Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erwin en Raf hadden jarenlang een horecazaak in Utrecht en wonen nu op Corfu: ‘Ze zeggen dat wij Nederlanders altijd lachen’

Door Noortje Janssen 18 oktober 2020

Voormalig horecaondernemers Erwin (62) en Raf (50) hebben in 2002 hun restaurant het Hoekhuis (tegenwoordig restaurant Saar) verruild voor een bungalowpark op Corfu. Alhoewel het stel in eerste instantie alleen vakantie zou vieren op het Griekse eiland, bleef het niet bij die ene keer.

Zeven dagen per week hadden Erwin en Raf hun handen vol aan hun restaurant aan de Catherijnesingel. Ze besloten op een welverdiende vakantie naar het Griekse eiland Corfu te gaan. Die eerste keer beviel zo goed, dat ze meerdere keren terugkeerden. Er begon iets te kriebelen. “Na al die vakanties hier, vroegen we ons af of we hier misschien niet moesten gaan wonen”, blikt Erwin terug.

Bungalows

Er moest natuurlijk wel geld worden verdiend. Het stel besloot daarom een stuk grond te kopen op het eiland, om daar vervolgens een bungalowpark te beginnen. “In de tijd dat we hier kwamen, waren er nog geen bungalows op Corfu”, vertelt Erwin. Met de opbrengsten van de verkoop van het restaurant in Utrecht wisten de twee hun droom te verwezenlijken. “Daar hebben we zo’n zes jaar over gedaan, van dromen tot werkelijkheid”, zegt Erwin trots.

Easy living

Het dagelijkse leven op Corfu omschrijft Erwin als ‘relaxt’. “Meestal hoeven we geen wekker te zetten, tenzij we gasten moeten ophalen van het vliegveld”, legt hij uit. Erwin en Raf wonen zelf tussen de bungalows in, dus ze hebben nauw contact met de gasten. Overdag, als de gasten liggen te bakken op het nabijgelegen strand, doen de twee klusjes op het park. “Aan het einde van de middag druppelen de mensen weer binnen en gaan we gezellig wat drinken”, vertelt Erwin.

Zonnig

Het weer in Griekenland is een verschil van dag en nacht met Utrecht volgens Erwin. “We waren een keer terug in Utrecht en toen hebben we bijna drie weken geen spikkeltje blauwe lucht gezien. Ik liep een keer de Albert Heijn uit op de Twijnstraat en ik dacht dat ik mijn zonnebril nog op had”, herinnert hij zich. Op het eiland is dat wel anders: “Zelfs als het regent hebben we hier kleur.”

Het bungalowpark van Erwin en Raf. Foto: Erwin in ’t Veld

Geen Domtoren

Zijn er ook gelijkenissen tussen Utrecht en Corfu? Daar moet Erwin even over nadenken. “Ze hebben hier geen Domtoren, nee”, lacht hij. Volgens Erwin kunnen Nederlanders en Grieken in ieder geval prima door een deur. “Ik denk dat het deels met humor te maken heeft, net als in Nederland lachen de mensen graag.” De Grieken beamen dit ook volgens Erwin. “Ze zeggen dat wij Nederlanders altijd lachen.”

Hollandse lekkernijen

Iets specifieks missen uit Nederland of Utrecht doen Erwin en Raf niet. “We missen wel dingen, maar je gaat er niet dood aan”, vertelt Erwin nuchter. Zo houden ze beiden wel van een haring op zijn tijd. Daarnaast heeft Erwin nog een bijzondere behoefte die hij niet kan vervullen op het eiland. “Als ik in Utrecht ben, wil ik nog wel eens naar een grand café gaan en daar een uitsmijter met rosbief eten.” Het heeft volgens Erwin te maken met de sfeer en de gezelligheid die in zo’n tent hangt. “Inmiddels woon ik al achttien jaar hier en ik heb bij wijze van spreken nog nooit een uitsmijter gegeten”, vertelt hij lachend. Ondanks het gebrek aan uitsmijters en grand cafés voelen Erwin en Raf zich helemaal thuis op Corfu. Maar dat neemt niet weg dat Utrecht altijd hun stadsie zal blijven.

Utrechters in het buitenland

Ben jij ook een Utrechter die in het buitenland woont? We komen graag met je in contact om je verhaal te horen! Inmiddels hebben we al tientallen geëmigreerde Utrechters gesproken. Op het wereldkaartje hieronder zie je wie ze zijn en waar ze wonen.

Lees ook:

Ruth verhuisde van Utrecht naar een afgelegen plek in Canada: ‘In de nacht liggen we wakker van huilende coyotes’

Iedere week spreken we een voormalig Utrechter die de Domstad heeft verruild voor een plek elders in...

Sandra verhuisde van Utrecht naar een kasteel in Duitsland: ‘Er zouden hier 9 gezinnen kunnen wonen’

Brigitte verhuisde van Utrecht naar Aruba: ‘Aruba is gewoon mijn plekkie’

Lisa verhuisde van Utrecht naar Londen: ‘Een kop koffie kost hier al snel een rib uit je lijf’

Erlijn verhuisde van Utrecht naar Zuid-Duitsland: ‘Ik mis kanoën door de Oudegracht’

Meer over

Utrechters

adv.