Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het stadsie van Michiel: ‘Ik heb mijn favoriete plekjes in Utrecht als tattoo’

Door Georgia Oost 6 april 2019

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lachen, die ene totáál mislukte date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In deze rubriek vragen we Utrechters het hemd van het lijf, op zoek naar bijzondere, hilarische en onvergetelijke verhalen. Want in Utrecht, daar gebeurt van alle hand! Vandaag het stadsie van local Michiel.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Michiel

Michiel in zijn stadsie.

 

  • “In februari heb ik een Hongaarse Beagle-Dachshund mix geadopteerd, ze heet Buda. Ze was een straathondje, ik heb haar geadopteerd via Foundation Animal Protection Fuszesabony. Ze is echt het schattigste hondje ooit en ze voelt zich helemaal thuis hier in Utrecht!”
  • “Ik ben de oprichter van Stichting TMI Academy. We geven in Kanaleneiland, Overvecht, Leidsche Rijn en de rest van Nederland workshops over onder andere nepnieuws en phishing. Met deze stichting proberen we zo snel mogelijk iedereen in Nederland ‘digitaal geletterd’ te krijgen.”
  • “Ik heb met TMI.news ooit een Tegelprijs gewonnen voor innovatie in de journalistiek.”

Stapelspelletjes op de bank

Foto: Unsplash

“Ik wil nog weleens op de bank in slaap vallen. Toen ik nog in een studentenhuis woonde, maakten mijn Utrechtse huisgenoten er een gewoonte van om – terwijl ik lag te slapen – spullen op mij te stapelen. Zo ben ik dus een keer op mijn eigen bank wakker geworden onder een strijkplank, vier grote plastic bakken vol met spelletjes, een plantenbak, twee verkeersborden, een frituurpan (leeg gelukkig), een fietspomp, twee prullenbakken (helaas wel vol) en ongeveer veertig tijdschriften.”

Presentatie via livestream

Foto: Pexels.com

Toen ik nog studeerde, heb ik me een keer gigantisch verslapen voor een heel belangrijke presentatie. Ik dacht creatief te zijn door op weg van huis naar de Uithof een livestream op Facebook te starten en op die manier de presentatie te geven. Echter kwam ik vervolgens aan in de zaal en werd ik faliekant uitgelachen; ik was ook nog een beetje dronken denk ik, haha! Blijkbaar had niemand begrepen waar de presentatie over ging.”

Liefde voor de binnenstad

Foto: indebuurt Utrecht

“Ik kom te weinig in de binnenstad, dat mis ik een beetje! Utrecht heeft zoveel moois te bieden. Je heb gigantisch veel groen, de mooiste binnenstad van de wereld, veel uitlaatplekken voor mijn nieuwe hondje Buda, het is een fantastische fietsstad en ik ben er opgegroeid, dus ik ken het op m’n duimpje. Als ik in een andere stad ben geweest, voelt het altijd heerlijk om via het centrum terug naar huis te gaan. Dat geeft me een fijn thuisgevoel.”

Mensen observeren

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Angeliek de Jonge

“Nu ik een hondje heb, fiets ik wat vaker op een rustig tempo; het beestje kan mijn normale fietstempo nog niet aan. Hierdoor heb ik de tijd om een beetje om mij heen te kijken en mensen te observeren. Wat me heel erg opvalt, is dat zoveel mensen haast hebben en naar mijn inzien helemaal niet meer genieten van de mooie omgeving. Zelf was ik hier ook onderdeel van en ben ik dat waarschijnlijk nog steeds als ik zonder hondje fiets, maar toch vind ik dit best frustrerend soms.”

Nostalgie in de Hengeveldstraat

“Ik ben opgegroeid in de straat bij RTV Utrecht, de Hengeveldstraat. Het pleintje daar symboliseert mijn jeugd. We speelden daar vroeger iedere dag buiten met alle kinderen uit de buurt. Ik fiets er soms nog wel eens langs en dan roept dat hele warme herinneringen bij mij op.”

Utrecht op je kuit

winkel van sinkel

“Het mooiste plekje in Utrecht vind ik het uitzicht over de Oude Gracht vanaf het terras bij de Winkel van Sinkel en het stuk richting de Donkere Gaard. Ik vind deze plekjes zo mooi dat ik ze heb laten vereeuwigen op mijn kuit: ik heb daar een tattoo van allebei deze plekken. De middeleeuwse uitstraling geeft mij elke keer een erg warm gevoel.”

Nog meer mensen over hun stadsie

"Mijn bloemen koop ik het liefst in de Twijnstraat." Foto: Georgia Oost

Het stadsie van Anne: ‘Mijn leukste date ooit was in Springhaver’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...

Het stadsie van Lars: ‘De eerste lentedag in Utrecht vind ik het mooist’

Het stadsie van Brynn: ‘Ik wist niet wat me overkwam toen ik voor het eerst in een overvolle bus 12 stond’

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.