Leuk volgens local Chris: ‘Geef Pop-O-Matic een kans. Thank me later’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Chris Born over zijn favoriete hotspots in Utrecht. Chris woont in het centrum en is online redacteur bij onder andere AD.nl.

Foto: LE:EN

1LE:EN

Chris: “Een nog vrij onontdekt restaurant aan de Heuveloord, maar zeker het proberen waard als je op zoek bent naar iets nieuws in Utrecht. Het Aziatische restaurant bestaat al sinds 2004, maar moest in 2009 verhuizen naar de andere kant van de stad. Goede keus, want het industriële – en vooral open – pand waar het restaurant nu haar klanten bedient, is briljant qua design en vibe. En het eten? Bijzonder goed! Het is de bedoeling dat je vooral heel veel van de kleine Aziatische gerechtjes deelt met je tafelgenoten en dat zorgt voor flink wat verschillende smaken bij een enkele zitting.”

2Lepelenburg

“Even uitbuiken na een goede lunch of een avondje rustig aan doen in de buitenlucht? Park Lepelenburg is wat mij betreft het neusje van de zalm van de Utrechtse parken. Over het algemeen rustiger dan het Wilhelminapark en het Griftpark, maar niet minder gezellig. Prima voor een relaxte zomeravond, uiteraard met wat ijskoude biertjes.”

3Prime

“In de Schoutenstraat in hartje Utrecht zit Prime, een sneakerwinkel die naast het hipste schoeisel ook nog weleens zeldzame streetwear-artikelen aanbiedt. Ik heb daar ooit eens schoenen op de kop getikt die ik nergens anders heb kunnen vinden, dus ideaal om eens een halfuurtje in rond te snuffelen voordat je door gaat naar de wat conventionelere kledingwinkels, zo’n twee minuten verderop.”

Foto: Promotie Utrecht

4Pop-O-Matic

“En dan nu het nachtleven. Tivoli’s Pop-o-matic op de donderdagavond is een staple voor Utrechtse studenten (en al heel lang ex-studenten). Misschien een cliché, aangezien iedereen een mening heeft over deze al ruim achttien jaar oude clubavond, maar bear with me. Ooit zin gehad in een stevig avondje uit, maar dat je vervolgens niks kan vinden en op de bank in slaap valt? Pop-o-matic is je beste vriend. Eén keer per week gegarandeerd een goede avond vol plezier en vertier? Popo is het antwoord. Vier uurtjes even losgaan op alle verschillende muziekstijlen van de wereld, briljant samengesteld door bedenker DJ St. Paul? Pop-o-matic. Vertrouw mij hierop, geef de clubavond een kans. Thank me later.

Google Streetview

5’T Sluisje

“En dan is het vrijdagmiddag. De man met de hamer is al drie keer langs geweest en de kater van de afgelopen avond in Tivoli is nog steeds met volle kracht op je hersenpan aan het in rammen. De oplossing? Een vette hap. En wel een vette hap van ’t Sluisje. Het kleine restaurantje heeft niet voor niks al een aantal keer de prijs voor beste bezorgrestaurant van Thuisbezorgd gewonnen. Protip: de spareribs zijn super, de friet is handgemaakt. Ideale afsluiter van een pre-weekend feestje, dus.”

Wil jij ook vertellen over jouw favoriete plekken in Utrecht? Leuk! Laat hier je tips achter, dan nemen we binnenkort contact met je op.

Reageren