Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze club Utrechtenaren zoekt jongeren die hun stadsie op de kaart willen zetten

Door Janine Guijt 20 november 2020

Ben jij tegenover niet-Utrechtse familie en vrienden altijd aan het opscheppen over hoe mooi ons stadsie is? En zit je vol ideeën over hoe de Domstad nog beter/creatiever/inspirerender kan worden? Dan word je gezocht! Thirty030 is namelijk op zoek naar twintig jonge ‘Utrecht-ambassadeurs’ onder de dertig die de stad nog meer op de kaart gaan zetten.

Dertig Utrechters onder de dertig jaar die Utrecht de beste en mooiste stad op aarde vinden, maar ook vinden dat er af en toe iets anders of beter kan: dat is Thirty030. De groep vertegenwoordigt de jonge stem van de stad en wordt regelmatig gevraagd om mee te denken over Utrechtse kwesties. Ook organiseren ze allerlei initiatieven, zoals karaoke zingen in de kerk en het inzamelen van sokken voor daklozen.

Utrechter of Utrechtenaar? ‘Flikker op met dat onderscheid’

Denk je bij het lezen van de kop: ‘Maar het is Utrechter, geen Utrechtenaar!’? Wat Thirty030 betreft mag dat onderscheid verdwijnen. In juni van dit jaar lanceerde de groep de Utrechtenaren-campagne. Het doel? “Het woord Utrechtenaar van zijn scheldende betekenis te ontdoen en aandacht te vragen voor de LHBTQIA+ers in onze stad”, aldus stadsambassadeurs Mai Linh en Merijn. Op 350 plekken in de stad hing daarom de Utrechtenaar-poster en er waren ook T-shirts met kleurrijke print beschikbaar.

Diversiteit

Met de nieuwe wervingscampagne willen de huidige stadsambassadeurs meer inzetten op diversiteit bij de nieuwe ambassadeurs. Ze willen zo een betere afspiegeling zijn van de stad. “Het maakt niet uit in welk deel van de stad je woont of wat je opleidingsniveau is, iedereen is welkom. Ook zoeken we toekomstige ambassadeurs met specifieke expertises om onze stad nog mooier te maken dan nu. Wat die expertise is, laten we graag over aan jou’, aldus stadsambassadeur Mente Weijer.

Voorstelvlog

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een vlog in te sturen waarin zij zich voorstellen en vertellen waarom juist zij het gezicht van Utrecht zijn. Er is in totaal plek voor twintig en aanmelden kan tot en met 4 januari via www.thirty030.nl.

Lees ook:

Is het Utrechter of Utrechtenaar? Deze mensen zeggen: ‘Flikker op met dat onderscheid’

Noem je een inwoner van de Domstad een Utrechtenaar dan zul je onmiddelijk verbeterd worden: "Neehee...

Nauwelijks te geloven, maar echt waar: voor deze 4 Utrechters is 2020 wél een topjaar

Utrechtse mysteries: CU2030, waar staat dat nou eigenlijk voor?

Wát zeg je?! Deze 5 dingen over Utrecht willen we nooit meer horen

Deze Utrechtse verzetsheldin krijgt een monument in de stad

Meer over

Utrechters

adv.