Leuk volgens local Jornt: ‘Ik hou van de chaos op de Kanaalstraat, het voelt alsof het er altijd markt is’

Door Liselotte Idema 3 juni 2017
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Jornt van Dijk over zijn favoriete hotspots in Utrecht. Jornt is grafisch ontwerper en houdt van koken: “Als ik zin heb in vis maar niet wil koken, dan fiets ik naar de andere kant van de stad en eet ik bij restaurant De Kust.”

De Kanaalstraat in Lombok

kanaalstraat“Anderhalf jaar woon ik nu in Lombok, ik kwam er per toeval terecht, maar wil er nooit meer weg. De chaos op de Kanaalstraat, de drukte, de verschillende mensen. Het voelt er alsof het iedere dag markt is. En je kan er echt alles kopen. Bij Slijterij Besseling koop ik speciaal bier en gin, bij Lombok Fish koop ik een mooie vis of een portie fish and chips op een brakke zondag.”

Slijterij Besseling slijterijen

nu gesloten10:00 - 19:00

Kanaalstraat 65, Utrecht

Bekijk meer:slijterijen

Voor als er iets te vieren valt

lokaal negen
Foto: lokaal negen

“Vlak bij de Dom vind je Lokaal 9, een restaurant dat een beetje verstopt zit. Hier kom je voor lekker eten en prachtig opgediende borden, met schuimpjes en krokantjes. Ook de wijnen en bieren zijn lekker. Ik ga altijd voor de chef special en die is – als je kijkt naar wat je krijgt – heel betaalbaar: 3-gangen voor €35,-. De bediening is heel attent en de setting heel prettig. Hier ga ik naar toe als er iets te vieren valt.”

Lokaal Negen Restaurant restaurants en horeca

nu open17:00 - 23:00

Trans 7, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Hutspot is een winkel vol mooie (veel te dure) spullen

Foto: Hutspot Utrecht

“Hutspot vind ik een geweldige winkel met heel veel mooie spullen, als ik er ben wil ik alles hebben. Er is alleen één probleem: ik kan het niet betalen, haha! Ik heb er wel eens een cadeautje gekocht en kom er graag om inspiratie op te doen voor mijn kerst-wensen-lijstje. Mocht iemand van plan zijn om een cadeau voor mij te kopen: ga naar Hutspot!”

Hutspot kledingwinkels

nu gesloten10:00 - 21:00

Vinkenburgstraat 19, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Voor vis fiets ik naar Oost

de kust
Foto: De Kust

“Er zijn maar weinig goede visrestaurants in Utrecht te vinden. Mijn favoriet is De Kust in Utrecht Oost. Een tip: bestel allemaal voorgerechtjes en deel die, vooral het visplateau is heel goed en de oesters zijn ontzettend lekker. Er hangt een fijne sfeer in het restaurant, de ruimt is licht. Echt, dit is de fietstocht naar de andere kant van Utrecht meer dan waard.”

De Kust restaurants en horeca

nu open12:00 - 22:00

F.C. Dondersstraat 2, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Gaafste spelletjeswinkel van Utrecht

subcultures“Ik ben gek op bordspelletjes. Als ik op zoek ben naar een nieuw spel, dan ga ik naar Subcultures aan de Oudegracht. Ze verkopen er héél veel spellen, die allemaal heel handig op genre zijn ingedeeld. Het is geen donker hol, maar een hele grote, mooie winkel. Echt alles wat je zou willen hebben, dat koop je hier. Ik word er altijd supergoed geholpen. Een van mijn laatste aankopen was Betrayal at house on the Hill. Wie zoekt naar een spel: gá naar Subcultures. Want er is zo veel meer dan de collecties van Bart Smit.”

Spellenwinkel Subcultures speelgoedwinkels

nu gesloten11:00 - 19:00

Oudegracht 183, Utrecht

Bekijk meer:speelgoedwinkels
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶