Leuk volgens locals Soleil en Josje: ‘de Koekfabriek is de leukste koffiebar in town’

Door Liselotte Idema 25 februari 2017
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertellen Soleil en Josje van Utca’s Finest over hun favoriete hotspots in Utrecht: “We werken samen, we wonen samen én we hebben dezelfde favoriete plekken.” Dus daarom voor deze ene keer: leuk volgens locals. 

Leukste koffiebar in town

utca's finest josje soleil

“De Koekfabriek is onze favoriete koffiebar. Het concept is uniek: je kiest een huisgemaakt koekje (die dan weer gemaakt is door mensen met een beperking) bij de thee of koffie die je bestelt. Het pandje is gezellig, het personeel is superaardig. Er zit een ziel in dit bedrijf. We komen er wekelijks, het is een soort cosy huiskamer. Er zitten geen mensen verscholen achter open geklapte laptops, het is er gewoon altijd heel gezellig.”

Koekfabriek Koffiebar koffiebars

Nu gesloten08:30 - 17:00

Slachtstraat 2 , Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Tip voor sneakerverslaafden

sneakerbaas

“We hebben geen eigen winkel meer, maar een shop-in-shop in Sneakerbaas. Dat is natuurlijk tof, maar los daarvan is de winkel te gek. Het is echt een uniek concept en een Utrechts bedrijf. Je koopt er exclusieve sneakers, we zijn er allebei dol op. Verslaafd? Haha nee dat zijn we niet hoor.” Soleil: “Vorig jaar kocht ik er een paar grijze sneakers die ik al een hele tijd op het oog had. Overal waren ze uitverkocht, toen er nieuwe exemplaren werden geproduceerd was ik de eerste die ze had.”

Sneakerbaas schoenenwinkels

Nu gesloten12:00 - 18:00

Kintgenshaven 1, Utrecht

Bekijk meer:schoenenwinkels

Oudste (en leukste!) drogist van Utrecht

drogisterij woortman
Foto: Drogisterij Woortman

“Drogisterij Woortman is de oudste drogist van Utrecht. De winkel van Hans zit aan de Neude en wat je ook zoekt: het is er te koop. Een drogist als deze vind je nergens anders in Utrecht. We kopen er kruidenthee, maar ook alles wat anderen misschien bij Etos kopen. En dan krijgen we er altijd een zakje drop bij van Hans, dat is zo’n lieve man. Echt, het is de moeite om hier eens binnen te stappen, je kunt er álles kopen.”

Drogisterij Woortman drogisterijen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Neude 3, Utrecht

Bekijk meer:drogisterijen

Vegetariër vriendelijke lunchspot

Elize mariaplaats Utrecht 2

“We zijn allebei vegetariër. Er zijn maar weinig plekken waar je lekker kunt lunchen zonder dat je overspoeld wordt met vlees. Maar bij Elize op de Mariaplaats kan het! Ook weer zo’n klein, cozy plekje. Het personeel is ontzettend aardig en in de zomer is er een heerlijk terras waar je er ook ’s avonds heel goed bij zit tussen de bomen met lichtjessnoeren. Wij tippen het broodje humus én de chocolademelk – daar krijg je dus marshmallows bij.”

Elize, ontbijt, lunch en borrel ontbijtrestaurants

Nu gesloten08:00 - 18:00

Mariaplaats 44, Utrecht

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

Bij Bastacosi kom je de hele buurt tegen

bastacosi“We wonen in Oost en als we geen zin hebben om te koken én de stad niet in willen, dan schuiven we aan bij Bastacosi voor een pizza. Echt, hier eet je de lekkerste pizza’s van Utrecht. Onze favoriet: de caprese met een glas droge witte wijn (Pignocco). Het is een echt buurtrestaurantje waar je altijd bekenden tegenkomt.”

Bastacosi Jan van Scorelstraat pizzeria's

Nu open16:00 - 22:00

Jan van Scorelstraat 28, Utrecht

Bekijk meer:pizzeria's
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.