Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kledingstijl van Utrechter Merel de Ligt: ‘Ik draag liever een mom jeans dan een heel vrouwelijk jurkje’

Door Kim de Blaauw 25 januari 2020

In deze rubriek portretteren we een Utrechter die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledingstijl van Merel de Ligt (21), die we met haar zwarte jas, blauwe corduroy blouse en hoge All Stars spotten bij de Maliebaan.

Met haar lange lokken, witte spijkerbroek en blauwe blouse heeft Merel een opvallende look. Verder draagt ze een nette zwarte jas en heeft ze hoge witte All Stars aan. Ze werkt als verpleegkundige en is in haar vrije tijd vaak in de stad te vinden. Of ze veel bezig is met kleding? “Op mijn werk loop ik altijd in een nogal vormloos pak, en dat vier á vijf keer per week. Wanneer ik dan normale kleding aan kan, besteed ik hier extra aandacht aan”, vertelt ze. “Ik vind het vooral belangrijk dat ik iets aan heb waar ik me goed in voel. Het maakt me niet heel veel uit wat anderen ervan vinden. Als je je zelfverzekerd voelt, straal je dat automatisch uit en zien anderen dat ook.”

Bij elkaar geraapt zooitje

“De outfit die ik nu aan heb is typisch mij. Een goede mom jeans, een wat wijdere blouse erop en m’n All Stars”, vertelt ze. Hoe Merel haar kledingstijl verder zou omschrijven? “Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zooitje. Ik heb niet echt een vaste stijl. Het moet gewoon meteen goed voelen als ik het aantrek. Wel draag ik liever een mom jeans dan een vrouwelijk jurkje.” Het meest belangrijke van de outfit vindt Merel dan toch de schoenen. “Het is hetgeen wat de outfit maakt. Als ik ga winkelen, kijk ik ook liever naar schoenen dan naar kleding. Ik heb zelf achttien paar schoenen in m’n kast en daar past nu éigenlijk bijna niks meer bij. Niet dat dat me tegenhoudt”, lacht ze.

Rondje langs de gracht

Hoe vaak Merel kleding koopt? “Ik heb fases. De ene keer heb ik hele erge koopdrang en wil ik heel veel kopen, terwijl ik ook fases kan hebben dat ik niks leuk vind. En dan vind ik dat wel best.” vertelt ze. “Ook ben ik heel kieskeurig, dus ik moet het wel echt geweldig vinden wil ik het kopen”. Vaak gaat Merel dan ook alle winkels af op zoek naar de leukste items. “Als ik naar de stad ga, ga ik de gracht op en maak ik het hele rondje af. Het meest koop ik bij de Pull & Bear, Bershka en de H&M. En online héél veel bij ASOS. Dat is echt m’n favoriet op dit moment”. En waar ze haar inspiratie vandaan haalt? “Vaak heb ik een idee in m’n hoofd en dan kijk ik weleens op Instagram hoe ik dat het beste uit de verf kan laten komen. Het is niet dat ik een outfit op de paspop zie en denk ‘dit ga ik kopen’. Ik geef het altijd wel een eigen touch”.

Lees ook:

De kledingstijl van de Utrechtse Lisanne: ‘Ik draag bijna nooit spijkerbroeken’

In deze rubriek portretteren we een Utrechter die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledings...

De kledingstijl van de Utrechtse Carmen: ‘Ik draag vaak één ding dat de outfit net even anders maakt’

De kledingstijl van de Utrechtse Chrisje: ‘Deze jas noem ik mijn golden retriever’

Meer over

Utrechters

adv.