Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Janine: struinen over de bloemenmarkt en het taartje van Bar Beton

Door Liselotte Idema 10 juni 2017
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Janine Guijt – de spiksplinternieuwe indebuurt redacteur – over haar favoriete hotspots in Utrecht.

Lekkers inslaan bij Familie van Rijk

lunchen amsterdamsestraatweg

“We beginnen op zo’n 500 meter van mijn huis, bij Familie van Rijk aan de Amsterdamsestraatweg. Het is moeilijk om deze delicatessenzaak voorbij te lopen, want de groene gevel en het frisse logo zorgen ervoor dat dit pand opvalt tussen ketens als Wibra, Kruidvat en Albert Heijn. Eenmaal binnen tref je een veelvoud aan lekkernijen aan. Voor je het goed en wel doorhebt, stouw je je mandje vol met nootjes, kazen, koekjes van de Koekfabriek, winegums met wijnsmaak en hippe limonadeflesjes. Ook kun je hier tussen het inslaan door terecht voor een lekkere kop koffie of een broodje.”


Meer over Familie van Rijk ontdekken?

Familie van Rijk lunch

Gesloten10:00 - 20:00

Amsterdamsestraatweg 379, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Genieten aan de waterkant bij Soia

soia utrecht
Foto: Soia

“Nog niet zo lang geleden woonde ik in Nieuw-Engeland. Als ik dan op een zonnige zondag wakker werd en mijn weer-app me vertelde dat de zon die dag niet of nauwelijks achter de wolken zou verdwijnen, wist ik niet hoe snel ik naar Soia moest sprinten. Dit stadsstrand met gezellig paviljoen fungeerde namelijk praktisch als mijn achtertuin. Toegegeven, Soia kan niet tippen aan het Katwijkse strand waar ik talloze zomerdagen heb versleten, maar het komt aardig in de buurt. Want hoe fijn is het om vanaf een zitzak naar voorbijvarende schepen te kijken, terwijl je geniet van een koud biertje?”


Meer over Strand Oog In Al – Soia ontdekken?

Strand Oog In Al – Soia restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 00:00

Kanaalweg 199, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het lekkerste taartje van Utrecht eet je hier

Bar Beton
Foto: Bar Beton

“Als zoetekauw heb ik al heel wat taartjes uitgeprobeerd, maar slechts zelden heb ik zo’n heerlijk baksel gegeten als de Oreo-taart van Bar Beton. Hoewel de huisgemaakte ijsthee en broodjes ook erg lekker zijn, bezoek ik deze koffiebar vooral voor een heerlijk stukje taart.”


Meer over Bar Beton De Bank ontdekken?

Bar Beton De Bank Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Adriaen van Ostadelaan 22, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

Struinen over de bloemenmarkt

Bloemenmarkt Utrecht“Zo’n beetje iedere zaterdag kun je mij op het Janskerkhof vinden. Het plein verandert dan namelijk in een grote bloemenzee vol veldboeketten, rozen, kamerplanten, boompjes, zaden en kruiden. Het is me nog nooit gelukt om hier met lege handen vandaan te komen en eigenlijk vind ik dat totaal niet erg.”

Paradijs voor boekenwurmen

Boekhandel Erven J. Bijleveld
Foto: Boekhandel Erven J. Bijleveld

“Tegenover het Janskerkhof vind je Boekhandel Bijleveld, mijn favoriete boekenwinkel van Utrecht. Het aanbod is dan misschien niet zo groot als dat van Broese, maar de grote selectie klassiekers, de hartelijke benadering van het personeel en de sfeervolle inrichting maken een hoop goed. Verwacht hier geen stapels bestsellers, displays of coffee corners, maar een ouderwetse boekenwinkel met mooie kasten (denk: warm, donker hout) en laddertjes om bij de hoogste planken te komen. Een plek waar de echte boekenliefhebber haar literaire hart op kan halen, dus.”


Meer over Boekhandel Erven J. Bijleveld ontdekken?

Boekhandel Erven J. Bijleveld boekhandels

Gesloten10:00 - 18:00

Janskerkhof 7, Utrecht

Bekijk meer:boekhandels

Ook vertellen over jouw favoriete plekken in Utrecht? Leuk! Je kunt jouw favoriete plekken hier alvast achterlaten, we nemen later contact met je op.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.