Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Charlotte: ‘In de raamkozijnen van Club Nine zitten en uitkijken over Utrecht’

Door Liselotte Idema 17 juni 2017
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt freelance tekstschrijver en communicatieadviseur Charlotte Leemans over haar favorieten in Utrecht. “Club Nine in TivoliVredenburg is magisch, vooral met zonsondergang is het uitzicht echt adembenemend.”

Paperbird Conceptstore

“Fijne zaak met grote merken, maar ook nieuwe, kleine merken van kekke ontwerpers. Veel van de kleding is duurzaam en ze krijgen elke week nieuwe items binnen. Allemaal net even anders dan normaal, maar niet onbetaalbaar. Paperbird zet nieuwe aanwinsten meteen op Instagram, waardoor ik heel vaak denk: oeh, ik geloof dat ik weer even langs moet. Ook een goede winkel voor cadeautjes; servies, sieraden en planten. Ik loop hier zeker twee keer per maand even binnen en kom bijna nooit met lege handen naar buiten… Ze besteden ook net even wat meer aandacht aan de verpakking van je aankoop. Fijn is dat.”


Meer over Paperbird Conceptstore ontdekken?

Paperbird Conceptstore conceptstores

Gesloten11:00 - 18:00

Oudkerkhof 40, Utrecht

Bekijk meer:conceptstores

Yum Saap

Foto: Yum Saap

“‘Yum’ zegt het eigenlijk al. Alles is hier zo lekker! Je kunt er een paar gerechten kiezen en die dan delen, ik hou daarvan, een tafel vol heerlijkheid. Thais eten, zoals het in Thailand smaakt. Dat weet ik uit ervaring. Vietnamees zoals het in Vietnam smaakt. Tenminste, dat vermoed ik. In deze kleurrijke zaak zijn de cocktails ook yum en door de open keuken met rammelende wokken en pannen waan ik me altijd een beetje in Zuidoost-Azië. De bediening is opvallend fijn én alle kip is biologisch, nog een plus! Meenemen kan ook, voor een Aziatisch momentje aan de werf of op een bankje aan de singel. Je krijgt dan tien procent korting.”


Meer over Restaurant Yum Saap ontdekken?

Restaurant Yum Saap restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 21:00

Twijnstraat 40, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

YogaMoves

“Na een tijdje sportschoolyoga wilde ik meer verdieping en kwam ik bij YogaMoves op de Biltstraat terecht. Als ik er binnenstap, word ik acuut blijer en rustiger. Ik begon tien jaar geleden met slow flow en heb inmiddels in periodes alle varianten gevolgd. Vinyasa, ashtanaga, yin. Bij yinyoga houd je poses zo’n vier minuten aan, dat werkt heel meditatief. De eerste keren werd ik daar knettergek van in mijn hoofd. Inmiddels vind ik er echt rust in. De truc is om je over te geven; het is wat het is, het einde is in zicht en je verzetten maakt het niet makkelijker. Ik zet deze yinmodus inmiddels regelmatig in bij everyday life struggles!”


Meer over Yoga Moves ontdekken?

Yoga Moves yoga

Gesloten09:00 - 22:00

St. Janshovenstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:yoga

Café Marktzicht

marktzicht“Sinds 2004 woon ik in de Breedstraatbuurt. Eerste boven La Grotta, nu een paar deuren verder op de gracht. Café Marktzicht is een fijne bruine buurtkroeg aan de Breedstraat. Twee middelbareschoolvriendinnen werkten hier en in mijn studententijd heb ik hier een longdrinks bailey’s fase gehad… Niet best. Dat liep weleens uit de hand. Nu gedraag ik me er altijd met gin tonics, lekkere tapbiertjes en gemberthee. Niet per se in die volgorde. Overdag is het een fijne plek voor geconcentreerd tikken, werkoverleg of stukken lezen op het zonovergoten terras. ’s Avonds the place to be voor een spelletje, borrelen en barhangen. Tijdens Smartlappen Festival is de kans groot dat je hier Cherry Poppins, een van de mooiste drag queens van Utrecht treft!”


Meer over Café Marktzicht ontdekken?

Café Marktzicht cafés

Geopend10:30 - 02:30

Breedstraat 4, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Uitzicht Tivoli

“Ik moest best een beetje wennen aan het nieuwe, megagrote TivoliVredenburg. Wat een bakbeest! Maar nu ik snap hoe het gebouw in elkaar zit, vind ik het indrukwekkend. Ik heb een paar concerten en feestjes helemaal bovenin gehad en het uitzicht is daar te gek. Plein 6 met de eindeloos hoge glazen wand biedt een fantastisch uitzicht over Wijk C, waar mijn overgrootopa Willem een slagerij had. Poardesloagerij Leemans in de Willemstraat. True story. Op de trap van Plein 6 naar Cloud Nine en Club Nine word ik altijd een beetje duizelig van hoogte en uitzicht, wauw. Club Nine is magisch. Hier kun je in de ronde raamkozijnen zitten en uitkijken over ons stadsie. Met zonsondergang is dat echt adembenemend.”


Meer over TivoliVredenburg ontdekken?

TivoliVredenburg poppodia

Gesloten10:00 - 21:00

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Ook vertellen over jouw favoriete plekken in Utrecht? Leuk! Laat hier je tips achter, dan nemen we contact met je op.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.