Het stadsie van Merel: ‘Ik kom misschien wel drie keer per week bij Café ’t College’

Door Georgia Oost 13 april 2019

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lachen, die ene totáál mislukte date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In deze rubriek vragen we Utrechters het hemd van het lijf, op zoek naar bijzondere, hilarische en onvergetelijke verhalen. Want in Utrecht, daar gebeurt van alle hand! Vandaag het stadsie van local Merel.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Merel

Merel voor haar winkel. Foto: Georgia Oost
Merel voor haar winkel. Foto: Georgia Oost
  • “Ik ben al bijna een jaar eigenares van de Conceptstore MUS, op de Lijnmarkt. We verkopen kleding, sieraden, woonaccessoires  en nog veel meer. De winkel is net uitgebreid met een hele mooie kelder.”
  • “Mijn winkel heet MUS omdat ik vroeger briefjes schreef naar mijn moeder met Kus Mus, in plaats van Kus Merel. Mijn vrienden en familie noemen mij ook echt Mus. Toen ik een naam voor de winkel moest bedenken, wist ik dat dit de juiste was.”
  • “Koken is mijn allergrootste passie. Als ik een dag vrij heb doe ik lekker lang boodschappen om vervolgens uitgebreid te koken. Mijn werk is heel hectisch en koken brengt mij rust. Het liefst maak ik gerechten met kip!”

Dromen over de Watertoren

“Ik wil heel graag naar de Watertoren, om helemaal op het hoogste niveau te eten. Dat uitzicht lijkt me heel mooi. Ooit heb ik daar een keer gereserveerd voor m’n verjaardag, maar toen ging dat helaas niet door… Ik wil er al heel heel lang eten, het is echt een droom. Al ben ik nu wel bang dat mijn verwachtingen zo hoog zijn, dat het eten gaat tegenvallen. Maar dat moet ik nog zien.”

Favoriete persoon

domtoren utrecht
Foto: ANP

“Negen jaar geleden heb ik mijn beste vriendin leren kennen, en sindsdien zijn we onafscheidelijk. We deden echt heel veel samen, ik zag haar bijna iedere dag. We hebben geweldige herinneringen samen in Utrecht. Zij was wel echt mijn favoriete persoon in deze stad. Maar anderhalf jaar geleden is ze verhuisd naar Groningen, voor de liefde. We missen elkaar enorm!”

Een gewoon biertje na werk

View this post on Instagram

☕️

A post shared by 𝕬𝖓𝖓𝖊.𝕽𝖚𝖙𝖍.𝕿𝖚𝖆𝖘𝖊𝖑𝖆 (@anne.ruth.tuasela) on

“Acht jaar lang heb ik in café ‘t College in de Mariastraat gewerkt. Wat ik daar zo leuk aan vind is dat ze, nu alle cafeetjes tegenwoordig steeds hipper zijn, zo lekker gewoon zijn gebleven. Gewoon een fijne oude bruine kroeg, waar je standaard een biertje en een portie bitterballen bestelt. Heerlijk om daar na m’n werk even een drankje te doen! Ik kom er misschien wel drie keer per week.”

Languit op Janskerkhof

janskerkhof

“Toen ik wat jonger was ben ik tijdens een feestje een keer heel dronken geworden. Toen ik met mijn beste vriendin terug naar huis ging, ben ik keihard uitgegleden op de fiets. Ik lag echt languit op de grond, ergens bij Janskerkhof. Dat was wel echt een blunder, want zo hard ging ik niet eens..”

Verzamelplaats voor eetliefhebbers

“Het lijkt me super leuk als er een soort overdekte foodmarket zou zijn hier in Utrecht. Een soort verzamelplaats voor eetliefhebbers, waar alles mooi is gepresenteerd, je eten kan proeven en kopen, maar waar je ook gewoon kan rondkijken. Dat het ook echt om de ervaring draait en niet alleen om het kopen van eten.”

Nog meer Utrechters over  hun stadsie

Het stadsie van Michiel: ‘Ik heb mijn favoriete plekjes in Utrecht als tattoo’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...

Het stadsie van Anne: ‘Mijn leukste date ooit was in Springhaver’

Het stadsie van Brynn: ‘Ik wist niet wat me overkwam toen ik voor het eerst in een overvolle bus 12 stond’

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.