Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Saskia: ‘Deze plek is mijn tweede huiskamer’

Door Bonnie Dekkers 19 september 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Vandaag tipt de Utrechtse koffieliefhebber Saskia vijf fijne plekken in de Domstad.

Wil jij ook graag jouw favoriete adresjes delen met onze lezers? Mail dan naar [email protected] of vul direct dit formulier in. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Saskia (34)

Foto: Thomas Duiker

“In 2016 verhuisde ik naar Utrecht, na dertig jaar in Almere gewoond te hebben. Ik wilde wat anders en werd eigenlijk meteen verliefd op de stad. Ik ben tekstschrijver en om Utrecht beter te leren kennen besloot ik koffietentjes te testen en erover te schrijven op mijn Instagrampagina 100koffietentjesUtrecht. Uiteraard kom je dan ook buiten het centrum in allerlei wijken terecht en ook bij tentjes die meer serveren dan koffie. Het is heel leuk om op die manier je stad te leren kennen. Vandaar dat mijn vijf favoriete koffietentjes ook niet per se in het centrum van Utrecht liggen! En ik heb er nog een heleboel te gaan in ieder geval!”

Eethuis Vers

Kitty Crans

“Mijn lievelingsparel in het centrum is zonder twijfel Eethuis Vers. Een van de eerste plekken die ik ontdekte toen ik Utrecht leerde kennen en altijd de moeite waard vind om even voor om te lopen. Ik hou heel erg van de ‘doe maar gewoon’ sfeer hier met de vriendelijke eigenaren en het vrolijke interieur. Vers ligt aan de Oudegracht en op het terrasje is het heerlijk mensen loeren. Ideale tussenstop na een winkelrondje of kringloopbezoek. De koffie is heerlijk en ik ben ook fan van ongeveer alle broodjes op de kaart, dus ik zou hier zeker even blijven voor lunch. Of taart. Of allebei.”


Meer over Eethuis VERS ontdekken?

Eethuis VERS biologische restaurants

Vandaag gesloten

Oudegracht 212, Utrecht

Bekijk meer:biologische restaurants

Black Brew

Eigenaar Rob in zijn nieuwe zaak Black Brew.

“Relatief nieuw in mijn lievelingslijstje is Black Brew. Toevallig ontdekt en eigenlijk nooit meer weggegaan! Deze koffiezaak aan de Willemstraat ligt net even om het hoekje in het centrum, maar is een heerlijke uitvalsbasis voor goeie cappuccino in mooie kopjes en met de beste muziek op de achtergrond. Je kunt ook zelf een plaatje opzetten en luisteren. Excentrieke eigenaar Rob heeft veel van de wereld gezien, weet wat hij wil met zijn koffie en maakt graag een praatje. Heerlijk ongedwongen en een fijne plek om af te spreken met vrienden.”


Meer over Black Brew ontdekken?

Black Brew koffiebars

Vandaag gesloten

Willemstraat 55, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Meneer Peer

Meneer Peer, Bemuurde Weerd Oostzijde 36

“Mijn tweede huiskamer is Meneer Peer. Dit heerlijke stekje gelegen aan de Weerdsluis wordt gerund door twee lieve vrouwen en voelt altijd als thuiskomen. De inrichting is knus en kleurrijk. De cappuccino is hier hoe ik hem het liefste heb: altijd met een Jan Hagel koekje erbij (zoals ik vroeger bij mijn opa kreeg). Vergeet ook niet te vragen naar de taartjes, want die zijn hier overheerlijk. En bij mooi weer ga je lekker op het stoepje zitten of neem je je koffie en een kussentje mee naar de trappen van de sluis. Mensen en bootjes kijken, heerlijk!”


Meer over Meneer Peer ontdekken?

Meneer Peer lunch

Vandaag gesloten

Bemuurde Weerd Oostzijde 36, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Onz

Foto: Onz Facebook

“Koffie bij Onz voelt altijd als een speciaal momentje. Gelegen aan de Biltstraat ligt deze prachtige industrieel ingerichte zaak met heel veel knusse hoekjes om uit te kiezen, afhankelijk van je bui. Ik denk dat ook deze plek voor mij een huiskamervibe heeft. Je koffie komt altijd op een gezellig dienblaadje met mooie koekjes en voor je het weet bestel je taart, want die is hier ook fantastisch. Zo’n plek waar iedereen zich thuis voelt, jong, oud, laptoppend, lezend of kletsend.”


Meer over ONZ ontdekken?

ONZ koffiebars

Gesloten08:30 - 19:00

Biltstraat 98, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Cornelis

koffie lunchen utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

“Ik kom graag buiten de gebaande paden van het centrum. Dus als ik zin heb in een wandeling, dan ga ik naar Cornelis. Dankzij de ligging tussen de lanen, hoge gebouwen en parken van (Buiten) Wittevrouwen, waan ik me altijd een beetje in Berlijn, mijn andere lievelingsstad. De sfeer van Cornelis versterkt dit nog extra. Een soort verstilde rust met goeie koffie in een statig pand met historie, daar word ik gelukkig van! Ideale plek om bij te komen met een boek.”


Meer over Cornelis ontdekken?

Cornelis koffiebars

Vandaag gesloten

Maliestraat 16, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Wil jij ook graag jouw favoriete adresjes delen met onze lezers? Mail dan naar [email protected] of vul direct dit formulier in. 

Lees ook:

De favoriete Utrechtse adresjes van Jeroen: ‘Dit is het mooiste biercafé van Utrecht’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad woont en leeft kent vaak de allerleukste pl...

De favoriete Utrechtse adresjes van Isabelle: ‘Voor cadeaus moet je in deze straat zijn’

De favoriete Utrechtse adresjes van Kelly: ‘De pizza is hier goddelijk!’

De favoriete Utrechtse adresjes van Mathijs: ‘Deze plek heb ik recentelijk ontdekt, maar ik ben om!’

De favoriete Utrechtse adresjes van Anouska: ‘Hier eet je betaalbaar én luxe’

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.