Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Julia: ‘Binnen lijkt het wel een dierentuin’

Door Bonnie Dekkers 24 oktober 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Vandaag tipt onze nieuwe gastredacteur Julia vijf fijne plekken in de Domstad.

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Utrecht het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bestaan, dus tijd om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Utrecht door dit formulier in te vullen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Julia (18)

“Ik ben Julia, tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Als ik niet bezig ben met mijn studie, spring ik graag op de fiets om de mooie stad Utrecht te ontdekken. Ook houd ik van schrijven en vind ik het leuk om mijn plantjes te verzorgen (die het helaas niet allemaal even goed doen).”

Kanaalstraat

De Kanaalstraat. Foto: Marnix Schmidt

“De Kanaalstraat zit vol met lokale kleine winkeltjes waar de omwonenden hun boodschappen kunnen halen. Verse groentes en fruit vliegen je om de oren als je wandelt door deze straat vol gezelligheid. Mijn favoriete groentekraampje is Güven Market.”


Meer over Güven Market ontdekken?

Güven Market winkelen

Gesloten09:00 - 18:00

Kanaalstraat 73

Bekijk meer:winkelen

Muzieklokaal

het muzieklokaal utrecht
Foto: Muzieklokaal

Let op: Julia gaf deze tip voordat de nieuwe maatregelen ingingen. We hopen natuurlijk binnenkort wel weer op deze manier van deze plek te kunnen genieten. 

“Terwijl je rustig aan het typen bent op je laptop, worden je oren verblijd door ontspannen en rustige muziek van Bach of Mozart. Hier wordt namelijk alleen maar klassieke muziek gespeeld! Je kunt er heerlijke kopjes koffie bestellen, maar de geuren van de lunch en snacks verleiden je om toch wat meer te bestellen. Hier kun je aan je essay werken waar je net iets te laat aan bent begonnen, of samen wat drinken met die ene vriendin die je te lang niet gesproken hebt.”


Meer over Het Muzieklokaal ontdekken?

Het Muzieklokaal cafés

Gesloten11:00 - 22:00

Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Lebowski

Let op: Julia gaf deze tip voordat de nieuwe maatregelen ingingen. We hopen natuurlijk binnenkort wel weer op deze manier van deze plek te kunnen genieten. 

“Lebowski is een restaurant waar je kunt genieten van een rijk gevulde menukaart. Er is een terras dat uitkijkt op de ingepakte Dom, maar als je binnen zit, lijkt het wel alsof je je in een dierentuin bevindt. Berggeiten, bokken en zelfs een giraffe kun je zien als je plaatsneemt in de fluwelen, warm gekleurde stoelen. Mijn favoriete snack hier? De Holy Guacamoly Nacho’s!”


Meer over Grand café Lebowski ontdekken?

Grand café Lebowski cafés

Gesloten10:00 - 01:00

Domplein 17, Utrecht

Bekijk meer:cafés

De Goey-Koot

Wij hebben volop verse groenten en heerlijk fruit op voorraad.

Posted by De Goey-Koot on Friday, 20 March 2020

 

“De Goey-Koot, in de volksmond ook wel ‘De Koot’ genoemd, is een delicatessenwinkeltje op de Nobelstraat. De lieve medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor de winkel en zijn altijd bereid te helpen als je vragen hebt. Ik haal hier graag een vers broodje of mijn groente-en fruitwensen.”


Meer over De Goey-Koot ontdekken?

De Goey-Koot groenteboeren

Vandaag gesloten

Nobelstraat 22, utrecht

Bekijk meer:groenteboeren

Wil jij ook graag jouw favoriete coronaproof adresjes delen met onze lezers? Mail dan naar [email protected] of vul direct dit formulier in. 

Lees ook:

De favoriete Utrechtse adresjes van Marlies: ‘Op deze plek kan alles’

We wonen in een prachtige stad met heel veel fijne plekjes. Teveel plekken om allemaal zelf te ontde...

De favoriete Utrechtse adresjes van Geertje: ‘Deze ijssalon heeft bijzondere smaken’

De favoriete Utrechtse adresjes van Elisanne: ‘Favoriet is deze hidden gem achter de Nieuwegracht’

De favoriete Utrechtse adresjes van Saskia: ‘Deze plek is mijn tweede huiskamer’

De favoriete Utrechtse adresjes van Jeroen: ‘Dit is het mooiste biercafé van Utrecht’

 

 

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.