Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Didi: ‘Bij de grindbak zie je de meest geweldige graffiti pieces’

Door Anne-Meike van den Berg 31 maart 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Deze weekt tipt Didi Steen haar vijf favoriete spots in Utrecht.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Didi

didi-14

  • “Ik doe aan huizenruil en dat betekent dat er mensen van over de hele wereld bij mij thuis zijn geweest.”
  • “We hebben een tijdje in Amerika gewoond en we missen de cheesecake nog weleens. Daarom zijn mijn kids en ik bezig met een cheesecake-test in Utrecht. De voorlopige winnaar? Dat is de cheesecake van Bagels & Beans!”
  • “Ik kan niet meer normaal door de stad lopen of fietsen en sta om de haverklap stil. Waarom? Omdat ik een street art-tik heb! Met mijn bedrijf Greetings From Utrecht organiseer ik street art tours door de stad en op de Instagramaccount @Street_Art_Utrecht plaats ik foto’s van toffe pieces. Mijn kinderen worden er soms knettergek van…”

Klik op ‘volgende’ (oranje pijltje) om de favoriete plekken van Didi te bekijken.

Fietsen langs de Vecht

Fort aan de Klop
Fort aan de Klop

“Ik doe dus aan huizenruil en als gasten vragen wat leuk is om te doen in Utrecht, dan tip ik altijd om te gaan fietsen langs de Vecht, richting Maarssen. Je komt dan bijvoorbeeld langs de Joodse begraafplaats, waarvan ik niet wist dat die er was. Bij Fort aan de Klop, ook op de route, kun je lekker op het terras zitten en voor de kinderen is er een speelweide. Je kunt helemaal fietsen tot Oud Zuilen en dan bij Belle van Zuylen ook nog even wat drinken. Het is een mooie route en ook nog eens prima te doen op de fiets.”

Skatepark Utrecht

Skaten skateboard
Foto: ANP

“Bij Skatepark Utrecht hangt een fijne sfeer. Terwijl de kinderen lekker actief bezig zijn, klets ik bij met vriendinnen of zit ik te werken achter mijn laptop. Het hele gebied rondom Skatepark Utrecht vind ik ook ontzettend leuk, met De Vechtclub en Boulderhal Sterk. Het is een leuke, creatieve plek.”


Meer over Skatepark Utrecht ontdekken?

Skatepark Utrecht parken

Vandaag gesloten

Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht

Bekijk meer:parken

Mijmeren op zondagochtend

“Tijdens mijn studententijd heb ik aan de Oudegracht gewoond. We hebben in die tijd een van de werfkelders, een oude kroeg die al heel lang leeg stond, gekraakt. Toen we de eigenaar, Bavaria, vroegen of we de kroeg mochten gebruiken zeiden ze: ja hoor! We hebben hier geweldige feesten gegeven. Dit stukje werf, aan het einde van de Oudegracht bij de Zandbrug, is een dierbaar stukje Utrecht voor mij. Op zondagochtend ga ik hier graag wandelen en vanzelf komen de herinneringen aan mijn studententijd dan boven.”

Galerie-tour

“Op zaterdagochtend ga ik vaak naar de bloemenmarkt en daarna loop ik graag even bij een van de Utrechtse galerieën binnen. Er zijn er zo ongelofelijk veel! Kunstliefde bijvoorbeeld, dat al tweehonderd jaar bestaat. Of SANAA, waar ze – onder andere – geweldige Afrikaanse kunst hebben. Het begon eigenlijk allemaal bij Morren Galeries, waar ik tijdens mijn studietijd eens binnen ben gestapt. Ik heb ze toen eerlijk verteld dat ik altijd een behoorlijke drempel voelde om er naar binnen te gaan, net als veel andere mensen om mij heen. Ze vonden dat heel jammer. Nu organiseer ik een galerie-tour waarbij de galeriehouders meer vertellen over de collectie. Natuurlijk doet Morren Galeries ook mee.”


Meer over Fort aan de Klop ontdekken?

Fort aan de Klop bbq restaurants

1e Polderweg 4, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

De Grindbak

“Mijn kinderen skaten en via hen bij ik bij de Yard terecht gekomen. Naast de de Yard, achter het Centraal Station, heb je de grindbak. Het is de enige plek in Utrecht waar je legaal graffiti mag spuiten. Toen ik dat voor het eerst zag, dacht ik echt: wow! Je ziet er de meest geweldige street art, echt prachtige dingen. Dat komt ook doordat de kunstenaars hier alle tijd hebben om iets moois te maken. En jonge graffiti artiesten kunnen hier oefenen. Regelmatig zijn er nieuwe pieces te zien in de grindbak en dat zijn dan vaak actuele dingen. Dat de Yard én de grindbak binnenkort gaan verdwijnen, vind ik ongelofelijk jammer.”

Lees ook:

10 x street art in Utrecht

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart

Leuk volgens…jou!?

Al heel wat Utrechtse locals hebben hun favoriete plekken met ons gedeeld, maar we zijn altijd op zoek naar nóg meer leuke mensen en fijne spots. Daarom zijn we benieuwd naar jouw lievelingsplekjes in Utrecht. Dus, wat is jouw favo restaurant in Utrecht? In welk café kom je graag? Heb je eigenlijk een lievelingswinkel, terras, broodjeszaak, filmhuis, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer andere Utrechters.

Deze locals gingen je voor:

Leuk volgens local Glancy: ‘Ik kom iedere keer stuiterend bij Kanaal30 vandaan’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

Leuk volgens local Laura: ‘Voor een goed speciaalbiertje ga ik naar Lijn4’

Leuk volgens local Monique: ‘Ik vind stamppot vies, maar tóch tip ik de stamppottenboot’

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.