Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen moet je weten als je een Utrechter wilt daten

Door Anne-Meike van den Berg 15 februari 2020

Oké, oké, wij Utrechters hebben misschien onze eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans is dus groot dat je verliefd wordt (of bent geworden) op zo’n fantastisch exemplaar. Kom je van buiten de stad? Bij deze een paar dingen die je moet weten als je een Utrechter wilt daten. Doe er je voordeel mee…

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Sommige dingen mag je écht niet zeggen over Utrecht

parkeren utrecht
Parkeren in Utrecht

Wij Utrechters vinden het natuurlijk superleuk als je onze mooie stad een compliment geeft, maar pas wel op met wat je zegt. Op verbaasde toon constateren dat ‘Utrecht eigenlijk best wel hip is’, vinden wij minder leuk. Want hallo! Utrecht is hartstikke megahip en dat wisten wij allang. Dus, ga goed voorbereid op date en check even deze dingen die je écht niet mag zeggen over Utrecht.

Neem een lesje Uteregs praoten

Utrecht Domtoren luchtfoto
Foto: ANP

Heb je een échte Utrechter aan de haak geslagen, dan is het wellicht handig om deze Utrechtse gezegden even te raadplegen. Weet je in ieder geval dat ‘áchtelíjke gládióól’ niet per se liefkozend bedoeld is…Wil je je Utrechtse date imponeren? Doe dan even een spoedcursus Uteregs praoten. Scoor je sowieso punten mee!

Neem je date mee naar een van deze zoenspots

Zoenen
Zoentje!

Heb je een date met een Utrechter ín Utrecht? En is het moment daar om de eerste zoen uit te wisselen? Neem hem of haar dan mee naar een van deze superromantische plekjes in de stad. Voor een onvergetelijke eerste zoen!

… of neem je liefje mee op een van deze originele dates

Foto: Unsplash

Je hebt je lover al mee uit eten genomen en jullie hebben al wat gedronken in de kroeg, dus voor de volgende date wil je iets écht origineels doen! Maar eh… wat? Wij helpen je op weg met deze zeven originele ideeën voor dates in Utrecht.

Handig om te weten: overschot aan vrouwen

Minrebroederplein Utrecht

Heb je nog geen Utrechtse date, maar ben je wel van plan om er eentje te vinden in de Domstad? Let dan even op: Utrecht heeft een vrouwenoverschot. Ja, echt. In de leeftijdscategorie 20-25 zijn er in Utrecht 138 vrouwen op elke 100 mannen. Zoek je dus een vrouwelijke schone uit 030 dan zit het wel goed. Zoek je een man, dan is het wellicht handig om elders te gaan zoeken. Hoe het komt dat er in Utrecht zoveel jonge vrouwen wonen, zochten we trouwens al eens voor je uit.

Als je echt wilt integreren: doe de bucketlist

Oudegracht

Als je met een Utrechter date moet je eigenlijk echt even deze bucketlist afwerken. Want naast dat deze activiteiten typisch Utrechts zijn, zijn ze vooral ook heel fantastisch. En het wordt natuurlijk nóg leuker als je de bucketlist samen afwerkt!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.