Het stadsie van Lynne: ‘Mijn grootste blunder is een Marilyn Monroe-moment’

Door Indra Jager 12 januari 2019

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lachen, die ene totáál mislukte date: iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan Utrecht. In deze nieuwe rubriek vragen we Utrechters het hemd van het lijf, op zoek naar bijzondere, hilarische en onvergetelijke verhalen. Want in Utrecht, daar gebeurt van alle hand! Vandaag het stadsie van local Lynne Snel (25).

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Lynne Snel

  • “Ik ben echt een sociaal dier, ga graag shoppen en met mensen koffie drinken op het terras.”
  • “Mijn grootste hobby is het fotograferen van mensen.”
  • “Mijn gekke interesse is dood en verderf en door mijn studie geschiedenis weet ik alles van het historische perspectief over moorden en terrorisme.”

Verkeerde bus

Utrecht Centraal Station
Het oude Utrecht Centraal. Foto: ANP

“Ik kom oorspronkelijk uit Twente, maar ben voor werk en later voor mijn studie in Utrecht gaan wonen. Toen ik op mijn achttiende voor het eerst in mijn eentje in Utrecht kwam, was het oude busstation er nog. In Twente had je misschien twee bussen, maar in Utrecht was het opeens supergroot. Ik stond daar maar en had geen idee waar ik heen moest. Ik was helemaal verdwaald! Toen ben ik maar rondjes gaan lopen. Uiteindelijk vond ik mijn bus. Althans, dat dacht ik. Hij ging de verkeerde kant op. Kleine meisjes in de grote wereld…”

Marilyn Monroe-momentje

Marilyn Monroe
Foto: ANP

“Mijn grootste blunder is een Marilyn Monroe-momentje. Dat je over een rooster in de stad loopt waar lucht uit komt en je jurkje naar boven wordt geblazen, weet je wel? Vooral bij Tivoli gebeurt dat nog weleens, want daar is een windtunnel. Wat ik dan doe? Tsja, met een rode kop verder lopen en vooral niet kijken of mensen het hebben gezien. Maar eerlijk: heel Utrecht heeft al van mijn ondergoed kunnen genieten. Aan de andere kant: als dit het ergste is wat je meemaakt dan valt het best mee, toch?”

Vreselijke date

“Ik heb een paar vaste datespots, maar mijn favoriet is het grasveldje bij ROOST aan de Daalsesingel. Het is daar perfect om lekker met je voetjes in het water een wijntje te drinken. Eén keer ging het daar mis. Ik had een vre-se-lijke date. De jongen in kwestie was uren over zichzelf aan het praten en iedereen om me heen keek me met medelijden aan. Ik moest heel nodig naar de wc en de Dixie’s die daar normaal staan waren weggehaald, dus toen had ik mooi een excuus om naar huis te gaan. Uiteindelijk heb ik daar twee uur gezeten en nooit meer contact met deze jongen gezocht. Hij had het erg gezellig gevonden, maar ik dacht: doei.”

Feestbeest

los amigos

“Laatst zei ik tegen iemand: ik ga echt nooit uit, maar toen zei diegene dat ik juist echt een uitgaansmonster ben. Haha! Mijn beste feestje was met twee vriendinnetjes die toevallig allebei net een vast contract hadden getekend. We begonnen om twee uur ’s middags op het terras van Stan &CO met een fles prosecco, maar daar kwam al gauw een tweede bij. Daarna verplaatsten we naar de Zaak, waar we nog een glaasje cava namen. We ontmoetten daar mensen die ons mee naar de zaak Cava namen, waar we nog zo ongeveer zes flessen hebben gedronken. We zijn tot twaalf uur ’s nachts gebleven. De volgende dag was wat minder; toen voelde ik me niet zo lekker.”

Wish list

Beeld - Tuinen Grand Hotel Karel V

“Ik ben nog nooit naar de tuin van hotel Karel V geweest, maar dat staat nog wel hoog op mijn wish list. Ik fotografeer graag en ik ben een historicus en die plek lijkt me voor beide interesses heel geschikt. Het liefst zou ik er een paar mensen op de foto zetten. Het is jammer dat ik er nog niet aan toe ben gekomen, maar goed dat ik er nu weer aan denk. De volgende keer dat ik iemand vastleg, ga ik daar heen! Al wacht ik nog wel even tot het weer mooi weer is, want volgens mij is de tuin dan op zijn mooist.”

Jouw Utrecht

Foto: Jule Geleijns

Komen er na het lezen van dit stuk meteen een heleboel herinneringen bij je boven? En lijkt het je leuk om deze verhalen en anekdotes te delen op indebuurt? Neem dan contact met ons op!

Lees ook:

Soumaya Ahouaoui

Het stadsie van Soumaya: ‘Ik heb al veel bizarre fietsongelukken gehad – gelukkig kan ik goed vallen!’

Dat ene onvergetelijke feestje, die gigantische blunder waar je inmiddels zelf hartelijk om kunt lac...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.