Het stadsie van Ray: ‘Ik vind het heerlijk thuiskomen in mijn stadsie’

Door Georgia Oost 20 april 2019

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lachen, die ene totáál mislukte date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In deze rubriek vragen we Utrechters het hemd van het lijf, op zoek naar bijzondere, hilarische en onvergetelijke verhalen. Want in Utrecht, daar gebeurt van alle hand! Vandaag het stadsie van local Ray.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Ray

  • “Ik speel in twee bands: Aestrid en Coppersky. Beide bands hebben net een nieuw album uit!”
  • “Ik werk in The Village Coffee & Music, een koffiebar op de Voorstraat. Daar ben ik dus heel vaak te vinden – behalve als ik op tour ben met mijn bands!”
  • “Ondanks dat ik bijna altijd zwart draag, wat super praktisch is als je in een koffiebar werkt, heb ik een heel kleurrijke kledingkast en huisje.”

Indrukwekkende voetbalwedstrijd

stadion galgenwaard
Foto: FC Utrecht

“Al vanaf kinds af aan kom ik in Utrecht, dus ik kan me niet eens meer herinneren hoe de eerste keer voor mij was in deze stad. Één ding staat me nog wel heel erg bij: mijn eerste bezoek aan voetbalstadion Galgenwaard. Dat was in 1995 met de oom van een goede vriend, we bezochten de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Willem II. Ik kon amper wat zien, maar het was super indrukwekkend.”

5 jaar The Village

the village

“Het beste feestje dat ik ooit heb gevierd in Utrecht, was het feest ter ere van het vijfjarige bestaan van The Village 3 jaar geleden. We vierden het in de Helling. Er kwamen enorm veel vette bands optreden. Daarnaast was iedereen aanwezig waarvan we wilden dat ze aanwezig waren – zeker op zo een jubileum.”

Spontaan afspreken

janskerkhof

“Het leukste aan Utrecht vind ik dat het nog steeds klein voelt. Je loopt de straat uit en je bent bij een bekende, je kunt altijd spontaan afspreken met mensen – dat vind ik het allerleukst. En ik denk ook dat veel mensen dat nu weer gaan merken nu de zon weer zo gaat schijnen.”

Stadsie = thuis

domtoren utrecht
Foto: ANP

“Als je me vraagt wat ik mis in Utrecht, moet ik echt heel lang nadenken: ik mis namelijk helemaal niks. Als ik iets kan bedenken wat ik mis, dan zoek ik het wel ergens op buiten de stad – om vervolgens weer heerlijk thuis te komen in mijn eigen stadsie!”

Nog meer herinneringen aan en tips over de Domstad

Merel voor haar winkel. Foto: Georgia Oost

Het stadsie van Merel: ‘Ik kom misschien wel drie keer per week bij Café ’t College’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...

Het stadsie van Michiel: ‘Ik heb mijn favoriete plekjes in Utrecht als tattoo’

Het stadsie van Sayonara: ‘Ik ben getrouwd met Utrecht’

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.