Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de favoriete Utrechtse koffietentjes van indebuurt-redacteuren

Door Janine Guijt 30 maart 2019

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit mag om toffe plekken in de stad te ontdekken. En ja, daardoor kennen we de stad op ons duimpje én hebben we zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Gelukkig delen we die maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer: onze favoriete koffietentjes in Utrecht.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

May-Anne gaat op ontdekking

“Waar ik het liefste heenga voor een goede kop koffie? De Ontdekking, aan de Voorstraat. Grappig weetje: vroeger zat in dit pand een reisbureau, vandaar de naam. Het leukste aan deze koffietent vind ik de knusse hoekjes waar je je kunt terugtrekken. Perfect voor een middag bijkletsen met iemand die je lang niet meer hebt gesproken. Nog een reden dat ik hier graag kom, zijn de lekkere broodjes die ze serveren. Mijn favoriet is ongetwijfeld die met serranoham!”

Janine komt graag bij Rabarber

“Ik kom vaak in koffiezaken om te flexwerken, maar bij Rabarber heb ik nog nooit mijn laptop opengeklapt. Volgens mij hebben ze er geen eens wi-fi, dus mail bijwerken of artikelen schrijven is hier niet ideaal. Maar dat vind ik juist zo fijn: het is echt een plek waar je lekker offline kunt zijn. Ik ga hier regelmatig ‘met mezelf’ een cappuccino drinken en een boek lezen. Er zijn plekken waar ik me wat opgelaten voel als ik in mijn eentje ben, maar bij Rabarber is dat totaal niet het geval. Er heerst een hele fijne, ongedwongen sfeer. Ook een fijne bonus: ze serveren er heerlijke taartjes!”

Anne-Meike gaat naar de Westerkade

“Op zaterdag ga ik, na een uitgebreid ontbijt thuis, vaak in de stad een kop koffie drinken. De laatste keer was dat bij De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade. Toen ik binnen kwam, haalde eigenaar Tim net een zelfgemaakte appeltaart uit de oven. Het rook heerlijk! Met de krant, koffie en natuurlijk een groot stuk appeltaart heb ik mezelf in een hoekje genesteld. Steeds als ik weg wilde gaan, begon het superhard te regenen. Vooruit, dan nog maar een koffietje, dacht ik steeds. Uiteindelijk heb ik er de hele dag gezeten, haha! Aan de Westerkade zit trouwens nog een van mijn favoriete koffietenten: KoffieLeute. Vooral in de zomer is dit een van de beste plekken in Utrecht om, lekker in de zon en met uitzicht op het water, koffie te drinken.”

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.