Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kledingstijl van Utrechter Suzanne: ‘Ik leef echt in panty’s, jurkjes en rokjes’

Door Pauline Dons 9 november 2019

In deze rubriek portretteert Pauline Dons iedere twee weken een Utrechter die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledingstijl van Suzanne (29), die met haar roze kapsel, groene muts en sjaal werd gespot aan de Steenweg.

Suzanne loopt door de winkelstraat en valt op met haar roze haren en groene muts. Ze draagt voornamelijk zwart, maar heeft vandaag ook een groene sjaal om haar nek hangen. Ze werkt in Utrecht als make-up artist en loopt in haar pauzes vaak een rondje door haar favoriete shopstad. Of Suzanne veel bezig is met mode? “Ik denk wel na over kleding, maar ik draag eigenlijk meestal dezelfde kleur. Zwarte kleding vind ik makkelijk te combineren”, vertelt ze. “Mijn haar is wel roze: de knalroze kleur was niet helemaal de bedoeling en het was even wennen, maar ik ben er nu toch erg blij mee.”

Jurkjes en rokjes

Hoe haar outfit vandaag is ontstaan? “Dit is een tweedehands rokje dat ik ergens heb gevonden. Ik koop veel kleren tweedehands en ik ga vaak op zoek naar vintagekleding”, vertelt Suzanne en ze wijst naar haar shirt. “Dit topje heb ik ook al heel erg lang, maar dit vind ik echt zo’n item dat je in je kast moet hebben. Hier voel ik mij goed in en ik weet gewoon zeker dat het lekker zit”, legt ze uit. “Mijn kleding moet vooral comfortabel zitten, daar let ik wel op, maar verder gooi ik eigenlijk altijd maar wat bij elkaar.”

“Kleding kan echt je dag maken als je je even wat minder voelt”

Suzanne denkt niet veel na over wat ze aantrekt: “Ik pak vaak één minuut van tevoren iets uit mijn kast”, lacht ze. Hoe ze haar eigen kledingstijl zou omschrijven? “Ik houd van jurkjes en ik draag weinig broeken. Veel mensen vinden panty’s niet lekker zitten, maar ik leef echt in panty’s, jurkjes en rokjes.” Toch heeft ze ook dagen dat ze een zwarte jeans draagt met een wat stoerder T-shirt: “Ik kan van heel girly naar casual gaan.”

Speciale gelegenheden

Hoewel Suzanne niet veel bezig is met mode, vindt ze het wel leuk om voor speciale gelegenheden uit te pakken. “Als ik een feestje heb dan wil ik iets leuks of speciaals aanschaffen. Ik houd van zwart, maar op feestjes wil ik wel iets moois dragen”, vertelt ze. Waar ze haar inspiratie vandaan haalt? “Ik zit weleens op Pinterest te scrollen, daar haal ik dan ideeën vandaan en die probeer ik weer toe te passen op mijn eigen kledingstukken.” Suzanne: “Ik denk dat kleding expressie geeft aan je karakter en dat kleren je goed kunnen laten voelen. Kleding kan echt je dag maken als je je even wat minder voelt.”

Tweedehands kleding

“Utrecht is echt een superstad om kleding te shoppen. Je hebt hier van alles wat”, vertelt Suzanne enthousiast. “Mijn favoriete kledingwinkels zijn toch wel de tweedehandszaakjes. Je hebt hier veel boetiekjes en daar scoor ik vaak iets wat niet overal hangt.” Suzanne geeft ook stijladvies aan andere Utrechters: “Probeer niet meer dan twee of drie kleuren te dragen. Houd het simpel, kies een paar kleuren, match die met elkaar en zorg dat je definitie geeft aan bijvoorbeeld je waist.” Suzanne: “Verder zou ik iedereen aanraden om tweedehands kleding te blijven kopen”, glimlacht ze.

Lees ook:

de kledingstijl van sam en melody

De kledingstijl van Utrechters Sam en Melody: ‘Ik ga het liefst voor een iets gekkere outfit’

In deze rubriek portretteert Pauline Dons iedere week Utrechters die qua stijl de aandacht trekken. ...

De kledingstijl van Utrechter Pepijn: ‘Mijn outfits? Kleurrijk, casual en wijde broeken’

De stijl van Utrechter Nikki: ‘Het is een bij elkaar geraapt zooitje, dat er toch nog leuk uitziet’

Meer over

Utrechters

adv.