Leuk volgens local Jur: ‘Bij De Drie Dorstige Herten krijg ik altijd spontaan dorst’

Jur Jansen

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt local Jur Jansen over zijn favoriete hotspots in Utrecht. 

1 Klein en knus theater in hartje Utrecht

“Als theaterliefhebber ben ik fan van theater Kikker. Het is een klein en knus theater in hartje Utrecht met een goede programmering. Er staan theatergezelschappen die ook op veel grotere podia staan. Ik vind het leuk dat er vaak vernieuwende, experimentele voorstellingen te zien zijn. Ik kan me een voorstelling herinneren van toneelgroep Oostpool die vier uur duurde. Enorm lang, maar het vloog echt voorbij. Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal en heb me geen seconde verveeld.”

2 De beste gyros van Utrecht

Foto: Dimitri Petit

“De naam ‘Dimitri Petit’ kennen de meeste Utrechters waarschijnlijk niet, maar het is het kleine Griekse zaakje aan de Servetstraat, tegenover restaurant Sirtaki. Ik haal er meestal een klassiek broodje gyros, superlekker! Je krijgt er een flinke portie voor een goede prijs. Als het lekker weer is kun je je broodje opeten bij Flora’s Hof. En wat veel mensen niet weten is dat je ook bij Sirtaki kunt zitten om je broodje gyros op te eten. Gewoon even vragen aan de bediening. Handig als je met een grotere groep bent en even snel iets wilt eten.”

3 Bij De Drie Dorstige Herten krijg je áltijd waar je zin in hebt

Foto: De Drie Dorstige Herten

“Er zijn veel speciaalbiercafé’s in Utrecht, maar bij proeflokaal De Drie Dorstige Herten hebben ze bieren die nóg specialer zijn dan speciaal. Hier proef je echt gekke, unieke bieren. Ga je er zitten, dan krijg je een soort intakegesprek over waar je zin in hebt, alsof je wordt geïnterviewd. Dan krijg je al spontaan dorst. Vervolgens krijg je áltijd precies wat je lekker vindt. De eigenaren vertellen met enorm veel passie over de bieren en motiveren je ook altijd om verschillende bieren uit te proberen. Bestel je te vaak hetzelfde biertje, dan bestaat de kans dat je op je vingers wordt getikt.”

4 Zelfs als je het niet lekker vindt, is het lekker bij C’est Ça

Foto: C’est Ca

“Restaurant C’est Ça ligt best wel afgelegen. Je moet het echt kennen en er komen dan ook vooral Utrechters. Het eten is ontzettend goed, de bediening professioneel en vriendelijk en het is leuk aangekleed. Je eet er experimentele dingen die je thuis nooit klaar zou maken. En alles is zo goed klaargemaakt dat het altijd lekker is, zelfs als iets eigenlijk niet helemaal je smaak is.”

5 Klassieke muziek voor beginners

Foto: Promotie Utrecht

“Zo’n twee keer per maand ben ik in TivoliVredenburg en Het Gegeven Paard te vinden. In het café kun je lekker eten en er staan bijzondere drankjes op de kaart, zoals de huisgemaakte soda met fruitazijn. Het terras aan het water vind ik ook een supermooie plek. Tivoli heeft fijne concertzalen. Tijdens festivals zoals Le Guess Who, als alle zalen open zijn, kun je in alle hoeken komen en verstopte plekjes ontdekken. En er is veel klassieke muziek voor beginners zoals Pieces of Tomorrow. Ook leuk zijn de avonden waarbij Maestro Jules klassieke stukken uitlegt. Hij doet dat met zoveel passie en plezier, echt heel tof!”

Reageren