Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier geniet je van de lekkerste herfstgerechten volgens de redactie van indebuurt

Door Bonnie Dekkers 19 oktober 2019

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit mag om toffe plekken in de stad te ontdekken. En ja, daardoor kennen we de stad op ons duimpje én hebben we zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Gelukkig delen we die maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer vertellen we je waar je – volgens ons – de lekkerste herfstgerechten eet en drinkt. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Janine gaat voor het meest bekende herfstdrankje ooit (saai!)

starbucks-utrecht
Foto: Starbucks Utrecht

“Ik weet dat je dit bericht aan hebt geklikt in de verwachting dat je hier leuke tips vindt over lokale horecazaken met onderscheidende concepten. En dat is ook precies wat we je normaal gesproken met deze rubriek voorschotelen, maar vandaag ga ik je teleurstellen. Want ik ben namelijk zo’n basic figuur dat ieder jaar in september reikhalzend uitkijkt naar… jawel, de pumpkin spice latte van Starbucks. Sorry mensen, maar mijn herfst is pas begonnen als ik dit heerlijke, kruidige en licht overpricede pompoendrankje heb genuttigd. Het is ook nog eens zo erg dat mijn nabije omgeving een update krijgt over de eerste PSL van dat herfstseizoen die ik drink. Volgende keer vind je hier weer een écht Utrechtse tip. Beloofd!”


Meer over Starbucks Vredenburg ontdekken?

Starbucks Vredenburg koffiebars

Gesloten07:00 - 20:30

Hollandse Toren 97, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Anne-Meike gaat voor thee met iets (heel) lekkers

“Ik ben een gigantische theeleut; ik drink denk ik wel tien grote koppen op een dag, zéker in de herfst. Met een grote mok dampende thee onder een kleedje op de bank, goed boek erbij: dat zijn voor mij echt geluksmomenten als het buiten nat en koud is. Maar ik kom ook heus nog wel buiten de deur, hoor! Bij Broodnodig hebben ze lekkere thees en andere warme dranken op het menu staan, zoals hot ginger (gember, citroen en honing) en choco chai latte (chocomelk met rooibos chai thee). Daar hoort dan wel wat lekkers bij en laten ze dat nou nét hebben bij Broodnodig. Ik ben gigantisch fan van de zelfgemaakte snickerskoek, die is echt goddelijk! In de zomermaanden maken ze de koek niet omdat ‘ie te snel smelt, maar in de herfst hebben ze ‘m weer. YES!”


Meer over Broodnodig – op ’t Spoor ontdekken?

Broodnodig – op ’t Spoor lunch

Gesloten08:00 - 17:30

Wagenstraat 50, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Bonnie smelt voor kaasfondue

kaasfondue utrecht
Foto: Unsplash

“Kaas, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo kreeg ik vorig jaar met Sinterklaas een kaasletter en heb ik standaard een stuk kaas in mijn koelkast. Wanneer het herfst is, grijp ik elk moment aan om te kaasfonduen. Niks zo lekker als een stokbroodje of augurk (ja echt!) met gesmolten kaas. Waar ik dat doe? Bij Bistro Le Clochard. Het zit een beetje verstopt in een knus straatje en dat geeft mij altijd een magisch gevoel. Eenmaal binnen wordt dat gevoel alleen maar versterkt door de donkere houten meubels, het kaarslicht en de eindeloze stapel spelletjes. De kaasfondue serveren ze hier niet alleen met stokbrood, ook krijg je er verschillende soorten groenten en frietjes bij. Uitbuiken met een speciaalbiertje doe je vervolgens op de bank bij de knisperende haard. Als je niet oplet val je zo in slaap…”


Meer over Le Clochard ontdekken?

Le Clochard bbq restaurants

Gesloten17:00 - 00:00

Ridderhofstad 2, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

Pauline gaat voor warme chocolademelk mét slagroom

warme chocolademelk
Foto: Unsplash

“Misschien niet heel origineel, maar als ik aan de koude herfstmaanden denk, denk ik meteen aan… Juist! Warme chocolademelk. En niet zomaar warme chocolademelk. Bij Bagels & Beans vind ik dat je de lekkerste drinkt. Waarom? Je kunt kiezen uit melk of pure chocolade en vervolgens krijg je kleine stukjes chocolade waarmee jij helemaal zelf je eigen herstdrankje maakt. Nadat je de stukjes chocolade aan de melk hebt toegevoegd, roer je net zolang tot je jouw warme drankje kunt drinken. Persoonlijk vind ik dat dit een extra sfeerelement toevoegt aan de gezelligheid waar ik meteen aan moet denken bij het drinken van een glas warme chocolademelk. Wanneer ik de ‘warme chocomelt’, zoals het op de menukaart van Bagels & Beans staat, met slagroom bestel, is het voor mij écht herfst!”


Meer over Bagels & Beans Hoog Catharijne ontdekken?

Bagels & Beans Hoog Catharijne

Catharijne Esplanada 10, Utrecht

May-Anne doet gewoon alsof het nog zomer is

“Waar mijn collega’s dus reikhalzend uitkijken naar de herfst kan de zomer mij niet lang genoeg duren. Tuurlijk, ik kan ook écht wel genieten van een kop warme chocolademelk op de bank, maar het liefst doe ik zo lang mogelijk alsof het nog zomer is. Hoe ik dat dan aanpak? Onder andere door nog lekker vaak de gerechten te eten waar ik in de zomer zo van houd. Om die heimwee naar zonnige dagen een beetje minder zwaar te laten voelen, ga ik in de herfst graag een hapje eten bij de Spaghetteria. Met zo’n vol bord verse pasta voor m’n neus voelt die zonnige vakantie naar Italië opeens tóch weer een stukje dichterbij.”


Meer over Spaghetteria Pastabar ontdekken?

Spaghetteria Pastabar italiaanse restaurants

Gesloten17:00 - 22:00

Wittenvrouwensingel 44, Utrecht

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Nog meer favorieten in Utrecht

anti-kater-ontbijten-utrecht-1

Dit zijn onze favoriete adresjes voor ontbijt in Utrecht

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit m...

Dit zijn onze favoriete adresjes voor de ultieme zondag in Utrecht

Dit zijn onze favoriete nieuwe horecazaken in Utrecht

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.