Deze 6 interviews met Utrechters in 2017 waren heel bijzonder

Door Janine Guijt 30 december 2017

“Wat een leuke baan zeg, schrijven voor indebuurt.” Dat krijgen we regelmatig te horen. En het klopt, het is superleuk, want we mogen iedere dag bijzondere verhalen maken. De volgende zes interviews met Utrechters van de Week waren extra bijzonder. Ze zijn ons op de redactie om uiteenlopende redenen lang bijgebleven. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mariëlle die blogt over – zoals ze dat zelf zegt – ‘het grootste tuig’ van Utrecht

Marielle Koster

Voor het interview met de Utrechtse Mariëlle Koster spraken we af in ‘haar’ winkel, de 50|50 store in Overvecht. Hier begeleidt Mariëlle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun verhalen deelt ze op haar blog. De mensen waar ze over schrijft, zijn ‘junks, hoeren, zwervers, gekken, vieze mensen, probleemjongeren, tuig. De mooiste mensen van allemaal!’, zoals Mariëlle het in een van haar blogs beschrijft. “Iedereen heeft iets in zich. Hier pakken we die spark en maken er vuurwerk van.”

Mariëlle vertelde tijdens het interview over Vanessa: “Twee jaar geleden stond Vanessa hier voor de deur, zwanger. Ze was op dat moment drugsverslaafd en werkte als prostituee aan de Europalaan. ‘Ik heb een nieuw begin nodig’, zei ze. Toen heb ik gezegd: daar gaan we voor zorgen.” Inmiddels is Vanessa ambassadrice van de 50|50 Store. Haar zoontje, die de eerste paar maanden in een wiegje op de balie sliep, is nog steeds kind aan huis in de winkel. Vanessa vertelde een paar dagen geleden trouwens haar verhaal op nationale televisie, tijdens Kerstfeest op de Dam 2017.

Lees hier het volledige verhaal over Mariëlle.

Petje af voor deze powervrouw

Jody transgender model
Foto: Boy Surminski

Zelfs als alles mee zat – de zon scheen, ze had vrienden om zich heen – was het voor de Utrechtse Jody Rouwenhorst (24) lange tijd nooit een perfecte dag. Er was altijd één ding dat niet klopte: haar lijf. Ze was een jongen maar voelde zich een meisje. Nu loopt ze zelfverzekerder dan ooit over de catwalk tijdens de Amsterdam Fashion Week. “Ik voel me compleet”, vertelde ze ons toen we haar spraken.

Ondanks dat ze door een donkere periode is gegaan, voelt Jody zich nu zelfverzekerder dan ooit: “Als ik vroeger een nare opmerking naar mijn hoofd geslingerd kreeg, implodeerde ik. Als iemand nu zoiets zegt, denk ik: ik sta wel mooi op de Amsterdam Fashion Week. Ik voel me helemaal happy dus het maakt me niks meer uit wat anderen zeggen.” En daar kunnen we maar één ding op zeggen: You go, girl!

Lees hier het volledige verhaal over Jody.

Heel Utrecht aan de EHBO

Levens redden, volgens  arts-onderzoeker en docent chirurgie Bernard Leenstra kan iedereen het. Hoe? Simpelweg door een EHBO-cursus te volgen. Tijdens het interview met Bernard vertelde hij ons hoe hij dankzij zijn ervaring op de Spoedeisende Hulp inzag hoe belangrijk het verlenen van EHBO kan zijn. En vooral: dat nog veel te weinig mensen deze kennis bezitten. De frustratie hierover zette hij om in de oprichting van een leuke en goedkope EHBO-cursus, Schok & Pomp. “Als het leven van één iemand door dit initiatief gered is, ben ik al tevreden.”

Wij vinden dit een briljant initiatief van Bernard. Extra tof: een paar weken nadat zijn verhaal op indebuurt Utrecht verscheen, stuurde Bernard ons een berichtje. Dankzij ons artikel had hij flink wat nieuwe aanmeldingen voor zijn cursus. Nóg meer Utrechters die in geval van nood EHBO kunnen verlenen, dus. Top!

Lees hier het volledige verhaal over Bernard.

Nog zo’n inspirerende Utrechter: Viora

Viora Rebergen

Viora Rebergen (26) is wat ons betreft hét voorbeeld van iemand die vindt dat het glas half vol is. Dat ze Utrechts is en ook nog eens haar verhaal op onze website wilde delen maakt ons dubbeltrots. Waarom Viora in het bijzonder zo’n heldin is? Omdat ze ondanks haar ziekte – Viora heeft leukemie – positief blijft. “Voor mij is dat niets bijzonders, maar iets wat automatisch gaat”, vertelde ze ons afgelopen zomer. “Vanaf het eerste moment dacht ik: ik ga ervoor. Ik blijf gewoon steeds vooruit kijken en probeer alles in kleine stapjes te zien.”. Het verhaal van Viora is zo’n verhaal waar je even stil van wordt en je doet beseffen hoe rijk je bent als je een gezond lichaam hebt. We denken nog regelmatig terug aan de ontmoeting met deze bijzondere Utrechtse lady.

Hier lees je het volledige verhaal over Viora.

Boeken + koffie = topcombi

UTRECHT-Mobile Boekenbar.
Tim ging in Utrecht op pad met de mobiele boekenbar om zijn idee te promoten

Een man met een droom, dat is Utrechter Tim van den Hoed. Via crowdfunding haalde hij €50.000,- op voor een gloednieuw boeken- en koffieconcept: de Utrechtse Boekenbar. Inmiddels is deze nieuwe hotspot geopend (en namen we er een kijkje). Toen we Tim ontmoetten vertelde hij ons dat sommige mensen hem voor gek verklaarden. “Maar ik ga het tóch gewoon doen. Omdat ik geloof in de kracht van het boek. Zeker in een creatieve stad als Utrecht.” Dat het verhaal van Tim jullie nieuwsgierigheid wekte, bleek uit onze statistieken: dit interview is een van de best belezen verhalen uit 2017 in de rubriek Utrechter van de Week.

Lees hier het volledige verhaal over Tim.

Amin bleef voor de liefde in Utrecht

amin
Foto Manon Marijs

De half-Slowaakse, half-Syrische Amin Nakhlé, is zo iemand die ontelbaar veel avonturen kan vertellen. Niet gek, want hij heeft reislustige genen en houdt ervan om naar onbekende plekken te liften. Zo belandde Amin, na ontelbare ritjes in onbekende auto’s, in Utrecht. Om hier vervolgens te blijven, omdat het meisje van zijn dromen in de Domstad woont. Je begrijpt: wij smolten weg toen hij dit romantische verhaal uit de doeken deed.

Ook meezwijmelen? Lees het verhaal van Amin hier.

Ook in 2018 schrijven we over bijzondere Utrechters

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat we héél graag bijzondere Utrechters spreken om vervolgens hun verhalen te delen op indebuurt Utrecht. Ken of ben jij zo’n Utrechter? Laat het ons weten! Wie weet staat diegene in het lijstje met bijzondere interviews van 2018.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.