Leuk volgens local Yoram: ‘De Kidney Houston is de beste burger die ik in tijden heb gegeten’

Door Anne-Meike van den Berg 4 november 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Yoram van Hees over zijn favoriete plekken in Utrecht.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Yoram van Hees

Yoram woont sinds kort in Lombok. Hij werkt voor een muziekplatform en schrijft onder andere voor de Utrechtse website UUT.

Lekkers van Rammenas

Foto: Facebookpagina Rammenas

“Een van de lekkerste burgers die ik heb gegeten, is de Kidney Houston van foodtruck Rammenas. De truck staat regelmatig op festivals maar doet bijvoorbeeld ook de catering bij de Kromme Haring. Ze maken vegetarische en veganistische gerechten en al ben ik zelf geen vegetariër, ik vind het wel interessant om te kijken wat het aanbod is. Ik heb bijvoorbeeld een keer een maand veganistisch gegeten en ik heb het vlees toen geen moment gemist.”

Rammenas restaurants en horeca

nu openHele dag

Europalaan 2C, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Leukste bioscoop van Utrecht

City bioscoop Utrecht

“Een paar maanden geleden ben ik verhuisd naar Lombok. Daarvoor heb ik acht jaar op de Voorstraat gewoond, naast de ACU. Ik vind de City Bioscoop de leukste bioscoop van Utrecht, juist omdat het zo aftands en een beetje smerig is. En herinner me dat ik vroeger, toen ik in Hilversum woonde, met de bus naar de City Bioscoop ging. Dat ik de film Jungle Book er heb gezien is mijn allereerste bioscoopherinnering.”

Wolff City bioscopen

Voorstraat 89, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Verborgen zaaltje

Dansen festival club utrecht“Acht jaar lang heb ik dus naast de ACU aan de Voorstraat gewoond. Veel mensen weten niet dat de ACU een zaaltje heeft, zelf sommigen van mijn huisgenoten wisten dat niet! De ACU staat toch vooral bekend als een plakkerig, smoezelig café met punkers. Ik vind die zaal leuk, juist omdat het een beetje verborgen is. En ja, het was natuurlijk handig dat ik er naast woonde. Omdat er geen garderobe is rende ik dan vaak even snel zonder jas door de kou. Wat de meeste mensen waarschijnlijk ook niet weten is dat de ACU aan de achterkant verbonden is met de tuin van het Strowis hostel. Die tuin is trouwens ook een leuke plek waar je, ook als je niet in het hostel logeert, een kop koffie of biertje kunt drinken.”

ACU cafés

nu gesloten18:00 - 03:00

Voorstraat 71, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Nieuwe muziek ontdekken bij Le Guess Who

“Al vanaf de eerste editie, in 2007, kom ik bij Le Guess Who. Het begon als een festival dat zich richtte op Canadese muziek. Nu is dat niet meer zo, maar het is nog steeds een festival dat onbekende en avontuurlijke muziek programmeert. Vorig jaar ben ik naar Elza Soares geweest, de grande dame van de Braziliaanse muziek. Ze zat op een soort troon met een enorme zwarte jurk vol slierten. Een soort Ursula uit De Kleine Zeemeermin dus. Het was een heel indrukwekkend concert. Le Guess Who organiseert dit jaar voor het eerst een nieuw festival in Lombok, de wijk waar ik sinds kort woon. Ik heb daar nu al enorm veel zin in.”

Le Guess Who is van 9 tot en met 12 november in Utrecht. Kijk hier voor meer informatie.

Herfst in Utrecht

Abel Tasmanbrug De Munt

“Ik vind dat de stad tijdens de herfst het beste tot zijn recht komt. Het is dan echt een windy city, een mooie link met de geschiedenis: het instorten van de Domkerk door een tornado. Toen ik nog aan de Voorstraat woonde liep ik vaak even naar het Zocherpark, een mooi, glooiend stukje Utrecht. Die glooiing komt trouwens door de oude stadsmuur die onder de grond nog aanwezig is. Nu woon ik om de hoek bij de sluis en De Munt. Je hebt er veel bomen die in de herfst prachtig kleuren. En ik vind het leuk dat het een plek voor jezelf is, een plek waar het rustig is en waar je niet veel toeristen tegen komt.”

Ook jouw favoriete plekken in Utrecht delen? Geef het aan ons door via dit formulier.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van