Leuk volgens local Chris: ‘Geef Pop-O-Matic een kans. Thank me later’

Door Redactie indebuurt Utrecht 13 mei 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Chris Born over zijn favoriete hotspots in Utrecht. Chris woont in het centrum en is online redacteur bij onder andere AD.nl.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

LE:EN

LE:EN Utrecht
Foto: LE:EN

Chris: “Een nog vrij onontdekt restaurant aan de Heuveloord, maar zeker het proberen waard als je op zoek bent naar iets nieuws in Utrecht. Het Aziatische restaurant bestaat al sinds 2004, maar moest in 2009 verhuizen naar de andere kant van de stad. Goede keus, want het industriële – en vooral open – pand waar het restaurant nu haar klanten bedient, is briljant qua design en vibe. En het eten? Bijzonder goed! Het is de bedoeling dat je vooral heel veel van de kleine Aziatische gerechtjes deelt met je tafelgenoten en dat zorgt voor flink wat verschillende smaken bij een enkele zitting.”


Meer over LE:EN ontdekken?

LE:EN restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 01:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Heuveloord 140 , Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lepelenburg

Park Lepelenburg Utrecht“Even uitbuiken na een goede lunch of een avondje rustig aan doen in de buitenlucht? Park Lepelenburg is wat mij betreft het neusje van de zalm van de Utrechtse parken. Over het algemeen rustiger dan het Wilhelminapark en het Griftpark, maar niet minder gezellig. Prima voor een relaxte zomeravond, uiteraard met wat ijskoude biertjes.”

Prime

prime_utrecht“In de Schoutenstraat in hartje Utrecht zit Prime, een sneakerwinkel die naast het hipste schoeisel ook nog weleens zeldzame streetwear-artikelen aanbiedt. Ik heb daar ooit eens schoenen op de kop getikt die ik nergens anders heb kunnen vinden, dus ideaal om eens een halfuurtje in rond te snuffelen voordat je door gaat naar de wat conventionelere kledingwinkels, zo’n twee minuten verderop.”


Meer over Prime Sneakers & Consignment ontdekken?

Prime Sneakers & Consignment schoenenwinkels

Nu gesloten11:00 - 17:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Schoutenstraat 11, Utrecht

Bekijk meer:schoenenwinkels

Pop-O-Matic

tivoliVredenburg Utrecht
Foto: Promotie Utrecht

“En dan nu het nachtleven. Tivoli’s Pop-o-matic op de donderdagavond is een staple voor Utrechtse studenten (en al heel lang ex-studenten). Misschien een cliché, aangezien iedereen een mening heeft over deze al ruim achttien jaar oude clubavond, maar bear with me. Ooit zin gehad in een stevig avondje uit, maar dat je vervolgens niks kan vinden en op de bank in slaap valt? Pop-o-matic is je beste vriend. Eén keer per week gegarandeerd een goede avond vol plezier en vertier? Popo is het antwoord. Vier uurtjes even losgaan op alle verschillende muziekstijlen van de wereld, briljant samengesteld door bedenker DJ St. Paul? Pop-o-matic. Vertrouw mij hierop, geef de clubavond een kans. Thank me later.


Meer over TivoliVredenburg ontdekken?

TivoliVredenburg poppodia

Nu gesloten10:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

’T Sluisje

tsluisje_utrecht
Google Streetview

“En dan is het vrijdagmiddag. De man met de hamer is al drie keer langs geweest en de kater van de afgelopen avond in Tivoli is nog steeds met volle kracht op je hersenpan aan het in rammen. De oplossing? Een vette hap. En wel een vette hap van ’t Sluisje. Het kleine restaurantje heeft niet voor niks al een aantal keer de prijs voor beste bezorgrestaurant van Thuisbezorgd gewonnen. Protip: de spareribs zijn super, de friet is handgemaakt. Ideale afsluiter van een pre-weekend feestje, dus.”


Meer over ‘T Sluisje Utrecht ontdekken?

‘T Sluisje Utrecht snackbars

Nu gesloten16:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Bemuurde Weerd O.Z. 45, Utrecht

Bekijk meer:snackbars

Wil jij ook vertellen over jouw favoriete plekken in Utrecht? Leuk! Laat hier je tips achter, dan nemen we binnenkort contact met je op.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.