Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Marloes

Door Bonnie Dekkers 28 maart 2020

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ene totáál mislukte eerste date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In de vernieuwde rubriek ‘Favorieten van’ vragen we Utrechters naar hun ‘eerste’ of ‘laatste’ keer in Utrecht, op zoek naar mooie verhalen. Deze week spreken we Marloes van der Linde (27), die haar eigen bedrijf in fotografie en design heeft.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Marloes

Foto: Liselore Stap
  • “Alles wat met creativiteit te maken heeft, vind ik leuk. Fotograferen, ontwerpen, fashion, interieur. Hierbij geldt altijd: less is more.
  • “Utrecht heeft mijn hart gestolen sinds ik hier woon. Dat komt omdat er altijd wat te doen is, veel gelijkgestemde mensen te vinden zijn en er zoveel gezelligheid is!”
  • “Waar ik naast de ‘drukke’ stad ook heel erg van houd, is van buiten zijn, mooie plekjes ontdekken en van de zon genieten. In Utrecht doe ik dit aan de kade in Hoograven of op een van de strandjes rondom Utrecht. Genoeg mogelijkheden!”

De eerste keer: bruidshoot in Utrecht

Foto: Marloes van der Linde

“Mijn eerste shoot in Utrecht was vrij snel nadat ik hier kwam wonen, zo’n tweeënhalf jaar geleden. Ik fotografeer al sinds mijn vijftiende en vanuit huis ben ik de natuur als locatie gewend. Toen ik mijn eerste Utrechtse bruidshoot deed, voelde dat heel erg als nieuw. Je hebt hier zoveel mooie straten. Deze foto is gemaakt in de Brigittenstraat, dat is echt wel mijn favoriete straat. Wanneer ik Utrechtse bruiloften fotografeer, ga ik dan ook graag naar deze plek of hier in de buurt. Het doet mij denken aan Parijs en ik ben dol op Parijs! Het stel dat ik fotografeerde, zijn mijn buren. Achteraf vertelden zij dat ze de shoot het leukste moment van de dag vonden. Dat is heel bijzonder en ik kijk dan ook met een heel goed gevoel op deze dag terug.”

De eerste keer: lunchen in de stad

“Mijn eerste keer lunchen in Utrecht was met een meisje dat foto’s nodig had voor haar bedrijf. We spraken af bij Karibu Café. De thee en het eten waren heerlijk en het interieur bleek de perfecte fotolocatie te zijn!”

De eerste keer: een typisch Utrechtse activiteit

“Mijn eerste typische Utrechtse activiteit was kanoën door de grachten. Superleuk om te doen! Eerst voeren we door de mooie grachten van Utrecht, waarbij je midden in het centrum bent. Daarna voeren we een klein stukje buiten de gracht, waarbij je het gevoel krijgt dat je midden in de natuur zit. De perfecte combinatie!”

Geef je op!

Speeddate Utecht
Foto: Pexels

Komen er na het lezen van dit lijstje meteen een heleboel herinneringen bij je boven? En lijkt het je leuk om deze verhalen of anekdotes te delen op indebuurt? Laat het ons weten door te mailen naar [email protected], we komen dan graag in contact met je voor een interview.

Lees ook:

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Laura en Maaike

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.