Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze dingen doet elke Utrechter op dit moment

Door Carin van der Meij 25 maart 2020

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vrienden zit er op dit moment even niet in. Utrechters zitten voornamelijk thuis en dan is de vraag: hoe vermaken we ons? Deze vijf dingen heb jij afgelopen week vast en zeker gedaan. En…we hebben nog een aantal tips voor je (zie pagina 6)!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Andere Utrechters steunen

View this post on Instagram

#utrechthelptutrecht Utrecht barst van de leuke, creatieve, toffe ondernemers. Ze maken ons leven fijner met hun restaurants, koffiezaakjes, cafés, muziek, voorstellingen, foto’s en video’s en ander moois. De maatregelen tegen corona zijn noodzakelijk, maar ook ongelofelijk zwaar voor veel van hen. Gelukkig kunnen we iets terugdoen voor ze. Door bijvoorbeeld nu vast een tegoedbon te kopen of iets te laten bezorgen, waardoor ze overeind kunnen blijven tot ze weer open mogen. Of hun opdrachten weer op gang komen. Hoe het werkt: Op dit account willen we zoveel mogelijk Utrechtse ondernemers uitlichten, inclusief manieren om hen te steunen. Alle beroepen welkom. Ben je een ondernemer en heb je een manier waarop mensen je kunnen steunen? Een webshop, tegoedbon, livestream, of iets veel originelers? Stuur ons een foto van jezelf en je zaak/werk via een privébericht en vertel erbij wat je doet en hoe mensen je kunnen helpen. Wat jij kunt doen: Ken je een ondernemer die hier tussen hoort? Deel dit account met hem/haar, of laat ons weten wie we kunnen benaderen! Deel dit account en de toekomstige posts in je stories, dan krijgen de ondernemers hopelijk de aandacht én de hulp die ze verdienen. Besteed – als dat mogelijk is – je euro's bij deze ondernemers. Utrecht is minder leuk zonder hen. Dus laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit slechts tijdelijk is. #utrecht #buylocal #kooplokaal #corona

A post shared by Utrecht helpt Utrecht (@utrechthelptutrecht) on

Samen staan we sterk en daar zijn veel Utrechters het mee eens. De afgelopen week zijn er tal van toffe initiatieven tot stand gekomen om andere Utrechters een hart onder de riem te steken. Boodschappen doen voor kwetsbaren en ouderen, aanbieden om op te passen bij degene die nog wel buiten de deur werken of een lekkere maaltijd van een Utrechts restaurant laten thuisbezorgen. Dit is nog maar een kleine greep uit de initiatieven die Utrechters zijn gestart.

Tip tegen verveling: bij de Utrechtse Ping Pong Club kun je bordspellen huren

Kom je weleens bij de Ping Pong Club, dat weet je het: deze Utrechtse hotspot heeft een flinke colle...

Zo kun jij Utrechtse ondernemers steunen in deze moeilijke tijd

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Opruimen, schoonmaken en klussen in huis

Foto: Unsplash

Als je zoveel thuis bent, ontkom je er niet aan: het huis is toe aan een opknapbeurt. De badkamer heeft een grondige schoonmaak nodig, je kledingkast moet opgeruimd worden en dat schilderij wil je al weken ophangen. Grote kans dat dit soort klusjes massaal zijn gedaan in Utrecht. Let op: heb je spullen die je weg wilt brengen naar een afvalscheidingsstation in de stad? De gemeente waarschuwt om alleen te komen als het écht nodig is. Er mogen maximaal tien auto’s het terrein op.

Wandelen

Oudegracht | Foto: Mark Vrolijk

Een rondje door de binnenstad, langs de Oudegracht of een ommetje door de wijk: je leert Utrecht in coronatijd op een andere manier kennen. Normaal kun je de puf niet vinden om een rondje te wandelen, maar door al dat binnen zitten snak je naar wat frisse lucht. Een blokje om is prima, maar houd het kort, mijd drukke plekken en niet in groepsverband.

Praatjes met de buren

Foto ter illustratie | Foto: Pexels

De straten van Utrecht mogen dan wel leeg zijn, maar Utrechters hebben zeker contact met elkaar! Na een hele dag binnen zitten, is een praatje met de buren méér dan welkom! Wel op gepaste afstand natuurlijk. Er zijn zelfs buren die een borrel houden met elkaar, alleen blijft dan iedereen aan zijn kant van de schutting. Of neem een voorbeeld aan deze twee Utrechters, die op afstand boter-kaas-en-eieren met elkaar spelen!

Videobellen

De redactie van indebuurt Utrecht belt elke ochtend | Foto: indebuurt Utrecht

Hoe houdt jij contact met vrienden en familie deze dagen? Vooral videobellen is hot and happening op dit moment. ’s Ochtends met je collega, tijdens de lunch even bijkletsen met je moeder en ’s avonds is het tijd voor een groepsessie met vrienden.

Wat doen Utrechters die nu niet kunnen werken?

We stelden deze vraag op Instagram en kregen de volgende reacties. Wellicht ziet er wat inspiratie voor jou tussen?

  • ‘Bananenbrood bakken, de meubels in mijn kamer omgooien en schoonmaken’, schrijft Suus.
  • ‘Ik ben begonnen aan een cursus! En ter afwisseling kasten opruimen en ramen lappen’, vertelt Janita.
  • ‘Ouderwets puzzelen’, is wat Sanna deze dagen bezighoudt.
  • ‘Wandelen’, zegt Enrique.
  • ‘Lezen, nieuwe recepten proberen en in de woonkamer dansen’, zegt Joelle.
  • ‘Alle dingen waar we normaal niet aan toekomen’, schrijven zowel Hannah en José.

Lees ook…

Zo ziet de Utrechtse binnenstad er nu uit tijdens de ochtendspits

We hoeven je niet te vertellen dat het tussen 08.00 en 09.00 uur 's ochtends superdruk is op de fiet...

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Mooiste Hond 2020: deze Utrechtse viervoeters maken kans

‘Hierna kunnen we weer knuffelen’: dit is het verhaal achter deze opbeurende slinger boven de Vismarkt

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.