Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Janine: ‘Eindelijk heb ik hier een goede kringloop gevonden’

Door Janine Guijt 4 juli 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. En dat de Domstad heel wat leuke plekjes heeft weet indebuurt-redacteur Janine, als geen ander. Vandaag tipt de Utrechtse vijf Utrechtse spots waar ze graag komt.

Wil jij ook graag jouw favoriete adresjes delen met onze lezers? Dat kan hier!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Janine (27)

Foto: indebuurt Utrecht

“Mijn eerste ontmoeting met Utrecht was er een van geheime aard: ik was 15, zat op een internetforum en wilde naar een meeting met andere forumleden (ja, ik was een tikje nerdy). Mijn ouders vonden dat maar niets, maar dat weerhield me er niet van om stiekem te gaan. Toen ik Hoog Catharijne uitliep en de Oudegracht zag, wist ik het: hier ga ik later wonen. Op mijn twintigste verhuisde ik eindelijk naar de Domstad, waar ik – als het aan mij ligt – voorlopig niet wegga (maarja, die huizenprijzen hè). Door mijn werk bij indebuurt heb ik al heel wat fijne plekken mogen ontdekken en die deel ik maar wat graag met jullie.”

Kringloopliefde

kringloop leidsche rijn emmaus utrecht
Foto: Kringloop Emmaus Parkwijk Leidsche Rijn Utrecht

“Voordat ik naar Utrecht verhuisde, woonde ik in Ede. Nu wint de Domstad het op héél veel terreinen van deze plaats, maar niet op het gebied van kringloopwinkels. In Ede ging ik vrijwel wekelijks naar kringloop De Winkel van Sinkel (niet te verwarren met ‘ons’ exemplaar aan de Oudegracht) waar ik steevast voor een habbekrats de mooiste parels vond (zo betaalde ik eens €5,- voor een prachtige kapiteinsblazer van Ralph Lauren). In Utrecht kon ik tot voor kort zelden slagen bij kringloopwinkels, totdat ik de winkels van Emmaus ontdekte. Vooral die in Lombok en Leidsche Rijn zijn aanraders: ik weet niet wat het is, maar ik ga hier nooit met lege handen naar huis. Zo vond ik er laatst mijn favoriete boek (het hartverscheurende A Little Life van Hanya Yanagihara), een geweldige donkergroene blazer en een witte, kanten top.”


Meer over Kringloop Emmaus Lombok Utrecht ontdekken?

Kringloop Emmaus Lombok Utrecht kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Makassarstraat 36, Utrecht

Bekijk meer:kringloopwinkels

Meer over Kringloop Emmaus Leidsche Rijn Utrecht ontdekken?

Kringloop Emmaus Leidsche Rijn Utrecht kringloopwinkels

Vandaag gesloten

AB Harrewijnstraat 18, Utrecht

Bekijk meer:kringloopwinkels

Tweedehands shoppen bij No Vintage Phobia en Fris

View this post on Instagram

celebrating @marchellehorlings & @michieldv1993 💓

A post shared by Janine (@janine.aline) on

“We blijven even in het thema ‘tweedehands’, want ik heb nóg meer fijne tips voor vintage vondsten. Sinds een paar jaar koop ik geen fast fashion meer. Shoppen tot ik erbij neerval voelt voor mij – met het oog op het milieu en de omstandigheden waarin de meeste kleding wordt gemaakt – niet meer goed. Dat klinkt nobel, maar een paar jaar geleden shopte ik me nog helemaal suf bij de grote kledingketens, hoor. Maar goed, vandaag de dag zoek ik liever naar kwalitatieve items die lang meegaan én als het even kan tweedehands zijn. Zo vond ik bovenstaande jurk bij No Vintage Phobia, mijn ultieme lievelingswinkel in Utrecht. De collectie is prachtig: van echt goede kwaliteitsstukken tot design, maar je vindt er ook kleding van &Other Stories. Nog een geweldige plek voor goede tweedehands vondsten: de markten die Fris een paar keer per jaar organiseert. Helaas zijn die door corona even van de baan, maar via het Instagram-account van Fris kun je ook veel moois shoppen.”

Ramona organiseert Fris: de tweedehands kledingmarkt die allesbehalve muf is

Ana nam ontslag en opende haar eigen vintagewinkel: ‘Ik ben nu echt zo’n blije eikel’


Meer over No vintage phobia ontdekken?

No vintage phobia vintage

Vandaag gesloten

Willemstraat 57, Utrecht

Bekijk meer:vintage

Tien gangen bij Tiger Mama

“Of ik een favoriet restaurant in Utrecht heb? Wat een onmogelijke vraag! De Domstad heeft zóveel goede plekken waar je heerlijk kunt eten: van een snelle pasta bij Spaghetteria tot een uitgebreid diner in De Zagerij. Als ik dan tóch moet kiezen, ga ik voor Tiger Mama aan de Voorstraat. Je kunt er een avond lang genieten van heerlijke Aziatische gerechten voor een goede prijs: voor €27,95 (en van zondag tot en met woensdag zelfs €23,95) krijg je tien gangen voorgeschoteld: van sushi tot curry en van bao buns tot dim-sum. Het zijn geen lullige porties, dus kom met een lege maag.”


Meer over Tiger Mama ontdekken?

Tiger Mama restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:45

Voorstraat 80, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dwalen door de nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek in Post Utrecht | Foto: indebuurt Utrecht

“Ik ben een echte boekenwurm en kwam als kind al iedere week in de bibliotheek, om er steevast te vertrekken met het maximum aantal boeken dat je mocht lenen. Tegenwoordig jaag ik er geen acht boeken per week meer doorheen, maar lezen doe ik nog steeds graag. Al was ik tot voor kort al jaren niet in de bibliotheek geweest. Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat het aanbod daar te beperkt was (ik lees meestal Engelse boeken). Ik kan je vertellen dat ik er hartstikke naast zat, want de collectie van de bibliotheek is gigantisch. En zeker nu de Bibliotheek Neude open is, is naar de bieb gaan echt een uitje geworden: het is heerlijk om door het oude postkantoor te dwalen.”


Meer over De Bibliotheek Utrecht ontdekken?

De Bibliotheek Utrecht bibliotheken

Geopend13:00 - 17:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Biertjes tappen bij ’t Taphuys

Foto: ’t Taphuys / © Wildschieters

“In mijn tienerjaren werkte ik in restaurants en strandtenten en ik vind dat nog steeds een van de leukste banen die ik ooit heb gehad (hoewel schrijven voor indebuurt ook zéker geen vervelende bezigheid is). Wat ik het allerliefst deed, al bakte ik er niets van? Biertjes tappen! In Utrecht hoef je daar niet voor achter de bar te staan, maar kun je je uitleven bij ’t Taphuys. Bij binnenkomst krijg je een kaart waar je een tegoed op zet. Met die kaart op zak kun je langs de tapwand met tachtig verschillende bieren, of de tegenovergelegen wand met zestig verschillende wijnen. Je drankje mag je, zoals gezegd, zelf tappen. Het is een hele leuke manier om veel verschillende biertjes te drinken, zonder heel dronken te worden. En ik waan me er weer 15 en dat is fantastisch!”


Meer over ’t Taphuys Utrecht ontdekken?

’t Taphuys Utrecht

Geopend11:00 - 00:00

Mariaplaats 3

Lees ook:

#supportyourlocals: de favoriete Utrechtse boekhandels van de indebuurt redactie

De redactie van indebuurt Utrecht kent de stad op haar duimpje én heeft zo inmiddels een behoorlijke...

Utrechtse herinneringen van local Wiljan: ‘Ik heb wel spijt dat ik niet op het Gouden Kalf ben geklommen’

Utrechtse herinneringen van local Betina: ‘Het beklimmen van de Dom is een familietraditie geworden’

De favoriete Utrechtse adresjes van May-Anne: ‘Mijn tip voor een eerste date? Orloff aan de Kade!’

De favoriete Utrechtse adresjes van Bonnie: ‘Mijn favoriete koffiezaak is nog redelijk onontdekt’

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.