Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Daniëlle: ‘Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat’

Door Bonnie Dekkers 28 november 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week werken we voor deze rubriek samen met Thirty030, een groep jonge stadsambassadeurs die Utrecht een toffere plek maken. Zij zetten zich in als denktank, woordvoerder en initiatiefnemer van verschillende Utrechtse projecten. Met behulp van andere Utrechters krijgen zij een heleboel voor elkaar. Stadsambassadeur Daniëlle tipt deze week haar vijf favoriete historische plekken in Utrecht.

Heb jij ook toffe ideeën om Utrecht nog leuker te maken? Thirty030 is op zoek naar nieuwe stadsambassadeurs. Bekijk de website en meld je aan!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Daniëlle (28)

“Geschiedenisgekkie met een voorkeur voor bier en bitterballen op historische locaties, dat zie je dan ook terug in deze lijst. Werkzaam in de erfgoedsector (niet verrassend) en komt daarna uit haar bubbel om creatieve nieuwe ideeën te bedenken en uit te voeren via het initiatief Thirty030. Na tien jaar in Oost, nu in Lombok haar woning delende met een verwende kater.”

CAB

Foto: indebuurt Utrecht

“Het CAB-gebouw! dB’s, het Filmcafé, brouwerij Oproer. Ideale locatie voor een ‘hapjes en stapjes’ zonder echt grote afstanden te maken, in deze door Sybold van Ravesteyn ontworpen garage.”

Werkspoorkathedraal

Foto: indebuurt Utrecht

“In de Werkspoorkathedraal wordt, in ons oude normaal, genoeg georganiseerd om je te vermaken en te vergapen aan dit industriële erfgoed. Afgelopen zomer heb ik hier genoten van een pop-up diner; ik hoop dat ze dat vaker gaan doen! Of buiten chillen met de voeten in het zand en een biertje van De Leckere.”


Meer over De Werkspoorkathedraal ontdekken?

De Werkspoorkathedraal entertainment

GeopendHele dag

Tractieweg 41, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Fortbrouwerij Duits & Lauret

Foto: Forten en Waterlinies Facebook

“Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat. Fortbrouwerij Duits & Lauret is gevestigd op Fort Everdingen, aan de grens met Gelderland. Na de fietstocht langs de Lekdijk en met de pont, heb je dat bier ook wel echt verdiend! En als je er dan toch bent: vergeet niet de andere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te bekijken. Er is maar één land dat zo gek is zich te verdedigen met water…”

De Nijverheid

Foto: De Nijverheid Facebook

“Vorig jaar voor het eerst binnen geweest bij Le Mini Who, maar deze zomer menig kaasplankje verorberd op het terras van de Nijverheid. Ik vind de sfeer erg fijn, de hapjes lekker en de programmering top. Altijd al eens in een hoerenboot willen zitten? Hier moet je wezen.”


Meer over De Nijverheid ontdekken?

De Nijverheid vrijetijd en uitgaan

GeopendHele dag

Nijverheidskade 15, Utrecht

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Museumhuis van Ravesteyn

Foto: Hendrick de Keyser / Stadsblad Utrecht

“Klein beetje schaamteloze ‘wij van wc-eend’. Mijn vorige werkgever heeft dit leuke museumhuis geopend aan de Prins Hendriklaan 112, net naast het Rietveld Schröderhuis. Altijd al interesse gehad in architectuur? Dan is deze jaren 30-woning de plek om eens te bekijken. Zo’n jaren 30-woning heb je nog nooit gezien. Je wordt ontvangen door superleuke vrijwilligers en je voelt je meteen thuis.

Lees ook:

De favoriete Utrechtse adresjes van Esmée: ‘Ik houd van de biertjes en rode wijn die ze hier serveren’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad woont en leeft kent vaak de allerleukste pl...

De favoriete Utrechtse adresjes van Mente: ‘Hier ga ik altijd weer even terug in de tijd’

De favoriete Utrechtse adresjes van Julia: ‘Binnen lijkt het wel een dierentuin’

De favoriete Utrechtse adresjes van Merijn: ‘Deze fantastische plek kan ik niet onbenoemd laten’

De favoriete Utrechtse adresjes van Marlies: ‘Op deze plek kan alles’

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.