Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marlous: ‘Ik zeg altijd dat ik op spoor 18 woon’

Door Bonnie Dekkers 20 januari 2020

Marlous (30) is in 2019 als een van de eerste in appartementencomplex De SYP komen wonen. Ze nodigt ons uit met de volgende boodschap: ‘Ik verkoop weleens wat via Marktplaats en ik merk dat mensen – zodra ze weten dat ik hier woon – graag langskomen. Het lijkt ze leuk om eens binnen te kijken in ‘die nieuwe flat’. Iedereen heeft ‘m gebouwd zien worden en is erg nieuwsgierig naar de binnenkant en het uitzicht.’ Na ons bezoek kunnen we zeggen: dat uitzicht vanaf de negende etage is prachtig! 

29 etages

In november 2018 kon Marlous zich inschrijven voor De SYP, een appartementencomplex dat 29 etages telt. Ze was al bekend met het complex en schreef zich in voor de nieuwsbrief terwijl ze aan het werk was. Vervolgens kon ze tien appartementen naar keuze opgegeven, maar werd ze de eerste ronde uitgeloot. De tweede keer was het raak: dit appartement op de negende etage was van haar. “Hier wonen is heel bijzonder en vooral leuk. Tegen collega’s zeg ik altijd dat ik op spoor 18 woon. Als ik in de lift stap, ben ik binnen drie minuten op het perron. En mijn boodschappen, die doe ik in Hoog Catharijne”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Een band met iedereen op de verdieping

De oplevering van het gebouw ging per verdieping. Marlous vertelt: “Dat was heel leuk, omdat iedereen op deze verdieping tegelijk een rondleiding en de sleutel kreeg. Zo leerde je de andere bewoners al kennen. We hebben hierdoor veel contact met elkaar. Je komt elkaar op de gang en in de lift tegen. Met de overbuurvrouw heb ik vanaf het begin een klik.”

Gek op design

Achter haar interieur zit een leuk verhaal, begint Marlous vrolijk te vertellen. “Ik studeerde in Zwolle en liep stage bij Vos Interieur in Groningen. Ik wilde daar heel graag stagelopen, omdat ik gek ben op design. Mijn liefde voor design en de inspiratie voor mijn interieur komen daar vandaan.” Ze vervolgt: “Mijn slaapkamer is precies zo geworden zoals ik altijd al wilde; een hotelslaapkamer.” Dat kunnen we wel beamen, kijkend naar het hoge bed, het gele design stokstaartje en warme kleuren aan de muren.

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

The New York Times

Aan mooie spullen in haar appartement geen gebrek. Op de vraag of Marlous spullen heeft met een bijzonder verhaal, antwoordt ze: “Poeh, best wel veel. Het kleed in de woonkamer heb ik van het geld van mijn oma gekocht. En het koffiekopje op tafel, dat is een kunst dingetje. Een vriendin wilde ‘de omgevallen koffie’ eens opruimen, maar dat kan dus niet,” zegt ze lachend. Ook vindt ze het leuk om accessoires te krijgen. “Die maken het persoonlijk. De grote objecten kunnen me gestolen worden.”

“Toen ik vorig jaar 30 werd, kreeg ik van mijn buurvrouw het magazine The New York Times van die datum”

Genieten van het uitzicht

Marlous heeft nog nooit in een nieuwbouwwoning gewoond en het bevalt haar erg goed. Zo is haar appartement van alle luxe voorzien; bijvoorbeeld vloerverwarming, balkondeuren die helemaal open kunnen en goede isolatie waardoor het in de zomer binnen koel blijft. “Ik wilde eigenlijk nooit in een nieuwbouwwoning wonen, maar ga nu wel de voordelen ervan inzien. De ligging is ideaal. In Utrecht kun je alle kanten op: de stad of de natuur in.” Ook van het uitzicht geniet ze. “De zon komt op aan deze kant. Wanneer ik opsta, ga ik vaak eerst voor het raam zitten met een kop koffie. Dan is de lucht prachtig rood gekleurd. Dat is wel het voordeel van zo hoog wonen. Toen ik hier kwam wonen maakte het mij niet zoveel uit welke verdieping het was, als ik maar wel de Dom kon zien!”

Lees ook: 

Binnenkijken bij Valerie en Mathijs: ‘We worden gewekt door de klokken van de Dom’

Je zou maar elke dag gewekt worden door de klokken van de Dom én genieten van een fenomenaal uitzich...

3 x binnenkijken bij Utrechtse huizen met uitzicht op de Dom

Binnenkijken bij Roxanne en Remko in Hoge Weide: ‘We kunnen de Domtoren nog zien hoor!’

adv.