Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

#supportyourlocals: de favoriete Utrechtse boekhandels van de indebuurt redactie

Door Bonnie Dekkers 9 mei 2020

De redactie van indebuurt Utrecht kent de stad op haar duimpje én heeft zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Die delen we, juist in tijden als deze (#supportyourlocals) maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer vertellen we welke Utrechtse boekhandels we graag induiken, op zoek naar dat ene pareltje. 

Bekijk van te voren de aangepaste openingstijden van de Utrechtse boekwinkels en neem bij een bezoek de maatregelen van het RIVM in acht.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Janine struint graag door Boekhandel Bijleveld

utrecht binnenstad boekhandel bijleveld janskerkhof
Foto: Pauline Dons

“Ik zei het drie jaar geleden al en ik zeg het nu opnieuw: Boekhandel Bijleveld is en blijft toch mijn favoriete boekenwinkel in Utrecht: een bescheiden, maar oh zo charmante zaak. Verwacht hier geen stapels bestsellers, displays of coffee corners, maar een ouderwetse boekenwinkel met mooie kasten (denk: warm, donker hout) en laddertjes om bij de hoogste planken te komen. Sinds ik het verhaal achter de zaak ken, ben ik nog meer fan: Bastiaan (64) runt de winkel en zijn vader heeft tot zijn 94e meegewerkt in het bedrijf. Overigens: het aanbod is hier misschien wat kleiner, de mensen van Bijleveld kunnen ieder boek voor je bestellen en per fiets bij je bezorgen.”


Meer over Boekhandel Erven J. Bijleveld ontdekken?

Boekhandel Erven J. Bijleveld boekhandels

Gesloten09:30 - 17:30

Janskerkhof 7, Utrecht

Bekijk meer:boekhandels

May-Anne kan urenlang ronddwalen bij Broese

View this post on Instagram

Yeah. Nice view from this point!

A post shared by Broese (@broese_utrecht) on

“Ik ben opgegroeid in Zeist en ging in mijn jeugd regelmatig een dagje naar Utrecht met mijn ouders. Een hoogtepunt tijdens die dagjes was – voor mij – het standaard bezoekje dat ik bracht aan boekwinkel Broese. Heerlijk vond ik het, lekker op m’n gemak ronddwalen tussen al die plafondhoge kasten vol boeken. Mijn tienerjaren heb ik inmiddels achter me gelaten, maar de liefde voor Broese, die bleef. Onlangs verhuisde de winkel naar Post Utrecht en is Broese wat mij betreft een nog fijnere plek geworden. Overigens koop ik niet bij ieder bezoekje iets. Soms vind ik het heerlijk om alleen inspiratie op te doen en in gedachten nieuwe titels aan mijn ‘to read‘ lijstje toe te voegen.”


Meer over Broese Boekverkopers ontdekken?

Broese Boekverkopers boekhandels

Gesloten10:00 - 18:00

Oudegracht 112 B, utrecht

Bekijk meer:boekhandels

Bonnie bezoekt Interglobe én De Utrechtse Boekenbar

“Een moeder die altijd voorlas, een bijbaantje in de boekhandel en een boekenkast die uitpuilt: het moge duidelijk zijn dat ik dol ben op boeken. Naast lezen heb ik als grote hobby’s reizen en het uitproberen van nieuwe recepten. Bij reisboekhandel Interglobe aan de Vinkeburgstraat kom ik dan ook graag om een Lonely Planet voor een nieuwe trip aan te schaffen. Met een onuitputtelijke collectie aan reisboeken is het lastig om hier met lege handen weg te gaan. Waar je mij ook blij mee maakt, is een bezoek aan De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade. Ze verkopen hier namelijk prachtige kookboeken! Mijn nieuwste aanwinst: Simpel van Ottolenghi.”


Meer over Reisboekhandel Interglobe ontdekken?

Reisboekhandel Interglobe boekhandels

Gesloten11:00 - 17:00

Vinkenburgstraat 7, Utrecht

Bekijk meer:boekhandels

Meer over De Utrechtse Boekenbar ontdekken?

De Utrechtse Boekenbar koffiebars

Gesloten10:00 - 18:00

Westerkade 2, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook:

Utrechtse herinneringen van local Wiljan: ‘Ik heb wel spijt dat ik niet op het Gouden Kalf ben geklommen’

Jouw eerste feestje in een Utrechts poppodium, die gigantische blunder die je onlangs maakte of die ...

Tijd voor ijs: 4 x de favoriete ijssalons volgens de indebuurt redactie

Getipt! 7 x fijne Utrechtse bezorgrestaurants volgens de redactie van indebuurt

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.