Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kledingstijl van Utrechter May-Anne: ‘Als ik mij goed voel in een outfit, dan straal ik dat uit’

Door Pauline Dons 7 december 2019

Deze week portretteert Pauline Dons voor de laatste keer een Utrechter en redacteur van indebuurt Utrecht, die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledingstijl van May-Anne (25) die met haar felblauwe trui, glitterbroek en zwarte hakken werd gespot toen ze door Hoog Catharijne liep.

May-Anne loopt door Hoog Catharijne en valt op met haar vrolijke trui en een broek die ze zelf haar ‘discobroek’ noemt. Ze werkt in Utrecht als redacteur bij indebuurt Utrecht en schrijft iedere dag over haar favoriete stadsie. Of May-Anne veel bezig is met mode? “Eigenlijk valt het mee. Toen ik op de middelbare school zat was ik er veel meer mee bezig”, vertelt ze. “Ik ging regelmatig een dagje winkelen met vriendinnen of met mijn moeder. Een paar jaar geleden was shoppen dus nog echt een hobby.” May-Anne lacht: “We hadden een jaarboek op de middelbare school en ik werd zelfs benoemd tot de best geklede leerling uit de jaarlaag. Ja, dat vond ik heel leuk.”

Glitters en sjaaltjes

Hoewel May-Anne tot een paar jaar terug nog voor aparte combinaties, een leuk sjaaltje of een gek riempje ging, denkt ze nu eigenlijk nooit de avond van tevoren na over wat ze aantrekt. “Ik wil er nog steeds wel leuk uitzien, maar leuk kan ook gewoon basic zijn.” Vandaag draagt ze haar discobroek: een broek met wijde pijpen en veel glitters. “Ik heb deze vorig jaar gekocht voor de feestdagen.”

“Hakken of een blouse maken een spijkerbroek vaak vrouwelijker”

“Vandaag regent het en dan vind ik het leuk om zo’n broek of mooie hakken aan te doen en rode lippenstift te dragen om de boel wat op te fleuren”, legt ze uit. Ze wijst naar haar blauwe trui. “Deze heb ik een paar weken geleden nog gekocht. Ik koop vaak dingen als ik er niet naar op zoek ben en in de winter zijn truien het fijnst. Bovendien draag ik veel zwart, dus ik moest deze trui wel kopen”, lacht ze. “Een item met een leuke kleur kan op zijn tijd geen kwaad.”

Lekker basic

Hoe May-Anne haar kledingstijl zou omschrijven? “Ik draag vaak zwart, spijkerbroeken en gebreide truien en in de winter is mijn stijl eigenlijk best basic. In de zomer is mijn kledingstijl fleuriger, dan draag ik veel bloemenjurkjes en opvallende kleuren”, legt ze uit. “In de winter wil ik het vooral warm hebben en in de zomer ga ik het liefst voor een jurkje of topje met leuke details.” May-Anne gaat dus vooral voor basic, maar vindt het leuk om dit af te wisselen met een vrouwelijk detail. “Hakken of een blouse maken een spijkerbroek vaak nét iets vrouwelijker.” En hoe deze combinaties dan ontstaan? “Ik vind het leuk om mensen te kijken en wanneer ze een leuke outfit dragen probeer ik het te onthouden. In Nederland zijn kledingstijlen vaak basic, maar ik vind het ook erg leuk als het wat uitbundiger is, zoals in Spanje en Italië.”

Shoppen in Utrecht

“Ik ga niet per se op zoek naar iets, want dan vind ik het niet. Als ik iets spot wat ik leuk vind, dan koop ik het gelijk en dan doe ik ook niet moeilijk”, vertelt ze. “Wanneer ik in Utrecht een winkel binnenstap zijn dat vaak grote ketens zoals de Bijenkorf, Mango, & Other Stories en Things I Like Things I Love. Ik vind dat deze ketens mooie kleding hebben voor een goede prijs.

“Ik kan mij in de juiste kleding heel anders voelen”

“Bovendien kijk ik vanaf de lunchtafel in ons kantoor uit op de Zara, dan kan ik het natuurlijk niet laten om na werk af en toe even een kijkje te nemen. May-Anne geeft als shoptip: “& Other Stories heeft hele leuke kleding voor de feestdagen. Mooie tasjes, leuke schoenen en toffe feestkleding… Heel leuk om even een kijkje te nemen.” Wat kleding voor May-Anne betekent? “Ik vind dat kleding comfortabel moet zijn.” Ze legt uit: “Ik kan mij in de juiste kleding heel anders voelen en als ik een feestje of belangrijk gesprek heb, dan kleed ik mij er wel op. Als ik mij goed voel in een outfit, dan straal ik dat ook uit.”

Lees ook: 

interview de kledingstijl van bonnie

De kledingstijl van Utrechter Bonnie: ‘Ik ga vaak voor makkelijk, comfy, stoer én vrouwelijk’

In deze rubriek portretteert Pauline Dons de laatste twee weken een Utrechter en redacteur van indeb...

De kledingstijl van Utrechter Janine: ‘Ik probeer altijd een twist aan mijn outfits te geven’

De kledingstijl van Utrechter Suzanne: ‘Ik leef echt in panty’s, jurkjes en rokjes’

In één keer klaar voor kerst: hier vind je een beautysalon en kapper ineen

Meer over

Utrechters

adv.