Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Stella

Door Bonnie Dekkers 4 april 2020

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ene totáál mislukte eerste date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In de vernieuwde rubriek ‘Favorieten van’ vragen we Utrechters naar hun ‘eerste’ of ‘laatste’ keer in Utrecht, op zoek naar mooie verhalen. Deze week spreken we Stella van der Bie (27), afgestudeerd Japanoloog en tegenwoordig werkzaam als copywriter.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Stella

Utrechter Stella | Foto: indebuurt Utrecht
  • Tegenwoordig zit ik in de marketing, maar ik ben ook afgestudeerd Japanoloog. Ik heb stage gelopen in Japan, in het Kyoto International Manga Museum. Een hele bijzondere ervaring die ik voor geen goud had willen missen.
  • Ik verzamel visitekaartjes. Dat is – geloof ik – ooit begonnen op vakantie toen ik het leuk vond om ze van lokale horeca als ‘souvenir’ mee te nemen. Inmiddels neem ik ze van elke winkel, restaurant of zakenrelatie mee.
  • Als het om muziek gaat, is Passenger mijn grote liefde. De laatste keer kon er niemand mee naar zijn concert, maar no way dat ik dat ging missen. Toen ben ik gewoon lekker in m’n eentje gegaan. Dat beviel prima, dus dit jaar combineer ik het met een citytrip en ga ik alleen naar zijn show in Parijs.

De eerste keer: wonen in Utrecht

“Twee jaar geleden besloot ik te verhuizen naar Utrecht. Ik vertrok uit mijn ouderlijk huis en ging voor het eerst op mezelf. Ik schreef me in bij verschillende partijen, maar greep steeds mis. Ook reageerde ik op het appartementencomplex waar ik inmiddels woon. Ik hoorde weken niks en had de hoop eigenlijk opgegeven. Opeens kreeg ik het verlossende belletje. Dat was wel even spannend, want ik had de woning van te voren niet gezien. Toch bleek het een schot in de roos, want ik woon nu ruim twee jaar met veel plezier in mijn eigen appartement in Kanaleneiland.”

De eerste keer: flexwerken in Utrecht

“De eerste keer dat ik ging flexwerken in Utrecht, vond ik meteen mijn favoriete plekje: BROEI aan de Oosterkade. Thuiswerken vind ik best lastig, vandaar dat ik het liever buiten de deur doe. Bij BROEI krijg ik eigenlijk altijd m’n werk gedaan en ook buiten werk om kom ik er maar al te graag. Superfijne sfeer, leuke mensen in de bediening en natuurlijk een heerlijke (vega(n)!) menukaart. Mijn go-to: de chai latte en het bananenbrood.”


Meer over BROEI ontdekken?

BROEI cafés

Gesloten09:00 - 23:00

Oosterkade 24, Utrecht

Bekijk meer:cafés

De laatste keer: naar een feestje in Utrecht

vrijmibo utrecht borrel vrijdagmiddag borrel weekend (3)

“De laatste keer dat ik een feestje had in Utrecht, is alweer een tijd geleden. Eind zomer was mijn eigen afscheidsetentje van m’n vorige werk. Met een stel collega’s hebben we toen heerlijk gegeten en nog tot laat zitten drinken en kletsen. Zelfs een paar oud-collega’s zijn op komen dagen en ik kreeg ook nog eens een persoonlijk cadeau. Daardoor ben ik echt met een goed gevoel weggegaan.”

Geef je op!

Speeddate Utecht
Foto: Pexels

Komen er na het lezen van dit lijstje meteen een heleboel herinneringen bij je boven? En lijkt het je leuk om deze verhalen of anekdotes te delen op indebuurt? Laat het ons weten door te mailen naar [email protected], we komen dan graag in contact met je voor een interview.

Lees ook:

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Marloes

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ...

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Laura en Maaike

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.