Er komt een documentaire over de mysterieuze graffiti-artiest KBTR

Door Janine Guijt 11 juli 2018

Als je een beetje oplet, zie je hem overal: de Utrechtse Kabouter. Het graffitifiguur hoort bij Utrecht zoals de Dom. Over de maker van dit wezentje – die zichzelf KBTR noemt – weten we niet veel, maar daar komt binnenkort verandering in. Er komt namelijk een documentaire over deze graffitiheld.

Filmmaker Alfredo Pouwiel volgt de mysterieuze KBTR en zijn graffitivrienden in de komende maanden om een beeld te schetsen van de kunstenaar. Als je denkt dat de identiteit van de artiest achter de kabouter wordt onthuld, moeten we je helaas teleurstellen, die blijft namelijk geheim.

Vrijheid

Daarover vertelt Alfredo het volgende aan het AD Utrechts Nieuwsblad: “Veel straatartiesten die bevriend zijn met KBTR exposeren en verdienen veel geld door opdrachten. KBTR houdt vast aan zijn anonimiteit, want hij wil zijn vrijheid behouden. Daardoor loopt hij veel geld mis.”

Louis Hartlooper Complex

In de film zal – de onherkenbare – KBTR gevolgd worden tijdens zijn werk in zijn atelier en ’s nachts in Utrecht, wanneer hij met vrienden en spuitbussen op pad gaat. In januari of februari 2019 moet de vijftig minuten durende film af zijn. Alfredo verwacht dat de documentaire daarna te zien is in het Louis Hartlooper Complex.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

KBTR De Utrechtse Kabouter_01

Utrechtse mysteries opgelost: het verhaal achter graffitiheld KBTR

De Utrechtse Kabouter, wie kent hem niet? Het graffitifiguur hoort bij Utrecht zoals de Dom. Ga je e...

adv.