Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kledingstijl van Utrechter Bonnie: ‘Ik ga vaak voor makkelijk, comfy, stoer én vrouwelijk’

Door Pauline Dons 30 november 2019

In deze rubriek portretteert Pauline Dons de laatste twee weken een Utrechter en redacteur van indebuurt Utrecht, die qua stijl de aandacht trekt. Deze week de kledingstijl van Bonnie (30) die met haar witte T-shirt, beige vest en gestreepte broek werd gespot toen ze langs Tivoli Vredenburg liep.

Bonnie loopt langs de singel en valt op met haar donkerblauwe broek en haar beige vest die om haar heen wappert. Ze werkt in Utrecht als redacteur bij indebuurt Utrecht en schrijft iedere dag over haar favoriete stadsie. Of Bonnie veel bezig is met mode? “Eigenlijk niet. Ik shop heel erg weinig de laatste jaren”, lacht ze. “Ik kijk ook niet naar wat andere mensen dragen. Ik denk er vooral zelf over na en ik vind het belangrijk dat het lekker zit”, vertelt Bonnie. Ze vult aan: “Ik moet er immers de hele dag in rondlopen.”

Liefde voor sneakers

Hoewel Bonnie geen fashion shows kijkt of door modebladen bladert, kijkt ze weleens etalages in en vindt ze het belangrijk om duurzame kleding te kopen. “Als ik kleren koop dan doe ik daar heel lang mee. Ik doe bijvoorbeeld drie à vijf jaar met schoenen”, vertelt ze. “Ik heb stiekem een beetje een schoenentic”, lacht Bonnie. “Ik houd echt van sneakers en ik draag ze zelfs in de winter. Ik draag alleen hakken voor een speciale gelegenheid, maar met sneakers ben ik altijd blij. Ik vind ze er stoer uitzien en ze passen ook bij mijn kledingstijl.”

“Ik kan enorm gelukkig worden van hagelwitte sneakers”

Hoe Bonnie haar kledingstijl zou omschrijven? “Als ik kleding koop, koop ik altijd dezelfde kleuren. Heftige kleuren of glitters zijn niets voor mij. Ik weet dat basic kleuren zoals zwart, blauw, groen, wit en beige mij goed staan en het is makkelijk te combineren.” Bonnie lacht: “Het liefst zou ik een hele dag een joggingbroek dragen en daarom zijn oversized truien en sneakers zo fijn. Comfy truien kan ik gewoon naar kantoor dragen en ik loop het liefst de hele dag op sneakers.” Bonnie zou haar stijl dan ook omschrijven als makkelijk, comfy een beetje stoer én vrouwelijk.

Samenstellen van outfits

Mode is voor Bonnie geen grote hobby en ze shopt misschien één à twee keer per jaar. “Ik koop alleen iets als ik het echt nodig heb en anders vind ik het zonde van mijn geld. Ik ben gek op reizen en daar geef ik veel liever mijn geld aan uit”, legt ze uit. “Wanneer ik shop koop ik kleding van bepaalde merken, waarvan ik weet dat de kwaliteit goed is en het langer meegaat.” Hoewel ze niet met mode bezig is, denkt Bonnie wel na over het samenstellen van haar outfits. “Ik draag vaak jeans en dan vind ik het hip om de broekspijpen twee keer om te rollen. In dat oogpunt ben ik wel bezig met mode: een shirt in mijn broek, oorbellen, een leuke ketting of een ander accessoire. Over de gehele outfit denk ik wel na en ik trek niet zomaar iets uit de kast.”

Bonnie tipt

“Ik ga het liefst naar de Costes of ik koop mijn broeken bij Levi’s. Bij Costes hangen de kleren op kleur en dat vind ik heel fijn shoppen. De kleuren waarvan ik weet dat ze mij niet staan kan ik dan gewoon skippen”, glimlacht Bonnie. Ze geeft als shoptip: “Op de Twijnstraat en de Lijnmarkt vind je leuke, kleinere zaakjes met kleding en sieraden die je niet snel in grote ketens vindt.

“Ik vind het belangrijk dat kleding lekker zit”

Wat kleding voor Bonnie betekent? “Ik vind kleding iets waar je je lekker in kunt voelen en ook iets wat je blij kan maken. Ik kan bijvoorbeeld enorm gelukkig worden van hagelwitte sneakers”, vertelt ze enthousiast. En ben je je kleding zat? “Geef het een tweede leven door ze bijvoorbeeld aan een goed doel te geven of een kledingruil met vriendinnen te organiseren. Zo kun je andere mensen er ook weer blij mee maken!”

Lees ook: 

de kledingstijl van janine

De kledingstijl van Utrechter Janine: ‘Ik probeer altijd een twist aan mijn outfits te geven’

In deze rubriek portretteert Pauline Dons de laatste drie weken een Utrechter en redacteur van indeb...

De kledingstijl van Utrechter Suzanne: ‘Ik leef echt in panty’s, jurkjes en rokjes’

De kledingstijl van Utrechters Sam en Melody: ‘Ik ga het liefst voor een iets gekkere outfit’

Meer over

Utrechters

adv.