Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helemaal top: Marco – de kraanmachinist die waanzinnige foto’s van 030 maakt – is terug in Utrecht

Door Janine Guijt 6 december 2019

Home is where the Dom is, staat er in de Twitter-bio van de Utrechtse kraanmachinist Marco van Dulst. Sinds begin deze maand is Marco weer in zijn thuisstad aan het werk en dat betekent dat hij weer prachtige plaatjes van ons stadsie deelt op Twitter.

‘Niets mooiers dan je eigen stadsie vanuit de lucht te zien’

Een van onze favoriete Utrechtse Twitter-accounts, is zonder meer dat van de Utrechtse kraanmachinist Marco. Marco maakt vanuit zijn kraan namelijk adembenemende plaatjes van Utrecht. Of eigenlijk maakté, want de Utrechter vertrok eind 2018 voor een klus naar Tilburg en dat betekende een einde aan de mooie foto’s. Maar we hebben goed nieuws: Marco werkt sinds begin deze maand weer in de Domstad. Dat betekent dat zijn Twitter-volgers vanaf nu weer vrijwel dagelijks mooie plaatjes van Utrecht kunnen verwachten. “Ik heb zo snel mogelijk een foto geplaatst”, zei hij eerder deze week in Editie NL. “Er is echt niets mooiers dan je eigen stadsie vanuit de lucht te zien.”

‘Potdomme!’

Wij spraken Marco in 2016 en toen vertelde de kraanmachinist ons hoe hij precies te werk gaat. “Ik ga vaak iets eerder naar boven, zodat ik voordat ik mijn werkdag begin tijd heb om een foto te maken. De rest van de dag raak ik de camera op mijn telefoon niet meer aan. Daar is mijn werk te verantwoordelijk voor.” En dat is best jammer, want ook tijdens zijn werkdag ziet hij de mooiste plaatjes. “Dan zit ik net met mijn handen aan de hendels en denk ik: potdomme, nu mis ik dat ene plaatje.”

Mooie promotie

Marco begon in 2012 met het maken van foto’s vanuit zijn hijskraan. Hij werd aangespoord door zijn manager. “Het is natuurlijk mooie promotie voor het vak van kraanmachinist”, zegt hij in Editie NL. “Je weet soms niet wat je meemaakt hierboven. Soms word je echt spontaan verrast door de natuur. En dat probeer ik te delen.”

Lees ook:

7 x de allermooiste foto’s van hijskraanmachinist Marco

"Ik ben geen fotograaf. Ik ben gewoon een kraanmachinist die foto's maakt." Deze legendarische woord...

Marco maakt foto’s van de Dom: “Ik ben geen fotograaf, ik ben gewoon een kraanmachinist die foto’s maakt”

adv.