Het luisteren waard: 6 x podcasts die worden gemaakt door Utrechters

Door Janine Guijt 9 februari 2019

Podcasts luisteren is het helemaal anno 2019. En wij snappen waarom, want met een podcast in je oren wordt een autoritje of een rondje hardlopen een stuk vermakelijker. Omdat het relatief makkelijk is om je woonkamer om te toveren tot opnamestudio, zijn er ontzettend veel podcasts in omloop. Waar je moet beginnen? Nou, bijvoorbeeld bij één van deze producties van Utrechtse bodem!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Klap van de Molen

‘Ik doe niet anders’, mailde David Achter de Molen ons, nadat we via Facebook naar Utrechtse podcastmakers vroegen. Je kent David misschien van zijn band John Coffey. In mei 2016 kondigde de band aan te stoppen, maar David heeft sindsdien niet stilgezeten. Met zijn podcast Klap van de Molen (ook te horen op 3FM) neemt David je mee in de wereld van de muziekindustrie. Samen met een gast luistert David naar nummers die veel voor hem of haar betekenen.

Verder maakt David ook podcasts voor Netflix en TivoliVredenburg, dus hij zou zomaar eens de meest fanatieke podcastmaker van Utrecht kunnen zijn.

Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen

Nóg een podcastmaker die David heet. David Sjoer spraken we al eerder over zijn nogal…bijzondere project. De Utrechter heeft namelijk als doel om het hele woordenboek – van kaft tot kaft – te lezen. “Soms is het slaapverwekkend en daarom ben ik gaan voorlezen uit het woordenboek”, aldus David. De naam van zijn podcast laat weinig aan de verbeelding over: ‘Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen’.

David Sjoer leest het woordenboek

David leest het hele woordenboek: ‘Ik heb nog geen spannende plottwist kunnen ontdekken’

Het is typisch iets van de huidige generatie: keuzestress. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om...

Ziek

“Welkom bij Ziek. Ik ben Tamar Doorduin, en in deze podcast breng ik verslag uit vanuit de lappenmand.” Zo luidt het intro van de podcast die de 32-jarige Tamar maakt. En die maakt ze niet vanuit een studio, maar vanuit haar eigen woonkamer op de bank. Tamar is namelijk chronisch ziek – en daar vertelt ze elke maand alles over. Hier lees je meer:

Tamar in haar woonkamer, waar ze haar podcast opneemt. Foto: Georgia Oost

De Utrechtse Tamar maakt podcasts over leven met een chronische ziekte: “Dit moet meer aandacht krijgen”

“Welkom bij Ziek. Ik ben Tamar Doorduin, en in deze podcast breng ik verslag uit vanuit de lappenman...

De Poly Podcast

De Poly Podcast gaat over niet-monogame relaties. Elke aflevering spreekt Isabeau met een ander non-monogaam persoon. In de meest recente aflevering is Richard te gast. “Mijn huisgenoot en mijn beste vriend, maar misschien ook mijn partner. Dat weten we allemaal niet zo zeker”, aldus Isabeau.

The Expat’s Guide to Utrecht

“Mijn buren zijn Amerikaanse expats en de buurman is een podcast begonnen over Utrecht. Hij interviewt expats en vraagt andere mensen om tips voor expats.”, aldus Utrechter Joke. Wij denken dat The Expat’s Guide to Utrecht ook heel interessant is voor Utrechters, want zo bekijk (en beluister!) je de Domstad eens door andere ogen en oren.

Groeivoer

In de Groeivoer-podcast interviewt de Utrechtse ondernemer Gerhard te Velde andere ondernemers. Allerlei verhalen over ondernemen en alle ups & downs die daarbij komen kijken, komen aan bod. De podcast is onder andere via Spotify te beluisteren.

Nóg meer podcasts

We kregen nog veel meer tips, dus binnenkort publiceren we een vervolg op dit artikel. Ben jij ook een Utrechtse podcastmaker? Laat het ons weten.

Lees ook:

"Het geeft enorm veel vrijheid." Foto: Georgia Oost

Bobby en Jessica reizen de wereld rond in hun busje: ‘We hebben alle vrijheid van de wereld’

Ze kochten een busje, verbouwden het en gingen op pad: het is net een film, maar Bobby en Jessica ma...
Gracia in Utrecht. Foto: Georgia Oost

Het stadsie van Gracia: ‘Ik pas wel goed tussen de stadsgekkies’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...
Robin in zijn schoenenwinkel. Foto: Georgia Oost

Fotograaf Robin maakt de mooiste foto’s van Utrecht: ‘Het is een soort verslaving’

Genoeg Utrechters hebben ze al voorbij zien komen: mooie kiekjes van de bekende en minder bekende pl...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Utrechters

adv.