Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse herinneringen: de eerste en laatste keren van Laura en Maaike

Door Bonnie Dekkers 21 maart 2020

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ene totáál mislukte eerste date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In de vernieuwde rubriek ‘Favorieten van’ vragen we Utrechters naar hun ‘eerste’ of ‘laatste’ keer in Utrecht, op zoek naar mooie verhalen. Deze week spreken we Maaike (25) en Laura (29), de gezichten achter de blog ‘When in Utrecht’. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

4 x Maaike en Laura

Maaike en Laura | Foto: indebuurt Utrecht
  • Maaike (links): “Donuts zijn mijn guilty pleasure. De lekkerste ooit at ik in Arizona, waar ik naar summer school ben geweest.”
  • “Ik ben een echte avonturier. Mensen zeggen altijd: ‘holy sh*t, jouw leven!’ Onlangs heb ik rond de Kilimanjaro gefietst voor het goede doel. Waarom ik dat deed? Omdat ik graag iets wilde betekenen voor de gezondheidszorg in Afrika.”
  • Laura (rechts): “Alcohol, dat drink ik bijna niet. Ik vind het gewoon niet lekker en ik reageer er ook niet goed op. Wat ik dan wel drink? Mocktails, water, fris; eigenlijk alles zonder alcohol.”
  • “Reizen is een grote passie. Zo heb ik een jaar in Australië gewoond en gewerkt. Ik werkte daar als au pair en in een café. Oud en nieuw bracht ik door in Sydney, heel bijzonder.”

De eerste keer: de blog When in Utrecht

Laura: “Zo’n vijf jaar geleden kon ik de blog When in Utrecht via via overnemen. Degene die het heeft opgestart stopte ermee en ik had interesse. Toen hadden we rond de 3000 volgers, nu zijn dat er 18.000. In totaal werken we met z’n vieren aan de blog. Maaike en ik dragen de kosten en zijn degene op wiens naam het staat bij de Kamer van Koophandel. Het idee: een groep vrienden die in Utrecht woont laten je weten waar je de leukste dingen kan vinden.” Maaike: “We hebben allemaal een fulltime baan en doen dit ernaast. Het is een leuke, uit de hand gelopen hobby!”

De eerste keer: wonen in Utrecht

Introweek Utrecht | Foto: ANP

Laura: “Utrecht heb ik goed leren kennen door de UIT in 2007. Omdat ik helemaal niemand kende had ik me als 17-jarige ingeschreven voor dit evenement. Ik zou eigenlijk slapen in een grote slaapzaal, maar raakte bevriend met iemand in mijn UIT-groepje waar ik kon crashen. Twee weken lang heb ik met verbazing achterop de fiets gezeten en kwam ik langs straten en parken waar ik nog nooit van had gehoord.” Maaike: Ik heb ruim drie jaar met negen huisgenoten in het Tuindorp-West studentencomplex gewoond. Tijdens een Sinterklaasviering kwam een van mijn huisgenoten vast te zitten op het toilet. Met een slijptol hebben we hem moeten bevrijden.”

Laatste keer: uit eten in Utrecht

Maaike: “Ik ben onlangs bij De Zagerij geweest, dat was superleuk. Binnen heb je knusse hoekjes met kachel en buiten een groot terras aan het water. Ik dacht dat het wat prijzig was, maar voor achttien euro hadden we een hoofdgerecht.” Laura: “Ik vond pasgeleden Ruby Rose heel leuk. Het is megadruk en de akoestiek is minder, maar de bediening was onwijs aardig en het eten is erg lekker. Wat we gegeten hadden? Varkenswang en Ibérico ham. De tweede keer heb ik vegetarisch gegeten.”

Geef je op!

Speeddate Utecht
Foto: Pexels

Komen er na het lezen van dit lijstje meteen een heleboel herinneringen bij je boven? En lijkt het je leuk om deze verhalen of anekdotes te delen op indebuurt? Laat het ons weten door te mailen naar [email protected], we komen dan graag in contact met je voor een interview.

Lees ook:

vredenburg utrecht

5 x dit kun je dit weekend rondom je huis doen in Utrecht

Hier is 'ie dan: het eerste weekend na (voor veel Utrechters) een week thuiswerken. Waar wij bij ind...

5 x foto’s en filmpjes van Utrechters die viral gingen

Tip tegen verveling: bij de Utrechtse Ping Pong Club kun je bordspellen huren

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.