Het stadsie van Tanith: ‘Ik had niet door dat mijn date een bekende voetballer van FC Utrecht was’

Door Anne-Meike van den Berg 19 januari 2019

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lachen, die ene totáál mislukte date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In deze rubriek vragen we Utrechters het hemd van het lijf, op zoek naar bijzondere, hilarische en onvergetelijke verhalen. Want in Utrecht, daar gebeurt van alle hand! Vandaag het stadsie van local Tanith.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Tanith

  • “Ik werk in een kledingwinkel en mensen zeggen daar vaak dat ik zo lang en dun ben.”
  • “Ik ben heel actief op Instagram en ben daarvoor altijd op zoek naar de leukste boetiekjes en koffiezaakjes.”
  • “Ik woon in Amsterdam, maar ben zes dagen in de week in Utrecht.”

Rare avond in Club BASIS

Club Basis Utrecht

“Mijn eerste herinnering aan Utrecht is in de BASIS. Een paar jaar geleden ging ik daar heen met een groep vriendinnen. Er was een techno-avond met best wel harde muziek. We zouden bij één van die vriendinnen slapen, maar zij was opeens weg. Zij is altijd kwijt en raakt ook altijd alles kwijt, haha! Toen konden we nergens slapen en vroegen we ons af wat we moesten doen. Uiteindelijk konden we toch in haar huis terecht, omdat ze halsoverkop in de taxi naar haar ex was gestapt en haar jas met huissleutels in de Basis had laten hangen. Dat was echt een rare avond.”

Date met een bekende Utrechter

FC Utrecht stadion Galgenwaard
Foto: ANP

“Ik heb gedatet met een voetballer van FC Utrecht. Hij vond me via mijn verhaal op Instagram waar ik Utrecht in had getagd, en vroeg me mee uit. Ik dacht dat we wat gingen drinken op de Neude, maar hij had andere plannen. Eerst kwam hij te laat en daarna bleek dat hij met de auto was gekomen. Hij wilde naar Amsterdam, omdat hij in Utrecht herkend zou worden. Ik had helemaal niet door dat hij zo’n bekende voetballer was! We zijn naar Amsterdam gereden en hebben cocktails gedronken. Uiteindelijk is het niks geworden.”

Foto-spot

“Ik vraag de meisjes van 30ML in de Zadelstraat vaak om daar foto’s van me te maken. Dat is een vet goede spot omdat alles zo neutraal is. Het is er mooi licht, wit, niet rommelig, maar je hebt wel de diepte van de winkel. Er gebeurt dus wel wat op je foto, terwijl hij rustig is voor op je tijdlijn. Soms vind ik het wel een beetje ongemakkelijk, hoor, maar meestal is het leuk. De vorige keer gaf een klant me een tip over hoe ik mijn tas het best kon houden. Zo maakten we de foto uiteindelijk met z’n drieën.”

Bucketlist

Foto: Jule Geleijns

“Ik wil graag nog een keer de Dom beklimmen. Door mijn hoogtevrees en claustrofobie lijkt het me een echt een uitdaging. Ik kom uit Groningen en heb daar ooit geprobeerd de Martinitoren te beklimmen, maar na de eerste trap haakte ik al af. Daarnaast heb ik Utrecht nog nooit van boven gezien en is het denk ik heel leuk om zo te bekijken hoe de stad in elkaar zit. Ik ben vooral benieuwd naar het station, met het Bollendak. Van beneden zie je al die koepels en ik vraag me af hoe dat er vanaf boven uitziet. “

Beste winkelstad

Foto: Jule Geleijns

“Het hele centrum is eigenlijk mijn favoriete plek. Het is hier niet zo heel druk, maar wel gezellig. In Groningen en Amsterdam rent iedereen altijd en heeft iedereen haast. Dat is hier niet zo. Utrecht is volgens mij ook echt de beste winkelstad. Het heeft alles wat andere grote steden ook hebben, inclusief de leuke boetiekjes, maar alles is te voet te bereiken en iedereen spreekt gelukkig gewoon nog Nederlands in plaats van Engels. Mijn favoriete winkels zijn Mus, Things I Like Things I Love, de Episode en natuurlijk de woman store van Number Nine, waar ik de assistent-filiaalmanager ben.”

Koffielover

“Ik ben een echte koffieliefhebber. Machinekoffie is niet goed genoeg voor mij. Ik wil goede bonen en vers opgeschuimde melk. Daarom ben ik altijd op zoek naar goede koffiezaakjes. Mijn favoriet is Elize op de Mariaplaats. Vroeger lustte ik eigenlijk helemaal geen koffie, dat heb ik pas leren drinken bij mijn vorige werkgever. Daar hadden we altijd een ‘koffiepauze’ en mijn baas maakte als grapje dat ik niet mee mocht omdat ik geen koffie drink. Mijn droom is om een boetiekje te starten met een focus op koffie en lifestyle. Een soort kruising tussen Elize en Number Nine.”

Jouw Utrecht

Foto: Jule Geleijns

Komen er na het lezen van dit stuk meteen een heleboel herinneringen bij je boven? En lijkt het je leuk om deze verhalen en anekdotes te delen op indebuurt? Neem dan contact met ons op!

Lees ook:

Het stadsie van Lynne: ‘Mijn grootste blunder is een Marilyn Monroe-moment’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.