Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Door corona geen bruiloft voor Robert en Maaike: ‘Al ons spaargeld gaat naar ons bedrijf’

Door May-Anne Oltmans 7 april 2020

Robert Lutz (42) en zijn verloofde Maaike van ’t Hoen (41) hadden de meeste dingen voor hun bruiloft op 26 juni al geregeld, toen de coronacrisis roet in het eten gooide. “We runnen sinds 2009 Actifytaal: een praktijk voor fysio- en manuele therapie. Door de coronamaatregelen moeten we al ons spaargeld opzij zetten, zodat ons bedrijf dit overleeft. Het feest van de liefde vieren zit er daardoor niet meer in”, vertelt Robert.

Robert en Maaike leerden elkaar 12,5 jaar geleden kennen via een datingsite. Na drie weken bellen, volgde een eerste date, en een halfjaar later woonden ze samen. Ze kregen twee dochters, en in april 2019 vroeg Robert Maaike ten huwelijk. “We wilden graag ten overstaan van onze familie en vrienden laten zien hoe sterk onze verbinding is”, aldus Robert.

Salsadansen in de natuur

Een paar maanden na Roberts aanzoek begon het stel plannen te maken voor hun bruiloft. “We droomden ervan om midden in het bos trouwen en hadden een locatie gevonden waar dat kon”, begint Robert. “De dj, catering, salsaworkshop, uitnodigingen en Maaikes jurk waren ook al geregeld.”

Tekst gaat verder onder de foto

trouwkaartje Robert en Maaike
Het trouwkaartje van Robert en Maaike

“Net toen we begin maart de uitnodigingen wilden versturen, begon het coronavirus het nieuws te domineren. Toen dachten we al: betekent dit dat we onze bruiloft op onze buik kunnen schrijven…? Na de persconferentie van 31 maart hebben we de knoop doorgehakt en besloten de bruiloft af te blazen.”

Een poos geen inkomsten

Alle evenementen en samenkomsten zijn tot 1 juni afgelast. Hoewel Robert en Maaike pas op 26 juni zouden trouwen, moesten de twee de bruiloft alsnog cancelen wegens financiële redenen. Robert legt uit: “Onze praktijk is tot 28 april gesloten en de overheidssteun die is aangekondigd, geldt niet voor fysiotherapeuten. We hebben daardoor een flinke poos geen inkomsten en moeten teren op de reserves die we hadden. Gelukkig hebben we genoeg gespaard om het twee maanden uit te houden en onze zes collega’s te blijven uitbetalen, maar privé blijft er niets over.”

Tekst gaat verder onder de foto

Robert en Maaike trouwen coronatijd
Foto uit privéarchief.

Die bruiloft komt ooit nog wel

Robert en Maaike weten niet wanneer ze in het huwelijksbootje kunnen stappen. Hoe gaan ze om met die onzekerheid? “Maaikes oma zei altijd: ‘We laten het over aan de voorzienigheid.’ Dat wil zeggen dat je sommige dingen niet kunt beïnvloeden. In dit geval kunnen we alleen maar afwachten.”

“Zolang onduidelijk is of we hulp krijgen van de overheid, zorgverzekeraars of een andere instantie, kunnen we geen plannen maken. Nu focussen we op de continuïteit van ons bedrijf. Natuurlijk staat trouwen nog op het programma: dat gaan we zeker een keer doen! Maar op dit moment staat mijn hoofd niet naar het vieren van een feest.”

Lees ook:

buren utrecht

Bloemetje voor de zieke buurman? Utrechtse straten krijgen een lief-en-leed budget van €150,-

Een doosje bonbons voor de buurvrouw die niet zo vaak buitenkomt, of een boeketje voor de zieke over...

Zo helpen Robert en Sebastiaan van Brthrs Agency mede-ondernemers in coronatijd

Je relatie leuk houden in coronatijd: Utrechtse relatietherapeut Nina geeft 5 tips

‘Utrecht, zorg goed voor elkaar’: deze poster hangt straks door de hele stad

adv.