Leuk volgens local May-Anne: ‘Utrecht voelde stiekem altijd al als thuis’

Door May-Anne Oltmans 9 februari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Deze weekt tipt Indebuurt Commercieel Redacteur May-Anne (24) haar vijf favoriete spots in Utrecht.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local May-Anne

Foto: Charlotte Odijk Fotografie
  • “Ik ben opgegroeid in Zeist en woon nu zo’n zes maanden in Utrecht, vlakbij station Vaartsche Rijn. Omdat ik al sinds mijn jeugd vaak in Utrecht te vinden was, voelde de stad stiekem altijd al als thuis.”
  • “Eén van de dingen die ik het liefste doe naast schrijven, is reizen. Nieuwe plekken ontdekken, lokale gerechten proeven en jezelf verwonderen over een andere cultuur; ik kan er geen genoeg van krijgen.”
  • “Vrienden hebben weleens grappend gezegd dat ik diep vanbinnen eigenlijk Spaans ben. Ik weet niet wat het is, maar ik vind werkelijk álles aan Spanje geweldig. De taal, de mensen, de cultuur, het weer… En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Het lekkerste Indische eten van Utrecht

Lekker in het centrum van Utrecht aan het shoppen? Duik de warmte van Toko Mitra in voor een lekker warme risoles, lemper of gewoon wat mee te nemen voor thuis!

Gepostet von Toko Mitra am Sonntag, 31. März 2013

 

“Het deel van mijn salaris dat niet opgaat aan vaste lasten of reizen geef ik maar wat graag uit aan lekker eten. Voor écht goed Indisch eten ga ik het liefst naar Toko Mitra aan de Lange Viestraat. Alles wat hier wordt geserveerd is heerlijk! Mijn persoonlijke favorieten? Dan ga ik toch wel voor een tjendol (Indisch drankje met kokosmelk en Javaanse suiker) en een soto ayam (Javaanse kippensoep).”


Meer over Toko Mitra ontdekken?

Toko Mitra indonesische restaurants

Nu open10:00 - 18:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Lange Viestraat 2, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

Karaoke bij Café Ome Willem

Gepostet von Café Ome Willem am Sonntag, 5. März 2017

 

“Karaoke is guilty pleasure nummer één en de gezelligste plek om dit te doen vind ik toch wel Café Ome Willem. Dat ik niet de enige ben die dat vind is zeker, want ieder weekend is het er gezellig vol. Het liedjesboek van Ome Willem bevat alle klassiekers waar mijn karaokehart sneller van gaat kloppen, van Abba tot Britney Spears. Ook fijn is dat het café heel centraal ligt, dus je kan zo weer door naar een volgende kroeg als je het zingen zat bent.”


Meer over Cafe ome Willem ontdekken?

Cafe ome Willem bars

Nu open09:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Willemstraat 12, 12

Bekijk meer:bars

Filmkijken bij Springhaver

springhaver utrecht

“Ik vind het superleuk om naar de film te gaan! Een bioscoop waar ik graag kom, is Springhaver. De zalen hier zijn niet al te groot en daardoor hangt er een hele intieme, knusse sfeer. Op de agenda staan vaak wat artistiekere films. Ook leuk is het bijbehorende café met miniterras: perfect om nog even na te kletsen.”


Meer over Springhaver ontdekken?

Springhaver bioscopen

Nu open11:00 - 01:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Springweg 50, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Vreemde talen oefenen bij Marktzicht

Well look at that, it's Wednesday again! We hope to see you at Café Marktzicht at 20:00!

Gepostet von Language Cafe Utrecht am Mittwoch, 5. September 2018

 

“Tussen mijn bachelor en master heb ik vier maanden in Spanje gewoond om een taalcursus te volgen. Ik vond het altijd al een prachtige taal, en dit leek me het perfecte moment om daar eindelijk iets mee te  doen. Toen de cursus erop zat, ben ik in Nederland direct op zoek gegaan naar manieren om bezig te blijven met Spaans. Zo kwam ik achter de Facebookpagina van het Language Cafe Utrecht: een wekelijks evenement bij Café Marktzicht waar je vreemde talen kunt oefenen. Gezellig en heel erg handig!”


Meer over Café Marktzicht ontdekken?

Café Marktzicht cafés

Nu open10:30 - 02:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Breedstraat 4, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Relaxen in het Griftpark

“Op een zomerse dag vind ik het heerlijk om in het Griftpark neer te strijken met een kleedje, wat eten en een goed boek. Wanneer de zon schijnt, zijn er altijd veel mensen in het park om lekker te sporten of te picknicken. Zo gezellig vind ik dat, die stadse achtergrondgeluiden. Daarnaast ligt het Griftpark op loopafstand van ijssalon Roberto Gelato waar ze verrukkelijk Italiaans ijs verkopen. Op dagen als deze bedenk ik me altijd weer hoeveel geluk ik heb dat ik de Domstad mijn thuis mag noemen.”


Meer over Roberto Gelato ontdekken?

Roberto Gelato ijssalons

Nu open12:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Poortstraat 93, Utrecht

Bekijk meer:ijssalons

Leuk volgens… jou?

Wil jij ook jouw favoriete plek delen? Of wil je vertellen waarom jouw kapper/dierenspeciaalzaak/bioscoop de beste is? Laat het ons weten, want jouw tips inspireren ons én heel veel andere Utrechters. We zijn heel benieuwd naar jouw lievelingsplekjes, dus neem contact op met ons!

tim utrechtse boekenbar (1)

Leuk volgens local Tim: ‘Hagenouw is de perfecte plek om mensen te kijken’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...
Joep

Leuk volgens local Joep: ‘Bij Ubica reageerden ze heel chill op mijn rolstoel’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...
Anne Broeksma (2)

Leuk volgens local Anne: ‘De Nijverheid is paradijselijk en industrieel tegelijk’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.