Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Simone: ‘Eten bij Kantien is de rit naar de andere kant van de stad waard’

Door Liselotte Idema 4 maart 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Simone Babeliowsky van Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat over haar favoriete hotspots in Utrecht: “Het Brauhaus – Koffie Leute – aan de Westerkade is anders-dan-anders. Alles klopt!”

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Beste koffie van Utrecht

koffie leute
Foto: Koffie Leute

“De allerlekkerste koffie van Utrecht, die drink je bij het Brauhaus aan de Westerkade. De mannen van het zaakje zijn superenthousiast en altijd aardig. Het is er echt anders-dan-anders, de aankleding en het decor: alles klopt.”


Meer over Koffie Leute Brauhaus ontdekken?

Koffie Leute Brauhaus koffiebars

Gesloten08:00 - 18:00

Westerkade 30, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Lunchtip in het centrum

“Ik woon boven mijn zaak in Utrecht Oost, maar als ik in het centrum ben en trek heb dan ga ik graag naar Rabarber in de Zadelstraat. Ik ontdekte het zaakje op internet toen ik gewoon wat rondklikte. Het personeel is aardig, de koffie is goed. En op de kaart staan lekkere lunchgerechten die verrassend zijn, laatst at ik er bijvoorbeeld een courgettetaartje.”


Meer over Rabarber ontdekken?

Rabarber restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 00:00

Zadelstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Eettip buiten het centrum

kantien utrecht
Foto: Kantien

“Als ik uiteten ga met vrienden, kies ik vaak voor Kantien. Dit restaurant is wat ik miste in Utrecht, een supertof restaurant in een leegstaand pand buiten het centrum. Het is de rit naar de andere kant van de stad (in West, red.) waard. Veel mensen kennen het niet, maar wie ik ook meeneem; ze zijn altijd verrast als ze binnenstappen. Er wordt goed en verrassend gekookt met producten uit de streek, de bediening is opvallend zorgzaam en de aankleding leuk.”


Meer over Kantien ontdekken?

Kantien eetcafés

Gesloten12:00 - 22:00

Ravellaan 96, Utrecht

Bekijk meer:eetcafés

Kringloopkoopjes

rode kruis utrecht
Foto: Rode Kruis Utrecht

“Als het even kan ga ik op zaterdagochtend naar de winkel van het Rode Kruis aan de Koningsweg. Je kunt er mooie spulletjes op de kop tikken, van kleding tot servies. Het is een soort kringloopwinkel die alleen op zaterdag en woensdagochtend open is. Je kunt er ook spullen die je niet meer gebruikt naar toe brengen. Mijn laatste aankoop? Een retrojurk, ik knip er een stuk af en zoom de onderkant om en voila: een nieuwe, gave jurk voor – serieus – €1,50.”


Meer over Rode Kruis Winkel ontdekken?

Rode Kruis Winkel Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Koningsweg 2,, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

Borrelen in de tuin van Utrecht

stadstuin utrecht
Foto: De Stadstuin

“Ook aan de andere kant van Utrecht, maar dan in Zuid, zit een van mijn favoriete plekken: De Stadstuin. Je kunt er iets drinken, lunchen, werken of een echte werkplek huren. Veel mensen weten niet dat er ook leuke feestjes worden gegeven, die altijd heel gezellig zijn. Mini-festivals in de zomer, maar ook de vrijdagmiddagborrel is een aanrader.”


Meer over De Stadstuin ontdekken?

De Stadstuin cafés

Gesloten09:00 - 23:00

Europalaan 20, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.