Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Mirthe: ‘Na een fietsrondje vloeit de Weizen op dit terras rijkelijk’

Door Bonnie Dekkers 11 juli 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Vandaag tipt de Utrechtse fietsfanaat Mirthe vijf fijne plekken in (de omgeving van) de Domstad.

Wil jij ook graag jouw favoriete adresjes delen met onze lezers? Mail dan naar [email protected] of vul direct dit formulier in. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Mirthe (28)

Foto: Mirthe Dekker

“Vier jaar geleden ben ik na mijn studententijd in Groningen naar Utrecht verhuisd. Ik vind Utrecht een heerlijke en vooral ook groene stad. Naast lekker eten en borrelen, stap ik graag op de wielrenfiets met mijn vriend. Ook als fietser is wonen in Utrecht een genot: rivierenland, de Utrechtse Heuvelrug, het plassengebied of de Betuwe. Je bent overal binnen no time!”

Stayokay Koetshuiscafé Bunnik

Foto: Sebastiaan Boersma, via Stayokay

“Als mijn vriend en ik in het weekend de nodige fietskilometers in de benen hebben zitten, is dit terras altijd een van mijn favorieten plekken om neer te strijken. Het terras ligt in het bos bij Rhijnauwen. Het is niet alleen een mooie, maar ook ideale plek na een dag fietsen. Ze hebben er veel fietsparkeerplekken, een scala aan speciaalbiertjes en – onmisbaar natuurlijk – veel lekkere happen!”


Meer over Stayokay Utrecht-Bunnik ontdekken?

Stayokay Utrecht-Bunnik hostels

GeopendHele dag

Rhijnauwenselaan 14b , Bunnik

Bekijk meer:hostels

Rondje Soester Duinen

Foto: ANP

“Na een lange werkdag is het altijd fijn om nog even een frisse neus te halen. Een favoriet fietsrondje van mij is richting de Soester Duinen via een paar smalle paadjes door het bos en de duinen (niet voor de snelheidsduivels onder ons!). Naast fietsen kun je er ook prachtig wandelen en de ondergaande zon bekijken. Daarna trek ik het liefst richting Amersfoort en via Den Treek en de Pyramide van Austerlitz terug. Voor mij een heerlijk moment van ontspanning.”

Wielrennen kijken bij de Kromme Haring

‘”In het voorjaar is het weer tijd voor de eerste fietskilometers. Deze zijn perfect te combineren met het kijken van de wedstrijdklassiekers van dat moment in de Kromme Haring. Je zult zeker niet de enige zijn en vaak is het een gezellig weerzien na de koude winter. Naast een breed assortiment aan biertjes, brouwen ze hier ook hun eigen bier, een aanrader!”


Meer over De Kromme Haring ontdekken?

De Kromme Haring cafés

Gesloten16:00 - 23:45

Europalaan 2c, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Retourtje Schoonhoven met gebak

“Een van de leukste dingen van fietsen in Utrecht, zijn de vele pontjes in de omgeving. Als de wind uit het westen/zuidwesten komt, is een rondje Schoonhoven vaste prik. Eerst werken tegen de wind, met de pont over en dan lekker terugblazen. Onderweg kom je langs het plaatsje Ameide, hier runt Heel Holland Bakt finalist Marjolein winkel De Bakplaats. Je eet er heerlijk gebak.”

Ledig Erf

ledig erf

“Een bekend, maar erg favoriet terras voor na het fietsen is zonder twijfel Ledig Erf. Het is tenslotte ook het terras met de meeste zonuren van Utrecht. Daarnaast is Ledig Erf ook de naam van onze fietsclub. Het komt misschien niet als een verrassing, maar dit terras is dus onze favoriete plek. Na de rondjes op woensdag en zondag vloeit de Weizen er vaak rijkelijk.”


Meer over Café Ledig Erf ontdekken?

Café Ledig Erf cafés

Gesloten10:00 - 00:00

Tolsteegbrug 3, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

De favoriete Utrechtse adresjes van Janine: ‘Eindelijk heb ik hier een goede kringloop gevonden’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

De favoriete Utrechtse adresjes van Bonnie: ‘Mijn favoriete koffiezaak is nog redelijk onontdekt’

De favoriete Utrechtse adresjes van May-Anne: ‘Mijn tip voor een eerste date? Orloff aan de Kade!’

Utrechtse herinneringen van local Wiljan: ‘Ik heb wel spijt dat ik niet op het Gouden Kalf ben geklommen’

Utrechtse herinneringen van local Betina: ‘Het beklimmen van de Dom is een familietraditie geworden’

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.