bijna iedereen alleen naar de les toekomt, is het gelukt om een connectie te creëren tussen de mensen in de les. Er heerst overwegend een positieve, ontspannen sfeer. Ik ben blij met wat ik doe en daar gaat het voor mij om. Ik voel me er goed bij!”

Het hele interview met Jeanette lees je hier.

BuurtGenoten

Wat is het verhaal achter de straatkrantenverkoper die je elke dag tegenkomt bij de supermarkt? En wie is eigenlijk de barman in je favoriete kroeg waar je altijd een biertje bestelt? Utrechter Laura Roverts vroeg het zich af en besloot deze onbekende bekenden aan te spreken. De verhalen deelt ze op haar blog ‘BuurtGenoten’.

laura-roverts-buurtgenoten

Koffie drinken met de schoonmaakster: Laura leert haar buurtgenoten kennen en blogt daarover

Wat is het verhaal achter de straatkrantenverkoper die je elke dag tegenkomt bij de supermarkt? En w...

Lees hier nog meer verhalen van Laura en haar buurtgenoten:

Floor is eigenaar van café Kanaalzicht: ‘We begonnen ooit met dertien gulden wisselgeld in de kassa’

Schoonmaakster Xandrey: ‘De achternaam van mijn vriend staat voor altijd op mijn zij’

Meer over

Utrechters

adv.