Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Iris: ‘De duck crêpes van dit restaurant vind ik zó lekker!’

Aangeboden door Utrecht Verbindt 30 november 2020

Eerlijk is eerlijk: het zijn vreemde tijden voor ons allemaal. Gelukkig ontstaan nu ook veel mooie initiatieven die laten zien dat Utrechters voor elkaar klaarstaan als dat nodig is. Daarnaast kun je er thuis nog steeds een feestje van maken met Utrechtse producten en lekkernijen. Iemand die dat ook graag doet, is de Utrechtse Iris van Maarschalkerweerd (30). We vroegen naar haar tips om er met deze donkere dagen tóch een leuke tijd van te maken.

Recruiter Iris verhuisde twee jaar geleden vanuit Amsterdam naar Kanaleneiland en woont nu sinds een paar maanden in Lauwerecht. Al kende ze onze stad daarvoor ook al goed, omdat ze opgroeide in De Meern. Nu de Utrechtse door de coronamaatregelen net als velen van ons vaker thuis blijft, zijn er best wat plekken in Utrecht die ze mist. “Ik vind het altijd heerlijk om met een vriendin ergens een drankje te doen. De Rum Club vind ik daarvoor heel leuk, al kwam ik net zo graag overdag bij HEMA voor thee of koffie.”

Wandelen door een stille stad

Uit eten gaan of iets drinken in een café kan helaas niet, maar daardoor heeft Iris wél meer tijd voor haar nieuw ontdekte hobby: wandelen. “Ik vind het heerlijk om ’s avonds, als het heel stil is op straat en de verlichting gezellig brandt, door het centrum van Utrecht te wandelen”, vertelt Iris. “Een paar keer per week maak ik een avondwandeling. Vaak begin ik op de Neude, en soms haal ik eerst een lekkere oliebol bij de kraam die daar staat. Al vind ik het ook heerlijk om langs de Vecht te wandelen.”

Lokaal shoppen

Iris is naar eigen zeggen geen groot fan van online shoppen. Veel liever snuffelt ze rond in fysieke winkels in ons stadsie. “Ik ben dol op plantjes in huis en kom daarom graag bij Steck! Ook Revenge vind ik een aanrader: daar neus ik graag rond tussen de kleding, schoenen en brillen.”

Waar de Utrechtse het normaal gesproken leuk vindt om in het weekend door de stad te slenteren en mensen te kijken, kiest ze er nu bewust voor om op een rustiger moment te gaan. “Ik merk dat het in het weekend druk kan zijn, dus doe ik op andere momenten inkopen. Bijvoorbeeld doordeweeks, tijdens mijn lunchpauzes.”

Favoriete bezorgrestaurants van Iris

Naast shoptips heeft Iris ook genoeg fijne eettips. Buiten de deur eten kan nu niet, maar gelukkig is eten afhalen of laten bezorgen wel mogelijk. Waar Iris het liefst bestelt? “Ik ben echt fan van Meneer Smakers! Ik heb weleens andere burgerzaken geprobeerd, maar kom toch elke keer weer hier terug. Verder vind ik het eten van Miyagi & Jones heerlijk. Hun duck crêpes zijn geweldig! Een recente ontdekking is KukruBoss: een Surinaamse zaak in Transwijk.”

Koken voor vriendinnen

Door de coronamaatregelen is samenkomen met groepen helaas geen optie. Hoe gaat Iris daarmee om? “Ik zie nu inderdaad heel weinig mensen. Gelukkig heb ik een superlieve vriend waarmee ik in het weekend meestal samen ben.” Haar moeder en broer ziet Iris ook nog, net als een paar van haar vriendinnen. “Ik vind het leuk om af te spreken met vriendinnen en samen te eten. En voor vriendinnen die alleen wonen, vind ik het leuk om in deze tijd af en toe te koken.”

Nog meer inspiratie om er thuis een feestje van te maken

Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website van Utrecht Verbindt. Daar vind je nog veel meer leuke tips om er thuis een feestje van te maken én hier staat een overzicht van mooie initiatieven om andere Utrechters nu een hart onder de riem te steken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Utrecht Verbindt. Meer over Utrecht Verbindt ontdekken?

Utrecht Verbindt


adv.