Deze Utrechters zijn beroemd in het buitenland

Door Janine Guijt 11 januari 2019

Laat je buiten de stad de naam ‘Utrecht’ vallen, dan denken je gespreksgenoten aan de Domtoren, de Oudegracht en Vockingworst. Of ze denken meteen aan één van deze wereldberoemde Utrechters!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kensington

kensington

Met z’n vieren vormen ze de bekendste Nederlandse rockband van het moment. We hebben het natuurlijk over de mannen van Kensington. De muzikanten wonen nog steeds in Utrecht, maar de kans dat je ze de komende tijd tegenkomt is niet heel groot. De band is namelijk continu voor optredens in het buitenland. Zo traden de mannen van Kensington al op in Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en België en mochten ze mee op wereldtournee met Armin van Buuren.

Tim Treffers

In eigen land is het nog even wachten op de grote doorbraak, maar in Japan hangt zijn foto naast die van Phil Collins in de platenzaken: singer-songwriter Tim Treffers is er hot! “Voor mijn muziek is in Nederland geen grote markt. Het is geen 538 muziek”, aldus Tim. “Ik durf zelfs te zeggen: het is te muzikaal.” In Japan lopen ze wel warm voor de zorgeloze mix van jazz, pop en soul, geïnspireerd op de muziek uit de jaren 70 en 80.

tim-treffers

De Utrechtse zanger Tim Treffers is superhot in Japan: ‘Binnen een dag had ik een platencontract’

In eigen land is het nog even wachten op de grote doorbraak, maar in Japan hangt zijn foto naast die...

Dick Bruna

dick bruna
Foto: ANP

Dick Bruna kennen we in Utrecht en ver daarbuiten natuurlijk als de ‘vader’ van Nijntje (of zoals ze in het buitenland bekend staat: ‘Miffy’). Hij schreef en illustreerde maar liefst 124 prentenboeken, heel veel affiches en omslagen voor Zwarte Beertjes pocketboeken. Over de belevenissen van Nijntje zijn dertig boeken verschenen. Ze zijn in meer dan vijftig talen vertaald, met vooral hoge oplagen in Japan.

Nijntje Pleintje

Ode aan Dick Bruna: 9 x Nijntje in Utrecht

Op 16 februari overleed de Utrechtse held Dick Bruna. De 'vader' van Nijntje is 89 jaar oud geworden...

Dafne Schippers

Dafne Schippers WK Atletiek Londen
Dafne Schippers tijdens de finale van het WK Atletiek in Londen. Foto: ANP

Als Utrechters een brug naar je vernoemen, mag je ervan uit gaan dat je stadsgenoten trots op je zijn. En dat is precies het geval bij atlete en wereldkampioene Dafne Schippers. Ook buiten de stads- en landsgrenzen is deze sportheldin bekend.

Tony Junior

Tony_Peroni_Jr expeditie robinson (1)
Foto: RTL

Hij is de zoon van muzikant Toni Peroni, heeft een relatie met zangeres Maan en hij heeft als DJ Peroni flink wat hits op zijn naam staan. We hebben het natuurlijk over Tony Junior. De DJ bracht hits uit met verschillende artiesten in binnen- en buitenland. Het meeste succes had hij in de samenwerking met Tiësto. Met hem bracht hij in 2015 Get down uit die in de Amerikaanse dancehitlijst Beatport Top 100 op nummer 1 terechtkwam.

Wesley Sneijder

wesley sneijder utrecht voetballer
Foto: ANP

Zelfs als je de grootste voetbalhater bent, ken je hem. We hebben het natuurlijk over rasechte Utrechter Wesley Sneijder. Voorlopig zul je deze profvoetballer trouwens niet in Utrecht tegenkomen, want in januari 2018 tekende hij een contract bij Al-Gharafa, een voetbalclub in Qatar. Hoewel Wesley natuurlijk ongetwijfeld zijn stadsie opzoekt, als hij een thuiswedstrijd voor het Nederlands elftal speelt.

Nog meer leesvoer

Claudia de Breij

Deze BN’ers wonen in Utrecht (en hier kun je ze spotten)

Heus niet álle Bekende Nederlanders wonen in de hoofdstad of in Het Gooi! Ook in Utrecht stikt het v...
domtoren-japan-utrecht

Deze Utrechtse iconen vind je ook op andere plekken in de wereld

Natuurlijk is er geen enkele plek op de wereld zoals Utrecht, maar er zijn wél Utrechtse plekken die...

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Utrechters

adv.