Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Ingrid: Keuken van Gastmaal, Kapper Tante C en groentewinkel De Goey – Koot

Door Liselotte Idema 9 oktober 2016
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent de mooiste plekken. Deze week vertelt de Utrechtse Ingrid Thomassen die een eigen online cadeauwinkel heeft over haar favorieten. “Bij De Keuken van Gastmaal is het net alsof je bij een goede vriend gaat eten.”

Louis Hartlooper

“Met stip op één: Louis Hartlooper. Om de sfeer, de films, tsja eigenlijk om alles. Hier ga je echt een middag of een avondje uit. Ik heb een Cineville-pas en kan onbeperkt naar de film, en daar maak ik flink gebruik van ook.”


Meer over Louis Hartlooper Complex ontdekken?

Louis Hartlooper Complex bioscopen

Geopend10:00 - 00:00

Tolsteegbrug 1, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen
louis hartlooper
Foto: Louis Hartlooper Complex

Keuken van Gastmaal

“Mijn favoriete restaurant in Utrecht is Keuken van Gastmaal. Het eten is heel lekker en er staat veel groente op de kaart. De bediening is buitengewoon attent, zonder opdringerig te zijn. Laatst at ik er met een paar vriendinnen. Na het eten wilden we graag chocola bij de koffie, maar die was er niet. Toen brak de kok zijn eigen voorraad – die hij nét voor zichzelf had gekocht – voor ons aan. Dat vond ik zo lief! De mensen zijn er hier echt op uit om je een topavond te bezorgen. Ze zijn niet met zichzelf bezig, maar met jou. Het is net alsof je bij een goede vriend gaat eten.”


Meer over De Keuken van Gastmaal ontdekken?

De Keuken van Gastmaal biologische restaurants

Vandaag gesloten

Biltstraat 5, Utrecht

Bekijk meer:biologische restaurants
keuken van gastmaal utrecht

Kapper: Tante C

“Mijn kapper Tante C zit in de Willemstraat in Wijk C. Het is net een huiskamer en er zijn maar twee stoelen. Natuurlijk word je er goed geknipt, maar het zijn vooral de mensen die het zo leuk maken. De gesprekken gaan niet over het weer of over vakantie en je krijgt er goede koffie met biologische boekjes. Het is niet per se een hippe plek, het voelt meer als thuis. Ik kom er al jaren.”


Meer over Tante C ontdekken?

Tante C kappers

Gesloten08:30 - 15:00

Willemstraat 41, Utrecht

Bekijk meer:kappers
tante C
Foto: Tante C (Twitter)

De Goey – Koot voor groenten

“Bij De Goey – Koot in de Nobelstraat kun je werkelijk álle groenten kopen. Het is een beetje een kneuterige zaak, maar wat kom ik er graag. De mensen die er werken helpen je graag mee om te bedenken wat je wilt koken. Ze verkopen trouwens ook zuivel, brood en delicatessen. Het assortiment is nog veel groter dan je op het eerste oog ziet. Als je iets specifieks zoekt; vraag er naar. Negen van de tien keer hebben ze het.”

de goey koot
Foto: De Goey – Koot (Facebook)

Meer over De Goey-Koot ontdekken?

De Goey-Koot groenteboeren

Vandaag gesloten

Nobelstraat 22, utrecht

Bekijk meer:groenteboeren

Harlopen in Rhijnauwen

“Meestal pak ik eerste de fiets en ren ik dan een half uur over het jaagpad in Rhijnauwen, gewoon een mooi rondje van vijf kilometer. Elk uur van de dag ziet het er anders uit en alle jaargetijden zijn mooi. Ik ren er langs het water, over bruggetjes. Ik werk vanuit huis dus het is heel makkelijk om even tussendoor een rondje te rennen.”

rhijnauwen amelisweerd
Foto: ANP
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.